Horiaci most

Horiaci most
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396154/mid_horiaci-most-WmK-396154.jpg 5 2138 2138

Araluenské kráľovstvo sa chystá na vojnu proti Morgarathovi a Will s Horácom sprevádzajú Gilana s posolstvom do Celtiky. Celtické dediny a bane sú však opustené. Traja posli zistia, prečo sa tak stalo, až keď objavia hladné a vyčerpané dievča: Morgarath poštval svoje odporné príšery, aby Celtičanov zotročili. Zatiaľ čo Gilan rýchlo uháňa späť do Araluenu, aby podal správu kráľovi, Will s Horácom odhalia pravú príčinu Morgarathovho konania. Chystá sa prekvapivý útok z troch strán a kráľovstvu hrozí neodvratná porážka - ak naši dvaja priatelia niečo nepodniknú.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (SK)

The Burning Bridge, 2005

Vysky
04.10.2016 4 z 5

Taková lehčí mírně cestopisna fantasy, urcena spíše pro mladší čtenáře. Tento díl je pomerne hodne čtivý, kniha me bavila už od prvních několika stránek.
POZOR SPOILER:Přátelství Willa a Horace mě potěšilo, hned je Will sympatičtější. Obzvlášť se mně líbila pasáž, kde Horac potrestal sve šikanatory. Těšim se na dalsie díl..

Alyss
09.08.2016 5 z 5

Též krásná knížka, stejně jako první díl:-)

Eaa
01.08.2016 5 z 5

Tohle mě bavilo o něco víc než jednička. Je to hrozně napínavé, knihu jsem přečetla za čtyři dny, což se mi stává málokdy :D

Shira27
04.07.2016 5 z 5

Opět skvělé pokračování, děj je stále víc a víc napínavý. Vrhám se na další díl, nemůžu se dočkat až se dozvím, jak to bude pokračovat.. :)

tatjana1737
18.06.2016 4 z 5

!!! POZOR SPOILERY !!!
Dvojka se mi líbila asi stejně jako jednička. Děj trochu zhoustnul (proto mne překvapil konec, čekala jsem, že z Morgaratha autor bude těžit ještě víc), Horác i Will se ukázali jako velmi zdatní učni (Will získal prostor po odjezdu Gilana, Horác zase po bitvě s Morgarathem), konec překvapil, ale zase je prostor pro pokračování :-). Přestože kniha obsahuje i bitevní scény a zmínky o smrti, není to nic drastického (přece jen je určena pro mládež a děti), ale i tak je to působivé. Jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet postava Evanlyn, se kterou zřejmě autor počítá pro něco většího.

P-man
11.06.2016

Bombastický druhý díl. Jednička sice byla lepší, ale tohle je taky bomba :)

natalie2171
15.05.2016 5 z 5

Bojím se knihu příliš přechválit. A to z jednoho prostého důvodu. Bojím se, že následující díly budou nějakým zázrakem ještě úžasnější a dechberoucí, že mi nezbudou slova.

SocratesJ.Le.
30.03.2016

Knihu jsem měl velmi rád. Je na začátku trochu pomalá, ale začíná se to zrychlovat po třetí kapitole. Ze začátku jsem nepochopil, proč se to jmenuje “Hořící most”, ale u konce to začalo být jisté. Myslím, že je to velmi chytré pojmenovat knihu něco, co nikdo nepochopí dokud si knihu nepřečte. To potom přiláká hodně čtenářů. Tuto knihu doporučuju všem, kteří mají rádi starověké příběhy nebo chtějí něco krátkého číst. Je to dost lehké čtení, ale to ji neubere na kvalitu příběhu. Spisovatel určitě měl hodně fantazie, když psal tuto knihu. Má to totiž velmi napínavý příběh, lehké čtení, zajímavé konflikty, trochu humoru a dobře udělané postavy. Jestli máte čas, určitě byste tuto knihu měli přečíst. Už se těším přečíst třetí knihu!

Šílený.Knihomol
25.03.2016 5 z 5

Musím si rychle obstarat další díl!

Arven2001
08.03.2016 5 z 5

Můj oblíbený díl. Přečteno za jeden den

Áňa 998
14.02.2016 3 z 5

Musím říct že první díl byl lepší. Ale díky otevřenému konci budu číst dál, tak snad pokračování bude lepší než tento trošku slabší díl.

pejty
15.01.2016 5 z 5

Až ve druhém dílu začíná být Hraničářův učeň pro mě opravdu zajímavým. Po celou dobu knihy se tam pořád něco děje, je to velmi napínavé a stejně jako první díl velmi čtivé. U tohoto dílu jsem si uvědomil, že tato série opravdu stojí za přečtení.

Evus
06.01.2016 4 z 5

Knížka mě opět pohltila, i když místy mě začlo trochu vytáčet to "za každou cenu být kamarádi" - tedy i bát si navzájem říct, co si myslím, aby to druhého neurazilo.

Benjiki
31.12.2015 1 z 5

Ok, můžete mi vysvětlit proč je tady na databázi tohle hodnocení knih, když pak stačí pohled například sem a všechno je degradováno? Omgs. Takováhle kniha dostane přes devadesát procent? Proč? Proč jsou lidi tady tak... Odchrchlání a odplivnutí. Prosím už dost. Už dost už dost. Já nevím, už nemám chuť se k té knize ani vyjadřovat.

sabanka
18.12.2015 odpad!

Už nikdy víc. Možná se k ní za rok vrátím, ale to je taková kopírka prvního dílu, až je to k pláči.

JajaCZ
06.11.2015 5 z 5

Milujem túto sériu. Síce mám za sebou iba druhú knihu, ale už teraz môžem povedať, že autorov štýl je zábavný a pútavý. Knihy sú určené nie len pre deti, ale myslím, že si na svoje prídu aj dospeláci :)

Laurel
02.11.2015 5 z 5

Čím dál tím víc mám tuhle sérii radši :33 Celáá tahle knížka je plná super-zvratů! A ten konec? Letím na další :33

Viky007
26.10.2015 5 z 5

Tento díl je můj nejoblíbenější, protože si prostě nejde neoblíbit Gilena a jeho přátelskou povahu. Seznamujeme se blíž s postavami, záporák vymýšlí zákeřné plány a na konci ukápne i slzička :-).
Skvělé a neobyčejně vtipné :-).

anid
23.10.2015 5 z 5

Kniha kupodivu po triumfálním prvním dílu nezklamala. Kniha se pěkně svižně četla a musela jsem se držet abych zbytečně nepřeskakovala věty, jak jsem byla nedočkavá co se bude dít dál. Jenom mě zklamala jedna část, která byla naprosto nereálná. Kniha je úžasná vřele doporučuji si ji přečíst. Jenom je tam méně humoru, ale úplně se neztratil :)
5 hvězd

wesulle
11.10.2015 5 z 5

Napínavé a skvělé. Celá série stojí za přečtení nebo alespoň za povšimnutí!