Hotel času
Emilly Ross
Každý si oslavu čtvrtstoletí udělal podle svých představ, tak proč by si Nika neužila svůj narozeninový den po svém? Milovnice hororů a strašidelných míst uspořádá výlet do jedné z nejděsivějších destinací Evropy, kam pozve i sedm svých kamarádů. Pár nocí ve starém hotelu zní jako originální nápad na slavení, dokud se nezačnou dít divné věci. Tenhle pokoj už procházeli, je stejný, a přesto naprosto jiný. Jako by ho právě uklidili a čekal na své hosty. Zaslechli šouravé kroky z vedlejšího pokoje. Komu patří? Určitě žádnému z kamarádů. Další a další události stupňovaly jejich strach. Čas si s nimi pohrával podle neznámých pravidel. Nic není takové, jaké se zdá. A co se zdá, není takové, jaké má být. Minulost se stává přítomností. Co má být pohřbeno hluboko v historii hotelu, vyplouvá na povrch. „Niko! Říkala jsi, že je to bezpečný, že se není čeho bát. Všichni tady chcípnem!“ vzlykal Roman, který se skláněl nad zakrvácenou mrtvolou svého kamaráda.... celý text
No co nato říci... kniha by si určitě zasloužila vydat papírové podobě. Autorce se opravdu podařilo abych byla napnuta celou dobu, byla jsem celkem naivní fandila jsem Nice a Jakubovi že se jim podaří utéct ale to by nebyl horor aby to neskocilo tak jakto skončilo. Byt na mě tak Roman by si zaslouzil neco jineho. Ikdyz jsem se bála nedokázala jsem přestat číst jak je dobre napsaná. Hotel je druhá kniha autorky a je to velmi nadějná ceska autorka a už teď se těším na její další knihy.
Hotel času je dobře napsaný horor od nadějné české autorky, od něhož se nedokážete odtrhnout. Ačkoliv číst ho v noci není skutečně dobrý nápad, autorka popsala atmosféru skutečně výborně, takže člověku běhá mráz po zádech a bojí se. Nebudu prozrazovat, jak to dopadne, ale myslím, že konec k tomu vážně sedí. Místy, zvlášť u dvou scének jsem si i pobrečel. A Roman mě tam neskutečně rozčiloval, takový hajzl. Upřímně doufám, že jednou tato kniha vyjde i tištěná, zaslouží si to.
Co na to říct? Škoda, že jde o eknihu. Papírovou v pevné vazbě nebo v paperbacku bych si pořídila raději. Vždyť se jedná o horor! Proč zrovna jen ekniha?
Kniha se velmi dobře čte i když jsem se chvílemi bála . Držela jsem palce oslavenkyni , ale v hororech to vždy dopadne jinak než si čtenář myslí. Knihu doporučuji je skvělá a těším se na další knihy od této spisovatelky .