Holka přes palubu

Holka přes palubu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499575/bmid_holka-pres-palubu-6Do-499575.jpeg 4 326 326

Sestry Bellingerové série

1. díl >

Piper Bellingerová je zhýčkaná osmadvacetiletá dívka, které bohatý otčím poskytne, co si jen zamane. Jenže… když jednou vypije moc šampaňského a party na střeše se tak trochu zvrtne, odstřihne ji od rodinných financí a spolu se sestrou je pošle do zapadákova na druhém konci pobřeží, kde mají vést bar svého zesnulého otce. Kamkoli se na malém městě vrtne, potkává Brendana, mohutného vousatého námořního kapitána, který je od první chvíle přesvědčený, že Piper tam dlouho nevydrží. Hvězda sociálních sítí, co se ráda baví, a drsný rybář jsou sice naprosté protiklady, ale vře mezi nimi nepopiratelná přitažlivost. A Piper musí svému nevlastnímu otci (a tomu otravnému rybáři taky) dokázat, že se o sebe dokáže postarat. Copak to opravdu může být tak strašné?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis

It Happened One Summer, 2021

Kudík
11.03.2023 4 z 5

Piper Bellingerová sice na prvních stránkách opravdu působila jako rozmazlená princezna a až otravná influencerka, ale asi není divu v takovém zázemí, ať již u bohatého nevlastního otce, kterého zná od mala (cca svých 4 let) a oslovuje jej "pouze" jako Daniela nebo matky, která měla zvláštní odstup, anebo málo prostoru od autorky, o rádoby přátelích nemluvě. Díky za o dva roky mladší sestru Hannah, která se doufám svého přeloženého příběhu také dočká a do Westportu jela s Piper. Zde nalezly pozůstalost v podobě baru a pomníku na svého otce Henryho Crosse. Dále i jeho žijící matku, jejich babičku, vč. dalších lidí, např. i jednoho námořního kapitána Brendana Taggarta s jeho nabíjecí stanicí. Jejich začátky jsou roztomilé, jako celý titul. Uznávám, je to silně pohádkové až naivní čtení, kde z nic nedělajících slečen jsou najednou kutilové s charakterem, ale přesto se mi to dobře četlo a ve výsledku i líbilo.

Bearl
20.02.2023

Tak jsem zkusila ten slovenský překlad, ale neumím asi natolik dobře slovensky, protože jsem nepochopila hned na první stránce kalhoty "zo žraločej vlny", tak jsem se vrátila k českému a nevidím v něm problém.

0197
11.02.2023 5 z 5

V tomhle případě jsem se pustila do slovenského překladu, protože na ten český jsem neslyšela úplně chválu. A páni. Příběh mě chytl jako už dlouho žádný ne a doslova jsem ho hltala a nečetla naposledy. Jako čekala jsem, že to bude dobrý, ale že až takhle úžasný, to jsem nepředpokládala.

Co se týká Piper, tak ta měla jiný charakter a priority než snad všechny knižní hrdinky o kterých jsem zatím četla. Osvěžující a dobrý krok. Její vývoj byl inteligentně popsán. Svůj dosavadní život přehodnocovala a nepřišlo to lusknutím prstu nýbrž hezky postupně. Byla laskavá a to nejen k sestře, ale i k obyvatelům Westportu, kteří si ji oblíbili.

Brendan miloval své rodné město a oceán. Byl to rybář a navíc kapitán lodě. No boží. To byl panečku chlap. Čestný a zodpovědný. Měl rád svou zaběhnutou rutinu a protože taky nerada věci měním, tak jsem ho i chápala. Dva rozdílné charaktery, kterým to ale překvapivě dobře klapalo.

Romantická linka byla hodně rychlá, ale nemám s tím problém, pokud to je uvěřitelné a je hmatatelná přitažlivost. Což se ne vždy autorům podaří. Ale tady ta osudová láska cítit byla. Fungovalo to od samého začátku a sežrala jsem jim to i s navijákem. Byly tu hodně, hodně žhavý chvíle. Ale převažovaly vtipné pasáže. Neslo se to v pohodovém duchu a oceňuji dramatickou zápletku, která se rychle vyřešila a nepřeslazený konec. Ani vyprávění ve třetí osobě mně nepřekáželo. A to s tou nabíječkou? Sladký. Jsem zvědavá na Foxe a Hannu. Snad v létě.

Gooverka
18.01.2023 2 z 5

Pět hvězdiček za to, jak mě kniha dokázala udržet a jak jsem hltala každou stránku, dvě hvězdičky za příběh, kde je jedno klišé za druhým, předvídatelné a plné prázdných slov. To ale nic nemění na tom, že jsem si knihu maximálně užila a že splnila svůj účel, nakopnout mě a zbavit čtecí krize. Romantiky vůbec nečtu, ale tady si snad přečtu i druhý díl.

