Hora moudrosti

Hora moudrosti
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541281/bmid_hora-moudrosti.jpg 5 10 10

Lišák sní o cestování, ale strach ze tmy mu brání vydat se do světa. Medvěd si moc přeje najít kamaráda, ale zatím se žádný neobjevil. Oba čekají na splnění svých snů, aniž by tušili, že pro jejich dosažení musí vyrazit na cestu. Naštěstí jim moudrá Housenka poradí, aby vystoupili na Horu moudrosti. Jsou dostatečně odhodláni, aby dosáhli svého cíle? Nebo se ukáže, že cesta je důležitější než samotný cíl? Příběh s krásným poselstvím o tom, že se sice každý něčeho bojí, ale svůj strach může překonat, že je důležité jít za svými sny, a jak je v životě nezbytné přátelství.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Góra mądrości


více info...

Přidat komentář

eliska2126
20.08.2024 5 z 5

Hora moudrosti je dětská kniha popisující cestu lišáka a medvěda na horu moudrosti. Lišák se moc chce vydat na cestu, ale bojí se tmy. Medvěd naopak touží poznat nové kamarády, které stále nenašel. Během cesty se jim ukáže, že každý se něčeho bojí, ale je důležité svůj strach překonat a jít si splnit své sny.

Sama děti ještě nemám, ale knížky pro děti mám moc ráda a přemýšlím i do budoucna, co bych svým dětem ráda četla. A Hora moudrosti se určitě zařadí mezi knihy, které bych dětem určitě četla. Příběh má krásné poselství o překonávání strachu a je opravdu pěkně napsaný. Ilustrace jsou naprosto kouzelné. Na každé stránce jsem se zastavovala a obrázky si prohlížela.

Líbila se mi i aktivitka pro děti na konci knihy, kdy si děti mohou projet celou knihu ještě jednou sami.

lucky_ideas
19.08.2024 5 z 5

Jak už je z obálky patrné, Hora moudrosti v sobě skrývá příběh medvěda a lišáka, plus ještě jednoho zvířátka, které je zmíněno ke konci knihy. Za mě to byl skvělý tah, jelikož to lehce procvičí i pozornost děti a celkově kniha nese nějaké "tajemství".

Příběh ukazuje dětem skryté hodnoty - přátelství, touhu jít si za svým snem nebo např. nebát se udělat chybu. To vše poutavou formou.

Stránky obsahují minimum textu, hlavní slovo tu mají nádherné obrázky, které se opravdu povedly.

Hora moudrosti je ideální knížka pro děti, ze které by si i nejeden dospělák mohl alespoň něco málo odnést.


marta14
15.08.2024 5 z 5

,,Byl jsem si jistý, že právě cestování je to nejdůležitější na světě! Uvědomil jsem si ale, že důležitější než cestování je, s kým cestuješ."
Další krásná dětská knížka od Ocelotu.
Jako první musím samozřejmě vyzdvihnout ty nádherné ilustrace, které si zamilují nejen děti . A příběh je úplné pohlazení pro duši.
V pár stránkách se dozvíte, jak je důležité jít za svými sny, překonávat svůj strach a jak podstatné je v životě přátelství.
Za mě další úžasná dětská knížka do sbírky, a já moc děkuji Megaknihám za zaslání

okeey
10.08.2024 5 z 5

Krásně zpracovaná kniha s ještě krásnějším příběhem a troufnu si říct, že i leckterý dospělý si z něj může něco odnést.
Musím tu uvést citaci z knihy, která mi přijde velmi důležitá:
,,Všichni máme sny. Abychom si je splnili, musíme udělat něco, co nás k nim přiblíží. Musíme se vydat na cestu. Někdy to může být velmi obtížné. Můžeme udělat mnoho chyb a být zklamaní. Pokud se však budeme hodně snažit a věřit, že uspějeme, je možné všechno."
A to si myslím mluví za vše, v tomto příběhu si plní sen Medvěd s Lišákem, pojďte se s nimi taky vydat za splněním snů, tak jako já.

_Brunetka_
06.08.2024 5 z 5

Tak tohle je neskutečně krásná knížka (nejen) pro děti. Textu je tu tak akorát, kolik k ději potřebujete. Celou dobu čtení jsem se kochala nádhernými ilustracemi, které neměly chybu. Jedná se o velmi milý příběh, při kterém vaše knihomolská dušička bude jako v ráji (mně i nějaká ta slza ukápla). Hora moudrosti navíc předává důležité poselství o tom, jak důležité je přátelství a to, že každý z nás se někdy bojí – to občas potřebujeme připomenout všichni, nejen děti. Za mě tedy jasné doporučení a jsem ráda, že se tato knížka řadí k pokladům mé knihovny.

Mojepočteníčko
31.07.2024 5 z 5

Hora moudrosti - překrásná svými ilustracemi, za srdce beroucí svým textem. Asi takhle nějak si představuju lásku na první písmenko :)

Lišák a Medvěd. Hlavní hrdinové našeho příběhu a na první pohled vcelku nesourodá dvojice.

Možná vám to přijde podivné, ale tyhle dva přece jen něco spojuje - sny, které si touží vyplnit.

A tak se společně vydávají na cestu, vybavení očekáváním, touhou, odvahou i obavami :)

Hora moudrosti je:

Knížka, která dětem představí lidské vlastnosti i emoce. Navíc poukazuje na fakt, že nejsme jediní, kdo umí něco prožívat.

Knížka, která jim ukáže, že věci, které pokládáme za důležité, mnohdy vlastně zas tak důležité nejsou a zase naopak.

Příběhem, který malým čtenářům vysvětlí, že i mezi dvěma, na první pohled odlišnými jedinci, může vzniknout pevné přátelství.

Cesta za poznáním, překonávání vlastních obav a vynaloženém úsilí ke splnění vlastních snů.

Kniha plná překrásných ilustrací, kterou za sebe můžu jedině doporučit :)

Ennie
23.07.2024 5 z 5

Knížka mě zaujala překrásnými ilustracemi a příběh si mě získal svým poselstvím :).

cestina_s_linus
22.07.2024 5 z 5

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s Megaknihy.cz

Jedná se o přenádherný kousek, který dětskou literaturu obohacuje. Roztomilé ilustrace, poutavý a (dětem) blízký příběh.

Kniha je opravdu kvalitně zpracovaná. Oproti jiným dětským knihám nabízí mnohem více textu - tudíž se nejmenší čtenáři mohou obohatit (co se týče slovní zásoby).

Stejně jako jiné dětské tituly z nakladatelství Ocelot, tak i tato kniha chytne za srdíčko nejen děti, ale i dospělé.

Autorovy knížky

Mojo Graffi (p)
polská
2024  100%Hora moudrosti
Skrýt reklamy