Hoši od Bobří řeky

Hoši od Bobří řeky
https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79598/hosi-od-bobri-reky-79598.JPG 4 2074 2074

Hoši od Bobří řeky série

1. díl >

Patrně nejslavnější kniha Jaroslava Foglara čerpá z jeho poznatků v junáckých oddílech, hlavně z toho jeho, kterým prošly stovky kluků, kteří žili především v Praze. Toto vydání je s pořadovým číslem - 10.

Kabuky
14.01.2023 5 z 5

K tomu titulu se vždy rád vracím.

Ristridin
17.12.2022 5 z 5

Nikdy nezklame, zase mi bylo s touhle knihou 8 let a chtěl jsem začít lovit bobříky :) Pro dnešní dobu již asi hodně idealistické, ale stále se v ní dá mnohé nalézt. Snad bude bavit i další generace.

Marek82
10.11.2022 5 z 5

Súčasnému čitateľovi sa môže zdať kniha už idealizovaná, beriem to však ako inšpiratívnu a rozvojovú knihu pre chlapcov vo veku 10-13 rokov. A literatúra pre deti a mládež je predsa plná ideálov, boja dobra so zlom a tak to má byť. Preto ako dospelý rád prehliadnem vek príbehu a budem sa snažiť syna viesť ku cnostiam, ktoré pestovali Hoši od Bobří řeky, aby z neho vyrástol správny muž.

BlaV.
06.11.2022

Tuto knihu jsem měla asi nejraději.

Sova15
02.11.2022 5 z 5

Vrátila jsem se na chvíli do dětství, kdy jsme s kamarádem na chatě lovili bobříky. Je to klasika, uvidím, zda uspěju u vnoučat, až povyrostou.

beníček
22.09.2022 2 z 5

Nezáživná kniha bez pořádné zápletky a chytlavého děje, jejíž přitažlivost se vzrůstajícím věkem čtenáře značně ochabuje. Jako návod pro činnost klubů fajn, jako zajímavé čtivo pro dnešní mládež, si myslím, už sotva může sloužit.

Hakate
23.08.2022 5 z 5

Autor, který mě provázel dětstvím, skvělé dobrodružné knihy, po kterých by měla sáhnout hlavně dnešní generace.

Jedna z nejlepších.

Obelix15
23.08.2022 5 z 5

Základní četba každého plantážníka. Jedna z mých oblíbenějších od tohoto autora.

harry9603
07.08.2022 2 z 5

Dostal jsem tuto knihu asi tak v osmi letech, ale moc mi nesedla, takže jsem ji nikdy nedočetl. Ale rozhodně by v ní každý měl aspoň zalistovat.

heavy66
24.07.2022 5 z 5

Hoši od Bobří řeky, Rikitan, bobříci, Zelená příšera, a moje srdeční záležitost! Nejstarší young adult literatura a návod jak strávit prázdniny v přírodě pro hochy a dívky toužící po dobrodružství. Pro dnešní mládež by lov bobříků musel mít podobu počítačové hry, aby zaujal.

Domca_books
18.07.2022 4 z 5

Ač je kniha spíš psaná pro kluky, i tak se mi líbila. Je plná poučení a přátelství :) Kniha dokáže vzít čtenáře do divoké přírody a celé to bylo fajn

Doubravka1975
15.07.2022 5 z 5

Kniha objevena v knihobudce. Hoši od Bobří řeky mě v dětství a mládí minuli. Já vyrostla na Timurovi a jeho partě. Skauti byli tenkrát zrušeni a nahradila je jiskra a pionýr, ale ono je to v podstatě to stejný. Zde Rikitan a jeho parta správných hochů a nesmrtelné lovení bobříků. Ti se lovili za každého režimu.
3x Lovu Zdar !!!

izinkaVENDULKA
10.06.2022 5 z 5

Krásná vzpomínka na mé dětské čtení. Díky čtenářské výzvě jsem se opatruj začala do stránek úžasného díla a zjistila, že tato kniha se dá číst i 10x za život a neomrzí se.

Filatov
09.06.2022 5 z 5

Již klasická a snad nejslavnější Foglarova kniha, která snad ani není knihou, ale návodem na slušné chování? Myslím, že si z ní může vzít něco i dospělý. Já knihu četl také jako kluk a lovil bobříky a teď jsem si jí přečetl znova.

veronika5179
14.04.2022 5 z 5

Když knížku čtete jako malí, prožíváte spolu s Hochy od Bobří řeky všechna dobrodružství, bojíte se Zelené příšery, sbíráte bobříky a přejete si jet na stejný tábor se stejnou partou kamarádů a vše to zažít na vlastní pěst. Když vyrostete, je zážitek úplně stejný a navíc v příběhu vidíte to jedinečné kouzlo, které malým čtenářům (možná) uniká...Už to není "jen" tábor, už to není jen tak obyčejné přátelství, a už to ani není obyčejná Píseň úplňku...
Přeji nám všem, aby na své životní cestě potkali toho svého Rikitana i svou Sluneční zátoku.
PS. Měla jsem to štěstí, že jsem si mohla přečíst vydání z roku 1937 s úžasnými ilustracemi pana Buriana. Učiněný poklad.

Možná je k úplnému prožití příběhu potřeba mít tu "správnou" povahu :)

Canniosh
31.03.2022 5 z 5

Díky letošní Čtenářské výzvě jsem si dal za milou povinnost znovu se začíst do této knížky, kterou jsem naposledy pročítal tak před 30-35 léty. S ohledem na současnou dobu a svůj věk musím říct, že se opravdu jedná o naivní dílko, které je nicméně primárně určeno dospívajícím chlapcům 20. století. A pro ty bylo a je určitě skvostnou knihou, plnou her, rad a návodů na správňácké chování a jednání. Z dnešního pohledu už to může vypadat poněkud směšně, ale to nic nemění na tom, že se jedná o legendární dílo pro předem vyhraněné čtenářské publikum, a jako takové je to nutné brát, a jako takové je toto dílo nepřekonatelné. Děkuji za příležitost se opět ponořit do mých dospívajících let a zasnít se při čtení do dob, kdy ještě bylo možné bezstarostně snít a užívat si plnými doušky mládeneckého života. A když ne toho skutečného, tak aspoň toho vyněného díky příběhu v tomto skvostu.

Mistři
25.03.2022 5 z 5

....pořát legendární.....

zimka.r
15.02.2022 4 z 5

Děkuji Výzvě za krásný návrat do dětství! :)

Boboking
02.02.2022 4 z 5

Po téměř 40 letech jsem se opět začetl do knihy svého dětství a ... zase ji zcela propadl. Ano, je to naivní jako "dětský film pro pamětníky", ale ta čistá ukázka úžasného chlapectví... Přečteno v rámci Čtenářské výzvy.

Vesmich
09.01.2022 5 z 5

Jednou za čas profesionálně neuškodí pročíst si tento gejzír nápadů v oblasti učení prožitkem. Tak silný formativní vliv, jako Foglar, měl málokterý český pedagog. Všechna ta čacká dušínovská ušlechtilost z člověka časem postupně vyprchá, život ho obrousí a poněkud vyučí, ale pro mladého člověka to pořád je dobré a pořád je dost dětí, které se chtějí nechat vést nějakou takovou cestou. Rychlé šípy jsou parádní komiks, ale Hoši od Bobří řeky spolehlivě přenesli autora do věčných a nesmrtelných Věčných lovišť.