Leído
18.01.2023 3 z 5

Romantika, která nenadchne ani neurazí. Předvídatelné od první stránky. Moc mi nesedl ten odosobněný vypravěčský styl. Ale co se mi líbilo, byla nabíjecí stanice.

NannyOgg24
06.01.2023 4 z 5

Pěkná romantika. Akorát konec mi přišel takový už hodně neuvěřitelný.

kalinkacz
26.12.2022 4 z 5

Holka přes palubu je v zahraničí velmi oblíbenou záležitostí a já už chápu proč!
To prostředí, postavy, chemie mezi nimi, vtipné momenty… prostě se to četlo samo a kniha mě bavila od první do poslední strany.
Pokud tenhle žánr čtete, neváhejte!

Kuci12
17.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Za mě dobré, ale aby to mohlo býti krásné, tak bych asi potřebovala více děje a méně dramatických pocitů a potřeby udělat jí šťastnou.......Ano chápu, že postelové scény jsou hitem, ale tady mi přišlo, že se autorka nemohla rozhodnout, jestli bude drsný sex a romantická láska dost popisná a na můj vkus to bylo popisné až moc. V podstatě jakákoliv jiná zápletka už nedostala prostor.

Áňa 998
10.12.2022 4 z 5

Milá kniha na léto, plná romantiky. Jen mi tam něco malinko chybělo, možná trochu pozvolnější přibližování hlavních postav? Každopádně, účel splnila, odpočinula jsem si :-)

Lenka8065
17.11.2022 5 z 5

Za poskytnutí knihy na recenzi děkuji @cosmopolis! #spoluprace

Holka přes palubu, je nádherná romantická komedie, která vám při čtení nejednou vykouzlí úsměv na tváři. Přesně taková je tato kniha, plná vtipných scének, sexuálního napětí a přátelského prostředí.

Hned od začátku poznáváme hl. hrdinku Piper, osobitou ženu, která ale neví co se svým životem a dělá jednu hloupou chybu za druhou. Piper, mi byla moc sympatická i přes všechny hlouposti, byla svá a vtipná. Pro hl. hrdinu Brendana velký oříšek. Oba byli velice rozdílní, ale i přesto si sedli a ta chemie mezi nimi byla něco! Brendan, mi ze začátku přišel trochu zahořklý vůči všemu, ale i jemu jsem později přišla na notu.

Kniha, je velice čtivá, hodně to ovlivňuje přívětivé městečko u moře. Kromě hlavních postav tam bylo i spoustu vedlejších postav milých, například Opal, sestra Piper (o které bude druhý díl), či nejlepší přítel Brendana.

Za mě ideální čtení nejen na dovolenou k moři. Má děj, který vás vtáhne a už vás nepustí od knihy. Oceňuji přiměřené kapitoly délce knihy, příběh se ani tímto stylem netáhl. Pokud hledáte originální a vtipnou romantiku, s kapkou erotiky. Tak tato kniha by vás neměla minout. Já sama se moc těším na druhý díl o Hannah a Foxovi!

Annyshga
15.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Na začátku příběhu, kdy se seznamujeme s Piper jako zhýčkanou bohatou slečinkou jsem si říkala to snad ne . Absolutně mi neseděla. Působila na mě strašně falešně. Na jednu stranu byla milující a obětavá sestra a na druhou zase povrchní holka usilující jen o to aby byla vidět. Lekce, kterou si však pro ni přichystal její nevlastní otec nebyla jednoduchá. Přesto mě překvapilo, jak bravurně vše snášela. Příběh plynul dál a společně s ním se vyvíjela i osobnost Piper. Pomale ale jistě začínala zapouštět kořeny a stal se z ní úplně jiný člověk. A v ten moment mi došlo že ji mám vlastně ráda. Románek mezi Piper a kapitánem Brendanem měl předvídatelný ráz ale hezky doplňoval děj a ukazoval nám život a zajeté tradice v malém rybářském městečku.

Na životě Piper je krásně ukázáno, jak je bohatství a sláva pomíjivé a co dokáže s člověkem a jeho osobnostní udělat halda peněz a spousta falešných přátel.

Bohužel přes to všechno se mi příběh nedokázal dostat pořádně pod kůži a něco mi scházelo. Své příznivce si ale určitě najde.

dooky
13.11.2022 3 z 5

Za mě ano, ale ne tak velké, jaké jsem si myslela. Ta láska mezi nimi přišla moc rychle a ne moc uvěřitelně. Myslela jsem, že Brendan bude ze začátku drsnější, bude to mezi nimi jiskřit, proměna Piper bude delší proces. Brendan se v podstatě téměř od první chvíle choval jako slintajicí, zamilované stěně. Bylo to na mě moc rychlé a málo uvěřitelné.

