Honzíkova cesta přehled

Honzíkova cesta
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173651/honzikova-cesta-173651.jpg 4 1874 1874

Veselý a laskavý příběh malého Honzíka, který se vypravil k babičce a dědečkovi na vesnici a zažívá tam každodenní malá dobrodružství. Kniha s nezaměnitelnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové, která oslovuje už celé generace malých čtenářů. Rok 1967, 9. vydání (2. v ČS).

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Honzíkova cesta. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (335)

Macope
11.09.2024 4 z 5

Knihu jsem měla kromě milého vyprávění a úžasných ilustrací Heleny Zmatlíkové spojenou hlavně s družstevním vajíčkem a dalšími socialistickými reáliemi (které jsem už nezažila). Dostalo se k nám však revidované vydání, ve kterém si s těmito přežitými záležitostmi někdy více a někdy méně poradili. Snažila jsem se soustředit hlavně na dětský pohled na svět, který podle mě pan Říha vystihnul výborně. A mým dětem se kniha moc líbila, samy milují prázdniny u babičky s dědou, i když takto podaný venkovský život už nemůžou znát. Každopádně předškoláčka bych dnes vlakem samotného nepustila. :-)

_Michelle_
26.07.2024 5 z 5

Příjemné prázdninové čtení, které zahřeje u srdíčka, jelikož dokáže vyvolat vzpomínky na dětství a letní čas u prarodičů.


85098211
08.07.2024 5 z 5

Zajímalo by mě, zda existovalo byť jen jedno jediné dítě v době, kdy jsem do základní školy chodila i já, které tato kniha minula? Řekla bych, že asi ne, protože se jednalo o povinnou četbu, přestože existovali i tací, kteří se jí vyhýbali velkým obloukem - což je zároveň také trochu pochopitelné, že ano? ;-) Pokud si dobře vzpomínám, kniha se mi v tomto temném pravěku (tedy před více než čtyřiceti lety) líbila. Nyní se mi do rukou dostalo její novější vydání, kde se slova jako "družstvo" nebo "družstevní" neobjevují v podstatě vůbec. A je to docela škoda, protože bych ráda věděla, jak by takový text vyzněl dnes. Každopádně jsem byla s knihou jako takovou spokojená, malý Honzík zažíval podobná dobrodružství jako kdysi já u svých prarodičů ;-). Jenom já jsem nemusela cestovat tak daleko, protože moji babička a dědeček bydleli hned v sousední vesnici. Do práce chodili samozřejmě ještě také, ale ani mi to nepřišlo divné, že jsem se musela zabavit sama...
Ve finále tedy hodnotím plným počtem, kniha se mi dobře četla a zkusím si pro srovnání najít i starší vydání.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Honzíkova cesta v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených3 178x
ve Čtenářské výzvě530x
v Doporučených95x
v Knihotéce690x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech17x