Holky z internátu - Příjezd
Enid Blyton
Holky z internátu série
1. díl >
Čtrnáctiletá dvojčata Pat a Isabele O'Sullivanovi mají nastoupit do internátní školy St. Clare, kam je přihlásili rodiče. Rozmazlená dvojčata, která původně chodila do školy Redroofs, jsou velmi vzpurná, ale proti rodičově rozhodnutí nic nezmůžou a musí nastoupit do St. Clare. Nakonec se po velkých konfliktech a slzách se všemi zkamarádí a přestanou být "ty rozmazlené holčičky".... celý text
Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 1997 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The Twins at St. Clare, 1941
Jako malá jsem dvojčata Pat a Isabelu milovala! Vrátit se k nim skoro po 30 letech bylo moc fajn. Pořád je to milé a poutavé čtení.
Jako dospělá vidím, že pointa jednotlivých příběhů je vždy dostatečně poučná a prvoplánová a dvojčata se svými kamarádkami působí trochu jako Rychlé šípy v sukni, ale vůbec mi to nevadilo. A jako malé holce už vůbec ne.
Velice poutavá knížka, nemohla jsem se od ní odtrhnout, občas mi však děj přijde toršku ohraný.
Tak krásně napsaná knížka. Četla jsem ji v dětském oddělení před 13 lety, a přesto si pořád pamatuju, jak mě chytila za srdce . Doporučuju všema deseti
Četla jse ji poprvé ve 12letech a pak znovu v15letech. To bohužel už jako půjčenou z knihovny. Mamka ji někomu půjčila a už se mi samozřejmě nevrátila.
Od Enid je to snad nejlepší série a to jsem od ní čelka téměř všechny knihy několikrát - prostě zlaté dětství :D
Krásně napsaná kniha v které se objěvují jak úvahy a sarosti tak i žertíky. Vždycky jsem si přála být v takové škole a mít takové kamarádky a učitelky, jenže opravdové internátní školy takové zdřejmně nejsou.
je to moc dobrá knížka mně osobně se moc líbila čtu jí pořád dokola a sylvě se taky moc líbila tami jÍ půjčila.
Sérii Holek z internátu jsem milovala. Četla jsem ji dávno a pamatuji si knížky jen matně (proto nehodnotím), ale ten pocit tehdejšího nadšení a večery, kdy jsem ty příběhy hltala, mluví za vše...
Tyhle knihy jsem milovala a četla pořád dokola :-) Ty situace, které prožívaly, jsem hl. hrdinkám záviděla a hrozně jsem chtěla do nějaké takové školy taky chodit :-)
Každou knížku o holkách z internátu jsem přečetla několikrát. Nejradši jsem měla ty jejich večírky :D
pro dívky dvojčata internát kamarádky parta dětí pro dospívající mládež (young adult) dívčí romány
1992 | Pětka na ostrově pokladů |
1996 | Pětka v pasti |
2003 | Vzhůru na kouzelný strom |
1993 | Podařená dvojčata |
1997 | Pětka na Ďáblových skalách |
Když jsem tuto knihu četla asi v devíti letech, tak jsem ji musela odložit jak mě nudila.
Ale teď, po několika letech jsem se do knihy začetla a za hodinu jsem měla přečtené tři díly.