Holubicka1
25.10.2022 4 z 5

Stalo sa v lete je zábavný romantický příběh, který se odehrává v krásném přímořském městečku plný sympatických postav, které si zamilujete.

Piper poznáváme jako bohatou rozmazlenou pařmenku, která své dny tráví nakupováním, chozením na večírky a svůj život žije především přes sociální sítě,kdy jen myslí na to,kde se vyfotí a kolik lidi jí dá like. Po jedné párty,kde se vše pokazí dojde jejímu nevlastnímu otci trpělivost a donutí Piper odjet do Westportu,aby našla smysl života, dospěla a poznala více své rodné město. Piper brzy pozná čím je Westport výjimečný, včetně drsného a pracovitého námořního kapitána Brendana.

Piper ač se to tak nemusí zdát, není hloupá rozmazlená večírková princezna, když ji dáte šanci zjistíte, že je hodná, roztomilá, loajální a plná lásky a díky tomu jaká je se dostala pod kůži nevrlému kapitánovi.
Brendan je nevrlý, starostlivý, citlivý a nemá rád změny,ale pro Piper je ochotný vyjet ze svých zajetých kolejí.
Bylo krásné tyto dva spolu sledovat,jak se postupně mění a mění se jejich priority. Piper potřebovala někoho,kdo v ní věří a plně ji podporuje. Brendan je přesně ten,koho Piper potřebuje a ona je dokonalá pro něj.

Stalo sa v lete také maličko naťukne sociální média a jak nám dokážou ovlivnit život, když jim dáme tu moc. Někteří žijí jen přes sociální sítě, přitom skutečný život jim utíká mezi prsty.
Příběh jsem si i přes některé věci zamilovala a těším se na Foxe a Hannah.

petulkapeta
12.10.2022 5 z 5

Piper ze začatku každemu mohla připadat jak nějaka pipina, ale opak byl pravdou, jen ji stačilo dát do jineho prostředí. Nejvíc se mi líbila její nabíjecí stanice :)
A moc by mě potěšilo kdyby uz nás vyšla kniha i o její sestře Hannah a Foxovi :)
Apropo kdo by nechtěl Brendana byl by asi blazen

alzbeta4340
12.10.2022 5 z 5

Pro čtenářky, které si potřebují vyčistit hlavu od všedních starostí, doporučuji ráda "Holku přes palubu". Není to žádná velká literatura a ani to nepředstírá, ale příběh má smysl a je osvěžený mírným humorem. Naprosto souhlasím s předcházejícím komentářem od Sabča92.
Líbila se mi i obálka knihy :-).

Sabča92
11.10.2022 5 z 5

Vloni se strhl boom romantických komedií pro dospělé čtenáře s nádhernými ilustrovanými obálkami. Holka přes palubu je skvěle napsaná romantika pro oddechové letní čtení. Hlavní hrdinka Piper je dívka, která žije dneškem, miluje pozornost a ještě více sociální sítě. Netuší, že kromě nalezení sebe samé čeká Piper nalezení její minulosti, a možná i nové lásky. Ačkoliv je kniha v zahraničí z většiny milovaná, u nás se dělí čtenáři na dva tábory. Lidé ji buď milují, nebo jsou z ní zklamáni. Já se jednoznačně řadím do toho prvního tábora. Ano, uznávám, že se Piper velmi rychle změní z dámy na normální holku, mohlo tam toho být o její proměně více, ale to by tam bylo méně romantiky. Příběh mě bavil, rozlíval mi pocit štěstí na duši stejně tak, jako mě rozesmíval. Doufám, že u nás vyjde také druhý díl, který vypráví o mladší sestře Piper. Holka přes palubu je příběh složený z klišé, obalený dávkou romantiky, okořeněný erotikou a smíchaný s humorem.

Siegrid
24.09.2022 3 z 5

Půjčit si a vrátit, to stačí. Špatná není, ale v paměti mi nezůstane.

