Hon na mrtvého
Tim Weaver
David Raker série
PŘED ROKEM bylo nalezeno tělo Alexe Townea. PŘED MĚSÍCEM ho jeho matka viděla na ulici. PŘED TÝDNEM David Raker souhlasil, že ho vypátrá. NYNÍ si přeje, aby tenhle případ nikdy nevzal. Syn Mary Towneové Alex před šesti lety zmizel. Pět let nato ho konečně našli – mrtvého ve vraku auta. Jenže pak ho jeho matka uviděla na ulici, živého a zdravého… David Raker, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných osobách, tenhle případ nechce vzít: nepochybuje o tom, že Alexovu matku jen přemohl žal a viděla to, co vidět chtěla. Jenže sám dobře ví, jak obtížné je vyrovnat se se ztrátou někoho blízkého, a tak nakonec neochotně svolí. Čím hlouběji Raker do případu zabředá, tím palčivěji si uvědomuje, že Alex nebyl ani zdaleka tak nevinný, jak se jeho matka domnívala. V jeho minulosti je pohřbeno mnoho tajemství, která neměla nikdy spatřit světlo světa – a střeží je velmi, velmi nebezpeční lidé. Raker brzy zjistí, že člověka může potkat i mnohem horší osud než je smrt.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2020 , AudiotekaOriginální název:
Chasing the Dead, 2010
Interpreti: Igor Bareš
Začátek nebyl špatný, ale další vývoj příběhu mě nijak zvlášť nenadchl. Konec byl takový uspěchaný, čekala jsem, že ještě přijde nějaké další vysvětlení a ono nic. Za mě poměrně značné zklamání.
Tak jsem se konečně dostala k první části dobrodružství Davida Rakera, soukromého očka. Na rozdíl od těch tří špalkovitých pokračování, které jsem měla v drápech už dřív a nijak zvlášť mě nenadchly /viz moje komenty u příslušných titulů/, vypadal Hon na mrtvého jako slibný začátek série. Dokonce i počet stran udržel autor v přiměřených mezích. A celá ta historka působila dost dlouho tak nádherně temně - skoro až lynchovsky. No, bohužel to zabil krkolomný a naprosto neuvěřitelně překombinovaný závěr. Proti tomu, co pan Weaver navymýšlel v dalších pokračováních, ale ještě pořád jakžtakž únosný. Někdo by mu měl šetrně sdělit, že autorský postup "originalita nade vše" nemusí být v rámci detektivky vždy ten nejlepší a že méně občas může být i více.
Budiž, ke třem hvězdám coby odměně za solidní řemeslo mrsknu půlku jako bonus za to, že jsem tentokrát nemusela přeskakovat "výplňové" stránky a občas jsem Davidovi i zafandila. ;-)
Tahleta knížka, ač první ze série, se mi dostala do rukou až po přečtení několika novějších autorových děl. A jsem ráda. Protože kdybych ji četla jako první, na ty další už bych asi neměla chuť. Tento příběh je opravdu dost divný a přitažený vlasy, je tam hodně honiček a rvaček a jen skončí jedna, za chvíli je tu druhá, taky nepravděpodobných náhod je tam dost, prostě nic moc. Ale pokud tato knížka některého ze čtenářů odradila a pokud ji četl jako první, tak mu můžu poradit, ať dá panu Weaverovi ještě šanci. On fakt umí i o hodně lepší věci.
3,5
Slabé čtyři hvězdičky, trochu moc překombinované a konečné rozuzlení hodně přitažené za vlasy. I přes to mě autorův styl zaujal a dám šanci dalšímu dílu.
Námět jako takový je zajímavý. Hlavní hrdina je sympatický. Autor píše čtivě, avšak dle mého názoru je celkové zpracování knihy odfláknuté. Kniha je místy dost překombinovaná, uspěchaná a ne moc uvěřitelná... Dám šanci ještě druhému dílu a uvidím, zda budu ve čtení celé série pokračovat.
Dočetla jsem a hned zapomenu, protože mi kniha nedala ani skvělý zážitek ze čtení. Bylo to překombinované, neuvěřitelné a přitažené za vlasy.
Bylo to dobrý! Odsejpalo to, líbil se mi styl vyprávění Davida, zamlouvá se mi i jeho povaha a způsob, jak uvažuje, vlastně to je pro mě celkem osvěžení :-) Že se nepatlá ve smutku, není labilní, nechlastá. Ale že se do případu natolik ponoří, že tím strhne i mě.
Za mě 85 % a rozhodně se těším na další díl! :-)
Je to moja prvá kniha od tohto autora a určite nie posledná. Dej bol napínavý a raz som si dokonca overila počas čítania, či David vystupuje aj v ďalšej knihe :-D Námet bol zaujímavý a nie úplne typický, čo je veľké plus. Viac častí však pôsobilo nevierohodne. David mi bol sympatický a určite si niekedy prečítam ďalšie knihy zo série :-)
Naprosto strhující kniha plná dramat,zápletek a závěrečného skvělého rozuzlení. Oceňuji i podrobný popis,díky kterému vám akce probíhají před očima jako film.
Ze začátku jsem měla velké obavy, jestli mě kniha bude bavit. Nakonec se to tak rychle rozjelo, že mi bylo líto, že už je konce knihy. Samotný nápad celého děje byl promyšlený, perfektně všechno naplánované a do konce napínavé. Naděje, utrpení, zrada, vraždy a další, vás čeká v této skvělé knize. Určitě budu pokračovat v dalších knihách. Zdá se, že jsem našla dalšího oblíbeného spisovatele.
Během asi 5 týdnů jsem přečetla Údolí mrtvých, Žena mého života, Zlomené srdce a všechny se mi líbily. Jako poslední jsem přečetla Hon na mrtvého. Ale bylo to oproti předchozím knihám značně slabší. U předcházejících knih jsem se od nich vůbec nemohla odtrhnout. U této tomu tak nebylo, dokonce jsem si některé dny dělala od knihy i pauzu. Téměř na konci knihy psal o Evelyn, vůbec jsem si nevzpomněla, kdo to je. Ještě na mně čekají 2 knihy tohoto autora, ale vidím, že než je začnu číst, budu muset chvíli číst jiné autory. Po této knize nemám momentálně chuť číst dalšího Weavera
Na mě trošku drsnější popis děje. Nicméně příběh má spád, baví mě to a ta trocha násilí se dá zvládnout (nebo občas trochu přeskočit).
2016 | Není cesty zpět |
2018 | Hon na mrtvého |
2018 | Údolí mrtvých |
2018 | Ztracený |
2019 | Žena mého života |
Konečně jsem se dostala k této sérii a vrhla se na první díl a dobře jsem udělala. Knížka je suprová, takže v sérii určitě budu pokračovat. Čte se strašně dobře, postavu Davida jsem si okamžitě oblíbila. Jediné, co se mi moc nelíbilo, je trošku to téma - maličko neuvěřitelný až přehnaný, ale věřím, že další díly budou lepší :)