Holka z popelnice
Jacqueline Wilson
Aprílová přeháňka jí říkají proto, že každou chvíli brečí. A Holka z popelnice proto, že ji jako novorozeně někdo bez dlouhých cavyků hodil do popelnice. Dnes slaví čtrnácté narozeniny a je pevně rozhodnutá vypátrat pravdu o své minulosti. Když se ohlíží zpátky, vybavuje si někoho, komu říkala „maminko“ – ale bylo tu i plno jiných žen, které jí dělaly mámu. Třeba Pat, pěstounka drzé a protřelé Lindy, kterou určitě znáte z předchozí knížky Jacqueline Wilsonové Průšvihářky. A pak je tu také Marion. Kdyby si jen dokázala vzpomenout na svou opravdickou mámu, nebo ji dokonce najít.. Není snadné zapomenout na staré nálepky a zjistit, kým doopravdy je. Podaří se jí to, nebo zůstane „Holkou z popelnice“? Další nezapomenutelný příběh pro „náctileté“ z pera známé a oblíbené autorky knih pro děti a mládež, jež v Británii sklidila mnoho literárních cen.... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2005 , BB artOriginální název:
Dustbin Baby, 2003
Začátek mě moc nebavil. Říkala jsem si tak to teda přečtu no! Ale nakonec mě to strašně bavilo. Líbilo se mi jak April popisuje svoji minulost.
Tato autorka má cenu za nejlepší dětskou autorku zaslouženě. Svou originalitou předčí každého a dojemností příběhů taktéž. Já jsem na těchto knížkách vyrostla.
Moje druhá knížka od Jacqueline Wilsonové. Četla jsem ji sice ve třetí třídě, takže jsem to nemusela ještě moc pochopit, ale i tak mě hodně nadchla.
Má úplně první kniha od této autorky a jako malá jsem ji přečetla hned několikrát. Podle mě píše autorka skvělě pro mladší čtenáře.
Ten konec se mi moc líbil. Někdy si někoho vysníme a pak zjistime. že realita je úplně jiná a vysněná osoba není snová.
Jakožto 11letá holčička jsem si u této knížky neuvěřitelně poplakala. Vzpomínám na ni s opravdovou láskou, je to jedna z mých nejoblíbenějších od Jacqueline Wilson. Dnes bych po ní již pochopitelně asi nesáhla - už z důvodu, že si nechci kazit krásné vzpomínky, neboť by na mě s největší pravděpodobností po 5 letech neudělala stejný dojem, ale v mém srdci bude žít...minimálně ještě hodně dlouho :)
Tahle knížka je asi nejlepší z těch co jsem od J.W. četla. Je sice dost smutná a dokonce jsem u ní i brečela, ale to na ní bylo fajn. Mě se moc líbila, ale pokud nemáte rádi smutné knížky, tak ji radši nečtěte.
Smutné vtipné,miluji J.W.,jen ona to dokáže takto mistrovsky zakomponovat.
Vždy se vcítím do role hl.hrdinky. :)
tato knížka se mi moc nelíbila ale spisovatelka je fantastická a její některé knížky taky :)
Znám i jiné knihy od JW ale tahle mě moc nenatchla v prostřetku to bylo napínavé ale na konci mě to sklamalo!
Čekala jsem trochu víc. Byly do sebe hodně propletené současnost s minulostí, April mi je hrozně nesympatická a Její kamarádky jsem taky nemohla vystát.... Ale nápad dobrý, příběh je dojemný a snadno se vžijete do chudáka April :)
Celou knížku jsem prožívala s April a nenáviděla jsem Pearl (dodneška nevim jak se to strašný jméno čte :) ) byla to vůbec nejlepší knížka od JW kterou jsem četla a s nadšením sem jí dala přečíst babičce, sestřenici a všem možnejm kamarádkám, abych se snimi podělila o tento krásný životní příběh!
2010 | Vzdušné zámky |
2005 | Holka z popelnice |
2005 | Nejlepší kamarádky |
2004 | Půlnoc |
2002 | První láska |
Moc hezká kniha, krásný příběh. Dojemný a smutný. Úplně jsem se do April vžila.