V lese visí anděl
Samuel Bjørk (p)
Holger Munch a Mia Krügerová série
Holger Munch miluje vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Kromě toho je policejní detektiv. Už se chystá do důchodu, v němž si tohle všechno užije, jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuju sama“ na krku. Munch se tak musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se mu to? Dokáže Mia Měsíční paprsek, jak jí přezdívají norská média, vyřešit případ plný symbolů a slepých uliček? Vrah si s detektivy evidentně pohrává a celé Norsko se může jen strachovat, že se v lese objeví další malý anděl.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , PlusOriginální název:
Det henger en engel alene i skogen, 2013
Další z řady severských detektivek, které stojí za to si přečíst. Zase trochu jiné téma, trochu děsivější prostředí a pošahanější pachatelé, další zajímaví detektivové a zamotanější případ. V tom množství lze těžko některé kusy vyzdvihnout, ovšem tato trochu přece jen vyčuhuje. Patří určitě k tomu lepšímu, zajímavějšímu a děj dokonce i trochu překvapí.
Napínavé, děj chytlavý a má spád. Četlo se mi to dobře a na konci jsme se nemohla odtrhnout!!!
Čekala jsem asi víc, ale i tak knížka splnila má očekávání a já se každý večer bála a přemýšlela, co asi bude dál...
Takz norsti rockovi hudebnici pisi napinave detektivky. Jo Nesba uz zname a ted prichazi Bjork - ten Bjork, ne ta Bjork. Zapletka je trochu jak od psychouse - normalniho cloveka jako ja(delam si srandu) by to nenapadlo, ale logiku to ma a dobre se to cte. Tesim se na druhy dil a doufam, ze se serie vyvine a Bjork se jeste zlepsi.
Výborná detektivka, čte se jedním dechem, stejně tak jako současný hit - norské skvělé detektivky.
Doslova jsem se do knížky zakousla. Spousta překvapení a pár nečekaných situací. Konec už byl hopem, ale zkrácení už tak krátkých kapitol tomu dával spád. Prostor na dokreslení „náboženské“ větve části, ale možná právě pro ty náznaky fantazie mohla začít prcovat. Těším se na další knížku!
Kniha se četla dobře, zápletka dobrá, jenom škoda, že z ní autor nevytěžil víc. Takže pro mě vcelku zklamání, hlavně co se týká konce knihy.
Dokonalých 382 stran, vážně, vůbec jsem se nenudila, knížka se četla velmi dobře, vyhovovaly mě kratší kapitoly, jen jediná věc, že je tam vetší množství postav a tak je trochu nesnadné se ve všem orientovat, ale žádná z postav není popsané zbytečně, vše do sebe dokonale zapadá!
Ze začátku jsem měla obavy, že se do příběhu pěkně zamotám, protože co kapitola - to nová postava. Ale knížka byla napínavá, zajímavá, i když tomu v závěru něco malinko chybělo. A ti blázniví fáterníci mi tam přišli celkem zbyteční. Jinak super a těším se na další pokračování Munche.
Nadstandartní detektivka..i na severskou krimi..složitý příběh s komplikovanou zápletkou..a především s hloubkou i napětím...určitě si přečtu pokračování. Za mě pět hvězdiček.
Příběh se začíná odvíjet na jednom z norských ostrovů, kde svůj čas o samotě tráví jedna z nejlepších norských vyšetřovatelek Mia Krügerová, která se už pevně rozhodla, jak se svým životem dál naloží… Norskem však otřásá nový kriminální případ. Případ, který nesnese odkladu a veřejnost netrpělivě čeká na jeho vyřešení. A tak Holger Munch z oddělení vražd se musí vydat na ostrov za Miou, aby jí přesvědčil k návratu do Osla a ke spolupráci. Ani jeden z nich netuší, jak moc se tento případ bude jich obou osobně dotýkat.
Strhující napínavé čtení. Zápletka, jak má být a vyřešení téměř na dosah……A přece to není tak jednoduché pachatele dopadnout. Doporučuji pro milovníky severských krimi. Začínám se k nim také počítat Moc se mi to líbilo.
Pěkná kniha. Moc sympatičtí detektivové a dobře vystavěná zápletka. Těším se na druhý díl série.
Klasická severská detektivka. Zrovna jsem si z ní na zadek nesedla,ale příjemné počtení. Možná mě odrazovaly neustálé nové postavy,kterým bylo věnováno par stran, ale nakonec to byla jen zmínka z jejich pohledu.
Četla se mi velice dobře, dalo by se říct, že jsem ji přečetla na dva nádechy (někdy musí člověk spát :D )
Do knížky jsem se pustila s nadšením, jelikož jsem dlouho detektivku v ruce neměla. Začátek knihy byl perfektní, styl psaní autora mi naprosto sedl a příběh vypadal opravdu zajímavě. S knihou jsem byla spokojená až na konec, rychle ukončený a vcelku nudný, takže poslední část byla tak trochu zklamání..
"Malin. Miriam. Marion. Mikkelson. Munch. Privela mien na M na jeden pripad. Na chvilu sa pokusil byt Miou. Len mena na M? Mohlo by to nieco znamenat? Len M? To je hlupost...."
Velke pozitivum tejto knihy, su pre mna jednoznacne kratke kapitoly. Neviem preco, ale knihu s kratsimi kapitolami precitam rychlejsie, ako s tymi dlhsimi, aj ked stranovo su na tom rovnako....
Pribeh ujde, aj ked dom cakala vacsi napinak.... Hlavne postavy su vykreslene v pohode, neurazia a ani nenadchnu....skoda, ze vraha neodhalia a chudak sa im musi odhalit sam :D .... Jedine, co mi na knihe vadilo a pri com som uz neskor krutila ocami, bola skutocnost, ze co kapitola, to nova postava.....nastastie to v polovici knihy prestalo :) vyustenie fajn, i vedlajsi pribeh... hodnotim pozitivne, aj ked som cakala vacsie psycho a nejake tie fuj sceny......
"Máme sice internet v mobilu a lety na Mars, ale z mentálního a emocionálního hlediska žijeme ještě pořád ve středověku."
Zpočátku jsem se zalekla toho, že co začínající kapitola, to nová postava. Nemám totiž dobrého pamatováka na jména. Děj do sebe ale hezky zapadal a postupné rozuzlování bylo hodně čtivé a napínavé.
Nudit se rozhodněte nebudete! ;o)
TOP! Byla jsem nadšená, jednotlivé dílky skládanky postupně odhalované v příběhu, který mě dokázal udržet napjatou do samého odhalení! :)
Moc se mi to líbilo - Munch a jeho kolegové i celkový styl mi připomíná milovaného Adlera-Olsona, takže jsem zvědavá, jak si poradí s dalším pokračováním.
norská literatura náboženský fanatismus severská krimi norské detektivky únosy dětí Oslo (Norsko)
Nejlepší detektivka, kterou jsem doposud četla. Rozhodně stojí za to, si ji přečíst. Kniha je příjemně čtivá, má spád a je napínavá. Rozhodně jedna z mých TOP10!