Vknihách
20.09.2022

Príbeh o Piper, rozmaznanej instagramovej a párty kráľovnej, ktorej najdlhší vzťah trval 3 týždne a Brendanovi, kapitánovi na lodi loviacej kraby, ktorý má rád svoj stereotypný malomestský život. Piper mu doň vtrhne ako zmoknuté kura, ale s gráciou a aurou, ktorá strháva všetku pozornosť len na seba. Kapitán si ju zaškatulkuje a dá jej to aj patrične najavo.
Jeho potláčané sympatie sa rozplynú ako ranná hmla v prístave, už pri druhom stretnutí. Tu sa musím pozastaviť a vrátiť sa o pár strán späť.Piper bola naozaj ako otlak na nohe od prvých strán. Síce krásna, ale ľahkovážna a pri svojich 28 rokoch sa správala skôr na polovičný vek. Avšak pri príchode do Westportu, kam ju nevlastný otec za trest premiestni ako do vyhnanstva (lebo tie sparťanské podmienky som nečakala ani ja, nie to ešte slečinka, ktorá v živote nenakupovala ani potraviny, nie to s obmedzeným rozpočtom existovala v zdevastovaných priestoroch s nezvanými návštevníkmi!), sa nám predstaví úplne iná osoba. Táto Piper je tvrdohlavá, odhodlaná, vtipná, uvoľnená… Nič z týchto vlastností by ste u L.A. Piper nenašli. Ja som sa autorky zastala, pretože medzi “ortieľom”Daniela(nevlastného otca) a novým životom bolo rozmedzie pár týždňov, ktoré autorka preskočila. Tak dúfam, že sa práve počas posledných dní v Los Angeles Piper nad sebou zamyslela. Inak by to bolo presne to, čo v príbehoch nemám rada( autori si menia povahu postavy tak, ako im to vyhovuje). Čo ale autorka zvládla skvele bolo, že Piper sa celkom od sociálnych sietí neodtrhla. Občas sa pristihla pri tom, ako jej to chýba napriek tomu, čo novým životom v prímorskom mestečku získala. Brendan sa naopak, držal svojho správania a presvedčenia. Chybu si dokázal priznať, bojoval o náklonnosť nedosiahnuteľnej akožecelebrity a snažil sa jej dopriať to, čo mala doma, len aby bola šťastná. Šťastie nikdy netkvie v materiálnych veciach.
Vzťah postáv bol turbulentný, ale vôbec to nevadilo. Obaja mali obmedzený čas na konečný verdikt, či sa Piper vráti a bude pokračovať tam, kde ju adoptívny otec stopol.
Celá kniha srší vtipom a humorom, popretkávaná vážnymi témami a vnútorným strachom/napätím postáv. Príbeh gradoval, zápletky som nepredvídala, intímne scény boli fajn a aby som to zaklincovala, boli aj slzy. V závere mi stiahlo hrdlo, nad ľútosťou a (zdanlivou)zbytočnosťou existencie Piper a po pár stranách sa zo mňa vyplavili emócie úplne. Niekedy je to proste tak- pokiaľ vám niekto nepovie, čo preňho znamenáte, máte dojem, že v jeho blízkosti len existujete. Nemusí to tak byť…

stesti.s.knihou
20.09.2022 2 z 5

O téhle knížce jsem si myslela, že to bude fajn letní oddechovka, romanťárna, kterou si přečtu na konci prázdnin, abych si ještě prodloužila letní vibe. A, světe div se, tohle bylo takové trápeníčko, že jsem se až nestačila divit.
Hned v úvodu napíšu, že knížce nemůžu dát více než 2/5. A hned vám řeknu proč.
Knížka je o tom, že mladá, bohatá a zhýčkaná influencerka zdědí starý bar, možná můžeme říct putyku, po svém otci v malém přímořském městečku. Jelikož doma udělá nějaký velký průser, otčím jí řekne, že už ji dál nebude živit a v podstatě ji donutí, aby se postavila na vlastní nohy. Piper tedy odjíždí do městečka, kde vzápětí poznává krásného mladého silného statného kapitána lodi a téměř okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra.
Do této fáze je to fajn a říkáte si, že se z toho asi může vyvinout fajn příběh. Jenže to se vůbec nestane (aspoň dle mého názoru). Následují mnohé situace, kdy on jí chce, ona ho ne, pak si to ale rozmyslí, má z toho strach, on má z toho strach, ale jsou spolu šťastní, pak se zase něco pokazí, pak je to dobrý… Bože. Celý vztah je hrozně plytký, Piper mi neskutečně lezla na nervy, ale úplně nejvíc mi na nervy lezlo Brendanovo majetnické chování, kdy Piper neustále musel opakovat že je jeho, že mu patří, jak bude dělat co on chce… A jí se to ještě líbilo!
Moje feministická dušička trpěla. Autorka z Piper udělala opravdu trubku, ačkoli se snažila ukázat, jakým vývojem hlavní hrdinka prošla.
No hrůza, zklamání obrovské, rozhodně nedoporučuji ani těm, kteří chtějí oddechovku. Já si u toho neoddechla, naopak jsem se vytáčela s každou další kapitolou víc a víc :D Dvě hvězdy dávám aspoň za dramatické vsuvky týkající se rybolovu a krabů, ty byly celkem fajn.

Kristy.Seb
16.09.2022 4 z 5

Nebezpečí v životě muže někdy žena vnímá jako vzrušující. Do té doby, než to překročí jistou mez. Pak je to riziko zdrcující.

Když se zdá, že se bouře vytrácí a nad klidnými vodami se rozjasňuje, právě tehdy udeří největší vlna.

Příběh mě bavil. Piper mě překvapila. Čekala jsem, že to ihned vzdá a ona si naopak podmanila celou vesnici.