Hormonální jógová terapie
Dinah Rodrigues
Hormonální jógová terapie pro znovuaktivování hormonálního systému a odstranění symptomů menopauzy, PMS, polycystických vaječníků a neplodnosti.
Kniha pěkně doplňuje kurz. Z mého pohledu lépe absolvovat kurz a knihu využít k opakování. Je pěkně zpracovaná s vysvětlením a fotkami. Ale cvičit jen podle knihy...nevim
Procteno, zatim ne moc poctive procviceno, ale verim, ze pomaha a urcite se k ni budu vracet.
Jako doplněk ke kurzu cvičení pod odborným vedením, dobře vysvětlené cviky i relaxační techniky
Kurz hormonální jógy byl zvláštní zážitek. Chtěla jsem autorku této soudobé fascinace poznat malinko více, a proto jsem si půjčila tuto knihu. Krom cviků, které tvoří soustavu pro správnou hormonální hladinku se také dozvíte mnohé o menopauze, jiných zdravotních problémech, možnostech řešení, vitamínů v jídle, a dokonce se zde vyhodnocují stavy některých žen před a po cvičení. Text mi přišel trochu malý oproti velikosti knihy, ale to už je jen detail.
Zajímavá kniha. Cvičení doporučuji vyzkoušet, mně vyhovují. Jako mínus bych uvedla strukturu knihy, která mohla být přehlednější. Jinak nemám, co bych vytkla, doporučuji a rozdhodně se k ní budu vracet.
Příjemně napsaná kniha, cviky jsou k pochopení - i když doporučuji ověřit si pochopení cviků ještě videem. Za mě super co se týká knihy. Cvičení teprve začnu zkoušet ;)
Tato kniha je uceleným praktickým přehledem zejména pro ty, co absolvovali kurz hormonální jógy. Mohou si jednotlivé ásany zopakovat a více si o nich přečíst. Pro ty co kurz neabsolvovali není moc užitečná.
Nejsem žádná gymnastka a jogínka, ale opravdový začátečník, který doufá , že mu HJT pomůže. Nejdříve jsem si několikrát četla a zkoušela cviky, abych je pak zvládala co nejplynuleji za sebou. Dokonce jsem si na youtube vyhledala i videa s ukázkami, abych je provedla správně. Chvilku to trvalo, ale nakonec si myslím, že sestavu zvládám, i když některé cviky prostě nedokážu provést, autorka nám dala ještě šanci nahradit je jinými cviky, což je velmi sympatické. Ze všech možných webových stránek se hrnou jen pozitivní ohlasy a mně byla knížka doporučena také slečnou, která má skvělou zkušennost, takže huráá do toho :-)
Jinak kniha je velmi srozumitelně napsaná :-)
2014 | Hormonální jógová terapie |
2015 | Hormonální jogová terapie 2 |
2019 | Hormonální jógová terapie - pro muže |
Hormonální jóga mi dala v 18 letech do pořádku rozházený cyklus, jsem vděčná:)