Honzíkova cesta

Honzíkova cesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173651/bmid_honzikova-cesta.jpg 4 1887 1887

Veselý a laskavý příběh malého Honzíka, který se vypravil k babičce a dědečkovi na vesnici a zažívá tam každodenní malá dobrodružství. Kniha s nezaměnitelnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové, která oslovuje už celé generace malých čtenářů. 9. vydání (2. v ČS).

Lucissia
18.06.2016 5 z 5

Oblíbená knížka z dětství. Teď jsem si ji připomněla, když jsem ji přečetla synovi. I jemu se moc líbila a taky ho fascinovaly ilustrace paní Zmatlíkové a krásně vyvedená první písmena kapitol. :-) Určitě se k ní vrátíme.

hana1984
08.06.2016 5 z 5

pořád má své kouzlo

Briv
06.06.2016 5 z 5

Měla jsem ji u babičky a dědy v knihovničce. Knižka je to velice milá s nádhernými ilustracemi Heleny Zmatlíkové. Trošku z ní sálá doba minulá, ale myslím, že na kráse ji to neubírá.

Damato
01.04.2016 5 z 5

Za mé školní docházky jedno z prvních povinných knih, ale bylo to milé čtení, všichni jsme tehdá záviděli Honzíkovi ty úžasné prázdniny na venkově u babičky, všichni jsme chtěli psa a o družstevních lívancích jsme snili nad tácem ze školní jídelny, který měl svůj nezapomenutelný odér a na něm těžko specifikovatelný pokrm. Četla jsem ji s úspěchem i svým dětem, pokouším se číst i vnučkám a vůbec se mi nezdá, že by ji nerozuměly. Je to milé povídání.

lyriq
09.03.2016 4 z 5

Z nostalgie si ji asi přečtu znovu... :)

Arella
16.02.2016 3 z 5

Asi si ji pamatuji hezčí. Protože byla první? Nevím. Každopádně družstevní kuchyně byla silná káva i na mě.

Moymeer
24.01.2016 4 z 5

Neskonale milá a nostalgická knížečka. Dnes jsem se k ní vrátil po cca 20 letech a i tak mi nejedna příhoda připadala víc než povědomá. Oproti dřívějšku ale dneska podstatně děsivěji znějí fráze jako: "Družstvo za ně hodně utrží." "A dědečku, ty dostaneš taky něco?" "Jakpak ne," zasmál se dědeček. "Jsem přede družstevník!" :)

ThrisaManx
18.01.2016 5 z 5

Mám dojem, že Honzíkovu cestu jsem nikdy nedočetla do konce. I tak jsem knížku měla moc ráda. Vždyť představuje dětství tolika z nás!

Jessica007
15.01.2016 5 z 5

Moc milá kniha s krásnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové. Tuto knížku jsem měla v dětském věku moc ráda a mám ji ráda dodnes. Když byla dcera malá, knížku jsem jí předčítala a také se jí moc líbila. Takovýchto milých knížek pro děti by mělo být v dnešní době víc. A možná nejen pro ně...

Zabajzna
15.01.2016 5 z 5

Krásná kniha, která připomíná tradiční venkov a dětem se líbí. Malý Honzík totiž řeší i klasické "problémy" maličkých. Velmi příjemné na večerní čtení.

Merynkaw
08.01.2016 5 z 5

Dětem se kniha líbila, je jednoduchá bez složitých zápletek.

Sadako
08.01.2016 ztráta času

Kterak se během Honzíkovy cesty vůbec nic nestalo. A k ilustracím H. Zmatlíkové chovám od útlého dětství odpor.

jprst
07.01.2016 3 z 5

Jedna z prvních knížek, kterou jsem v dětství přečetl hned po svém "vítězství" nad slabikářem a líbila se mi. Ale i na této knize je patrné, jak se časy mění. Mé děti ji četly ještě rády a se zájmem, ale má vnoučata do jednoho ji odmítala jako nezajímavou.

aninka.b
29.12.2015 4 z 5

Pěkný příběh o zážitcích chlapce z prázdnin. Knížka je čtivá, má spád i zajímavý obsah vhodně doplněný ilustracemi.

ovpana
13.12.2015 5 z 5

Moc hezké čtení o malém Honzikovi a jeho cestě k babičce a dědovi

fruitbueno
09.12.2015 5 z 5

Knížka mého dětství. Svého času jsem ji znala zpaměti a věřím, že kdybych se chvíli potrápila se vzpomínáním, Honzíka a jeho příběhy bych opět citovala :))

reader.007
07.12.2015 4 z 5

Možná je to vada charakteru, ale já se opravdu necítím poškozena tím, že jsem vyrůstala v době, kterou je dnes v módě nazývat totalitou a proto si také myslím, že cenzurovaná verze původního příběhu o tom, jak malý chlapec jede k babičce a dědečkovi a seznamuje se s principem družstevního hospodářství, je opravdu ubohá ukázka manipulace s dětskou literaturou. Fakt by se papír zkroutil, když dětem přiznáme, že se někdy praktikovalo společné vlastnictví a kolektivní hospodaření?

Anaš44
01.12.2015 4 z 5

Četla jsem ji v první třídě ale stejně mě natchla ale předtím jsem ti knížky tak neprožívala

Cryptkeeper
21.10.2015 5 z 5

Malá velká knížka:)

kiraa
25.08.2015

Co si pamatuji, tak moje první opravdové čtení. Hodně jsem ta dobrodružství prožívala a mám ji dodnes. Nemohu jinak než plný počet hvězd.