Hodinář

Hodinář
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539683/bmid_hodinar.jpg 4 1213 1213

Případy Lincolna Rhyma série

< 7. díl >

Sedmý případ Lincolna Rhyma. Za mrazivé prosincové noci, kdy na černé obloze nad New Yorkem září úplněk, jsou brutálně zavražděni dva lidé. Jejich trýznivou smrt doprovází cynická pachatelova vizitka: hodiny s tváří měsíce na ciferníku, které odtikávají poslední minuty života obětí. Lincoln Rhyme má na dopadení šíleného Hodináře jen několik hodin, protože pachatel dal jasně najevo, že další útok je jen otázkou striktně vymezeného času.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

The Cold Moon, 2006


více info...

Přidat komentář

vessa
včera 5 z 5

jako vždy super počin od Jefferyho Deavera, jak bylo řečeno, plno zvratů, napětí. Za mě pět hvězd.

abssint
08.10.2024 4 z 5

Čtivé, napínavé… ale těch zvratů a překroucených pravd a překvapivých momentů bylo až moc. Z těch by se daly poskládat další tři knihy. Ale bavila jsem se. Za 4* určitě stojí.


LuckaK.088
04.09.2024 5 z 5

Tak zamotaný kriminální thriller s tolika zvraty jsem snad ještě nečetla. Když jsem si poprvé říkala, že už je přece vše jasné, tak proč má kniha ještě tolik stránek, tak jsem vážně nečekala, že ten "aha" moment není poslední. Skvělé.
Začala jsem sedmým dílem kvůli ČV s hodinami, ale už teď je mi jasné, že si sérii s Rhymem a Sachsovou dám pěkně od začátku.

Veronika13
28.08.2024 3 z 5

Chvíli mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, a to tak, že jsem si i musela prodloužit výpůjční lhůtu v knihovně, nakonec se mi to však podařilo a musím říct, že mě kniha i bavila. Zvratů bezpočet, stejně jako postav, až jsem chvílemi nevěděla, kdo je kdo :-) Ale jsem ráda, že jsem si díky čtenářské výzvě rozšířila obzory o dalšího autora detektivek.

Elapheg
19.08.2024 5 z 5

Možný spoiler:
Hodinář je naprosto špičkový thriller. Anotace uvádí knihu pravdivě. Jedná se o sedmý díl, ve kterém se nachází mnohem více zvratů, než v jiných dílech a vrah je opravdu všemi mastmi mazaný. Thriller Hodinář začíná nálezem dvou hodin s ciferníkem, jedněch vždy u jedné z obětí, takže máme na začátku hned dvě vraždy. Hodiny tikají a vrah dává najevo, že hodlá udeřit znovu velmi brzy. Případu se zamozřejmě ujímá Lincoln Rhyme s Amélií Sachsovou a se svým týmem, který je tentokráte rozšířen i o policejní kinezioložku, alespoň v tomto případě. Amélie mimo Hodináře, vyšetřuje svůj první samostatný případ zločinu jako nový detektiv. Hodinář je opravdu mistr v oboru a dá zabrat i věhlasnému Lincolnu Rhymovi. Je to opravdu brilantní souboj dvou geniálních mozků, kde nic není, jak se na první pohled zdá. Kniha má dobře čtyři zvraty v průběhu celého vyšetřování, které se knihou táhne a i Lincoln Rhyme bude muset nakonec přehodnotit, kým vlastně Hodinář ve skutečnosti je. Autor v tomto díle vytvořil takovou zápletku zdánlivě nesouvisejících případů a takový vývoj hlavních protagonistů, že se ukáže, že původně nástiněná dějová linka a verze příběhu se promění v zcela neočekávaný vývoj situace. V knize nechybí napětí, dějové zvraty, skvělá zápletka, akčnost děje graduje a autor si v rámci celého příběhu s čtenářem naprosto pohrává, což ústí v naprosto nečekaný vývoj, který na základě získaných indícií, nelze předvídat. Jasných pět hvězd a doporučení. Jeffery Deaver je opravdu špičkový autor napínavých a zvraty nabitých thrillerů, kde hlavní roli nehrají ani tak brutalita a hromady mrtvol, ale skvěle vytvořené zápletky a na první dojem naprosto nedůležité banality, které dokáže pospojovat jen geniální mozek detektiva Lincolna Rhyma a vyřešit tak zdánlivě neřešitelné. Amélie je taky super. Já si oblíbil celý tým Lincolna. Bonus v knihách je soukromý vývoj Lincolna a Amélie, každý po svém.

dencazrnu
16.08.2024 4 z 5

V první řadě smekám klobouk před dokonalou promyšleností a provázaností celého příběhu. Námět hodináře byl opět velmi zajímavý a myslím si, že čtenáře to osloví hned na začátku. Velmi se mi líbilo, jak si nás autor celou dobu hezky vodil a nechával nám malé drobečky k tomu, abychom odhalili pachatele. A i kdybychom se snažili sebevíc, podle mě to tentokrát absolutně nebylo možné rozlousknout. Na můj vkus už těch zvratů na samém konci bylo až moc. I když to vše dávalo smysl, myslím, že těch kotrmelců mohlo být méně, protože na mě už to trošku působilo přeplácaným dojmem. Ale i tak to je velmi kvalitní čtení a na další díly se těším :-)

anovy64
02.08.2024 5 z 5

Děj plný zvratů a nečekaných situací. Sice mi tento díl připadal trochu překombinovaný, ale to neubralo na čtivosti a napínavosti. Rhyme a Sachsová opět skvělí a velice sympatičtí byli noví členové vyšetřovacího týmu - Danceová a Pulaski.

iška
30.07.2024 3 z 5

Nemohu tvrdit, že by se mi to četlo špatně, ale občas jsem měla pocit, že jsem na houpačce a některé momenty mi přišly docela nepravděpodobné. Již to tu přede mnou někdo psal a tak se jen přidávám: i pro mne to mohlo být o něco kratší.

