Horiaci most
John Flanagan
Hraničářův učeň / Hraničiarov učeň série
Araluenské kráľovstvo sa chystá na vojnu proti Morgarathovi a Will s Horácom sprevádzajú Gilana s posolstvom do Celtiky. Celtické dediny a bane sú však opustené. Traja posli zistia, prečo sa tak stalo, až keď objavia hladné a vyčerpané dievča: Morgarath poštval svoje odporné príšery, aby Celtičanov zotročili. Zatiaľ čo Gilan rýchlo uháňa späť do Araluenu, aby podal správu kráľovi, Will s Horácom odhalia pravú príčinu Morgarathovho konania. Chystá sa prekvapivý útok z troch strán a kráľovstvu hrozí neodvratná porážka - ak naši dvaja priatelia niečo nepodniknú.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2010 , Egmont (SK)Originální název:
The Burning Bridge, 2005
Po lehkém rozčarování z prvního dílu mě ten druhý od této série již definitivně odradil. Flanagan má přitroublý zlozvyk dávat do názvů svých knih do očí bijící spoilery, které čtenáři vyzradí vše podstatné hned na titulní straně (Morgarath něco staví - co to asi bude? A jak to s tou stavbou asi dopadne, když se to jmenuje "Hořící most"? :-)) Za zmínku stojí i infantilně fádní vyvrcholení, nad jehož neuvěřitelnou naivitou jsem spráskl ruce. A tak vyvěrá jen jedna otázka - co vlastně stojí za úspěchem této série, že to autora motivovalo k napsání hned dvanácti dílů? Nevím. Já prostě nevím.
Tato kniha byla prostě úžasná. Přečetla jsem ji za jeden den a bylo mi fakt líto, že už to končí. Musím uznat, že konec byl smutný, ale má to něco do sebe, že to tak skončilo. S radostí se vrhnu na další díl.
Skvělé pokračování. Hodně napětí. Mě to nenechalo v klidu. Horác zabil Morgaratha s dřívější pomocí Gilana, který ho učil, jak šermovat a bránit se, i když je hraničář a neměl by mít meč a neměl by umět bojovat se zbraní. A jako by toho nebylo málo, Skandijci unesli Willa a princeznu Kassandru, která si vzala jméno své služebné a ostříhala si vlasy, aby se ukryla. Halt udělá všechno proto, aby Willa našel zachránil, když ho ti Skandijci, kteří sloužili králi Erakovi, nalodili a vypluli na moře do Skandie, ale Halt to ví.
Ten konec byl tak smutný a dojemný zároveň, že jsem brečela. Už abych si šla pro další díl.
Jedním slovem úžasné. Knížku jsem četla už dvakrát a na konci jsem se chtě nechtě rozbrečela. Hned co jsem knížku dočetla, začala jsem číst třetí díl. Vřele doporučuji!
Moc hezky napsané pohádky. Otevřený konec mě nutí rychle začít číst další knihu. Až mě bylo Willa líto :(
Stále stejný standard jako u prvního dílu - dobře načasované scény, dobře se to čte, v některých věcech jasné směřování, co se stane, jenže také spousta vaty, když není o co hrát, dospívající hrdinové chvílemi fajn, chvílemi na zabití, a to už vůbec nemluvím o Evanlyn, která se každou chvíli chová jinak, buď jako rozmazlený fracek, nebo jako hrdinka. Prostě neurazí, ale také nic nezanechá.
I druhý díl je nesmírně dobře čtivý a není jiná možnost, než knížku doporučit. :)
Strategické plány a jeho neustálé obměny jsou hrozně inspirativní a člověk pak nabývá dojmu "Co bude dál?" i přes to, že se dá dobrý konec pravidelně předvídat. :)
Super, super, super!!! Když jsem začala číst tuhle sérii, netušila jsem, jak mě nadchne :D. Děj je podle mě dobře propracovaný, zápletky jsou skvělé. Těším se na další díly.
Příběh lehce utíká, kniha se čte snadno a zápletky jsou krásné a dobrodružné. Já si čtení moc užila a celý příběh jsem si zároveň představovala ve své mysli.:) Také musím podotknout, že na konci tohoto dílu jsem si naprosto oblíbila Horáce.:D
Krásně navazuje, čtenář si zamiluje postavy. Příběh jde stejným směrem jako v prvním dílu. Psáno jednoduše a přitom poutavě. Není co moc psát, velká spokojenost jako u předešlého dílu.
Druhý díl nepostrádá dynamiku jedničky a i přes to, že si autor místy přizpůsobuje děj až příliš okatě svým záměrům je to velice příjemné počtení s nečekaným rozuzlením.
Velice dobrá knížka.Druhý díl je stejně skvělý jak prvni.Doslova jsem hltala slova.Musím před autorem smeknout.Bravó!
VÝBORNÉ!!! Hořící most bez námahy přesahuje kvality prvního dílu a já už se jen těším na další pokračování tak skvěle načaté série!! Přečteno za 4 hodiny.
Předešlý díl mě nadchl proto jsem se rozhodla přečíst i tento. Znovu jsem v knize narazila na strategii a překvapení pro mě byl Horác, který se v příběhu choval velmi statečně. Nebyla jsem vůbec zklamaná, byla jsem nadšená. Flanagan to skvěle ukončil a docílil tím toho, že se nemůžu dočkat až si půjčím další díl.
přátelství rytíři australská literatura fantasy pro děti čest hraničáři pro dospívající mládež (young adult) fantasy hrdinská fantasy chlapecký hrdina
2008 | Rozvaliny Gorlanu |
2014 | Hraničářův učeň 1-12 |
2012 | Vyděděnci |
2008 | Hořící most |
2014 | Královská hraničářka |
Kniha byla úžasná jako první díl, ale bylo to míň vtipné, ale přesto to bylo úžasné. Určitě doporučuji!!!