Horúca vlna

Horúca vlna
https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93552/horuca-vlna-93552.jpg 4 15 15

Lucy Schafferová, moderná emancipovaná žena, pracuje ako úspešná investičná bankárka v New Yorku, kam sa presťahovala z Kalifornie po smrti svojho synčeka. Po troch rokoch sa však nečakane vracia domov, pretože jej za záhadných okolností zomrel otec, bývalý profesor geológie. Pri vyšetrovaní jeho smrti si Lucy postupne skladá tragickú mozaiku na pohľad nesúvisiacich drobností, ktoré ovplyvnili osud jej rodiny a ktoré ju napokon privedú k šokujúcej pravde o tom, prečo zošalela jej matka a ako zomreli jej blízki.... celý text

Přidat komentář

Han-nah
23.06.2024 4 z 5

Tato kniha je smutná, se zajímavými, ale i tragickými následky. Velmi mě zaujalo, jak autorka záměrně dobře psychologicky podchytila hlavní postavu Lucy i s rozvětvenou rodinou , kdy každý z nich něco z minulosti změní nebo upozadí tak, že tomu sám začne věřit, i když pravda je někde úplně jinde. Dělají to z lásky nebo z rozumu? Hlavně Lucy, která se vrací domů po tragické smrti otce, netuší, jak si její mozek začne vybavovat věci minulé, které mozek zatemnil a najednou se probouzí, na povrch vyplouvají neskutečné věci , a tím jí při tomto odhalování vzpomínek hrozí velké nebezpečí. Je její podezření správné?

Čmeláček
20.06.2022 4 z 5

Tohle byla jedna z knih, které mi doporučila a vnutila paní knihovnice :). No, šlo to. Ale až tady jsem si všiml, že je to kniha pro ženy! Naštěstí jsem při čtení neutrpěl žádnou újmu :))).


laura
09.12.2019 5 z 5

Ani nevím, jak si ke mě tahle kniha našla cestu. Jednoho dne jsem se prostě rozhodla, že si ji přečtu. A musím přiznat, že toho nelituji, právě naopak. Byla skvělá. Mrazivá, opředená tajemstvím, smutkem zatíženými osudy, vinou, tak nepřehlednou a tak tíživou, i nadějí, která se krčila někde hluboko uvnitř toho všeho...

Nebyla předvídatelná a byla neotřelá, byla zkrátka tak zvláštně jiná, že mě zaujala hned, jak jsem začala číst. A s přibývajícími stránkami mě příběh pohlcoval víc a víc. Ačkoli velmi smutný, ačkoli bolestný, přesto má v sobě něco, co stojí za to, aby ho lidé četli. Jak moc známe sami sebe? Jak moc se můžeme spolehnout na svoje vzpomínky?

Co se stane, až se jednoho dne roztříští a při pohledu do zrcadla uvidíme někoho, koho ve skutečnosti nepoznáváme?

Příběh, který rozhodně stojí za přečtení...

85098211
02.10.2017 4 z 5

Kniha se zvoleným tématem je sama o sobě dobrá. Ale příběh je vyprávěn poměrně jednoduchým stylem, proto je místy nudný. Konec však překvapivý je a čtenář je tak odškodněn za přestálé útrapy poněkud zdlouhavého vyprávění ;-).

Autorovy knížky

Liz Rigbey
britská, 1957
2004  88%Osudové léto
Skrýt reklamy