Blanc2301
25.07.2024 5 z 5

Moje první setkání s Rhymem a Sachsovou.
Totálně jsem jim propadla.
Hodináře jsem četla před lety, koupila jsem knížku, protože mě prostě nějak zaujala a od té doby mám ve své knihovně (přečtené) všechny případy Lincolma Rhyma od Sběratele kostí až po Nočního návštěvníka.

Moje srdcovky:)

Niki08
21.07.2024 3 z 5

Je až neuvěřitelné, jak autor dokáže spojit tolik situací a tolik příběhů dohromady. Skvěle promyšlené, smekám! Těším se, až se nám Hodinář vrátí zpět do příběhu.. To bude teprve zajímavé.

čef
16.07.2024 5 z 5

Typický detektivní román o ochrnutém analytikovi, který na základě nepatrných stop bravurně řeší i ty nejsložitější případy kolosálně fikaných vrahů samozřejmě za pomoci celého svého týmu vyšetřovatelů. Zde se asi poprvé v této sérii objevuje specialistka na kinezi, která z chování vyšetřovaných objevuje pravdu. Amálie má problémy s jejím prvním samostatným případem a zhovadilými policajty. Zdržují časté rekapitulace průběžných zjištění, jinak frenetický potlesk tomu, jak si autor povodil čtenáře nekonečnými zvraty.

Kaja1
02.07.2024 4 z 5

Do dvou třetin knihy to byla detektivka jako každá jiná, ale potom se to začalo ubírat úplně jiným směrem. Do posledních stránek nevíte, co se děje, kdo s kým a proč. Zvítězí Rhym nebo Hodinář? Toť otázka....

DZi2
02.07.2024 5 z 5

Na Deaverovi mě fascinuje jak má vždy tak propracované zápletky. Nikde to není víc zřejmé než právě u Hodináře, kde ve druhé půlce knihy je víc dějových zvratů než v Ulici. Chápu, že některé čtenáře to může odradit, ale mě tohle neskutečně baví. Nesnáším totiž pocit, když v půlce knížky začnu tušit jak se bude děj vyvíjet dál, ale u Deavera vím, že nikdy neodhadnu co bude dál. Detektivní lahůdka.

monte
30.06.2024 3 z 5

Napínavé a zajímavé čtení.

PetraN15
25.06.2024 3 z 5

(SPOILER) Většina knihy se mi velmi líbila - zábavná a plná zvratů. Pozor spoilery níže :) Celá zápletka s Duncanem, že ty vraždy vlastně nespáchal, pak zase, že je to ještě jinak, to bylo super. Zajímavé byly i metody Kathryn Danceové. Ovšem jakmile se tam objevili Allertonovi, že pro ně pracuje, najednou šla celá kniha do kytek. Celá ta pasáž i nápad mi přišly vysloveně špatné, což je škoda. Navíc ta Charlotte byla trapná karikatura toho, jak si američtí voliči demokratické strany představují pravici. Neskutečně trapné a knihu mi to otrávilo. Pak to dodělal ještě ten otevřený konec, kde Hodináře vlastně nedopadli.

Iki1
14.05.2024 3 z 5

Tak tohle pro mě byla značná výzva. Nejprve jsem se do knihy nemohl pořádně začíst a tím pádem jsem se začal ztrácet v postavách. Poté do půlky mi děj přišel značně rozdrobený, nesourodý, rozmělněný, takže trochu nuda. Teprve ve druhé půlce došlo ke zvratu a já si začal říkat aha, tak konečně trochu živé vody. No, ale pak opět zvrat a z hlavní postavy opět padouch. To už ty veletoče na mě působily trochu komicky. Můj celkový pocit z knihy je ten, že děj je zde příliš překombinovaný a kniha tím pádem velice předlouhá i díky líčení zdlouhavých vyšetřovacích postupů. Za mě to ubralo požitku z četby.

Jara.v
27.04.2024 5 z 5

Vítej zpět Deavere. Předchozí díl mě zklamal, ale tohle je velký návrat Lincolna, Amélie a ostatních. Úžasný případ, který vtáhl do děje a nenechá vydechnout až do konce. Asi nejrychleji přečtený díl. Psychologická hra pachatele a skvěl dedukce Rhyma.

Booky84
24.04.2024 5 z 5

Skvělý a velmi povedený díl, který mě vtáhl a už nepustil. Líbí se mi, že u tohoto autora si prostě čtenář nemůže být ničím úplně jistý, vždycky vymyslí něco nového a příběh tím otočí zase někam jinam. Hodinář byl opravdu velmi vyrovnaným protivníkem a jeho vývoj i motivy byly opravdu zajímavé a překvapivé. Knihu rozhodně doporučuji - vynikající čtení.

Havrnka
19.04.2024 5 z 5

Knihy J. Dealera jsem v minulosti hodně četla. Jeho detektivky měly napětí a spád. Toho jsem se dočkala i u knihy Hodinář. Vybrala jsem si ji do knižní výzvy, i když je to 7.díl s vyšetřovatelem Lincolnem Rhymou. (S ním jsem četla Sběratel kostí).

Pavlnka
31.03.2024 3 z 5

Kniha byla zajímavá a překvapivá, ale bohužel také velmi zdlouhavá. Některé věci se tam opakovaly a fakt už jsem se těšila, až to skončí. Řekněme, že po autorovi sáhnu zase až po dlouhé době.