Hop nebo trop
Ivo Pelant , Eva Pelantová
Rozvedená Bára Dušková má na krku dvě děti a čtyřicítku. Vůbec netuší, že směšným držkopádem syna při přeskoku kozy začny rodině nový život a nová dobrodružství. Bára zapadně do party povedených přátel, kteří spolu jezdí na lyže, na vodu, na kola a potřebují si zvyšovat hladinu adrenalinu. Pro všechny je to hop nebo trop, vždycky se dá přece začít znova a na lásku není nikdy pozdě.... celý text
Humor Literatura česká
Vydáno: 2004 , Mladá frontaOriginální název:
Hop nebo trp, 2004
Zlatý střípek v naší domovině. Pro tyhle české staré klasiky mám slabost a na těch z pera Pelantových jsem vyrostla. Seriál je jeden z mých nejoblíbenějších z české tvorby, takové moje guilty pleasure, a v roce 2011 jsem si ho oblíbila natolik, že jsem si příběhy musela přečíst i v knižní podobě. Kde je Chýlková a Issová, to má grády. Seriál znám opravdu z paměti, takže to pro mě nebylo nic nového, spíš jako bych se dívala na seriál bez obrazu, ale stejně jsem se skvěle bavila, užila jsem si to stejně jako seriál a pořád to mělo to kouzlo. Dnes, v roce 2021, po deseti letech skoro na den přesně jsem měla takový záchvěv nostalgie a po knížce jsem sáhla znovu. A pořád to oplývá tou skvělou lidskou, tragikomickou atmosférou, kterou si užívám a která nezevšední.
Je to psáno jednoduchou, nenásilnou formou, krásným a humorným českým stylem, který má zkrátka něco do sebe. A v tomto případě jsem i radši, že jsem knihu četla až po zhlédnutí seriálu, protože jsem přesně viděla všechny ty situace a herce, a o to víc se mi to líbilo. Bavilo mě to jako dítě, jako dospívající a baví mě to i jako dospělou. Skvělé oddechové čtivo na léto a kdykoliv na zlepšení nálady, které se nám fakt povedlo. A docela mě mrzí, že další čtyři díly taky nemají knižní zpracování, určitě by bylo taky super.
Krásná a velice čtivá kniha. Zcela vyjimečně nemohu říci, jestli je lepší knížka nebo film, protože obě verze příběhů mají své velké kouzlo. Ideální pro víkendový odpočinek.
Příběh, který mě nikdy nepřestane bavit. Parta třicátníků, Bára Dušková a čtyři adrenalinové výpravy... Bezvadná kombinace, zvlášť když je z autorské dílny manželů Pelantových.
Nejradši mám příběh Losera a Pavly, je takový (ne)všední a pravdivý... ;)
bylo to naprosto super a senza. Stálo to za to. Líbil se mi jak film, tak i kniha. Nejlepší na tom všem byl představitel Mikuláše a Ondráše. Dva kontrasty, ale stály za to. Byla to krása.
Rychlé dovolenkové čtení.Take jsem stále srovnávala s televizí a měla herce před očima.Pro mě má kouzlo kniha a užiju si příběh ještě víc než u obrazovky.Tak za mě plný počet.
četla jsem jí ve službě a hned jsem ji musela poslat dál, bylo to fajn čtení - na zasmání, na zamyšlení, sem tam ukápla i slza. Chtěla jsem původně koukat na seriál, ale jakmile to nedávají denně, tak zapomínám, kdy co je...ale kniha stála rozhodně za to :)
Nemám moc možnost sledovat televizi a po shlédnutí jednoho dílu seriálu jsem sáhla po knize. Nezklamala a bylo mi líto, že už končí.
Seriál byl skvělej tak, jsem hned šla po knížce. Je to takové pohodové odpočinkové čtení, nic náročného. Sranda, napětí, prostě taková oddychovka.
Perfektní čtení na dovolenou. Můžete číst a nemusíte moc přemýšlet, příběh hezky plyne a vy ho prožíváte s hrdiny. I ty vtipné a životpotvrzující pravdy zde mají své místo.
Nejprve jsem několikrát viděla seriál, když jsem čirou náhodou narazila na knížku, musela jsem ji mít. Docela ráda bych si přečetla i pokračování, protože to seriál měl. Tak si ho asi pustím :).
Knížku určitě doporučuji. Je to milé a vtipné čtení a příjemné odreagování.
(11. 8. 22 - 17 886 - 37)