Hotel času přehled

Hotel času
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516941/bmid_hotel-casu-Uc6-516941.png 4 61 61

Každý si oslavu čtvrtstoletí udělal podle svých představ, tak proč by si Nika neužila svůj narozeninový den po svém? Milovnice hororů a strašidelných míst uspořádá výlet do jedné z nejděsivějších destinací Evropy, kam pozve i sedm svých kamarádů. Pár nocí ve starém hotelu zní jako originální nápad na slavení, dokud se nezačnou dít divné věci. Tenhle pokoj už procházeli, je stejný, a přesto naprosto jiný. Jako by ho právě uklidili a čekal na své hosty. Zaslechli šouravé kroky z vedlejšího pokoje. Komu patří? Určitě žádnému z kamarádů. Další a další události stupňovaly jejich strach. Čas si s nimi pohrával podle neznámých pravidel. Nic není takové, jaké se zdá. A co se zdá, není takové, jaké má být. Minulost se stává přítomností. Co má být pohřbeno hluboko v historii hotelu, vyplouvá na povrch. „Niko! Říkala jsi, že je to bezpečný, že se není čeho bát. Všichni tady chcípnem!“ vzlykal Roman, který se skláněl nad zakrvácenou mrtvolou svého kamaráda.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotel času. Přihlašte se a napište ho.

Moniska2410
07.01.2025 5 z 5

Bojíte se rádi ??? Máte rádi tajemno ??? Tak to vám musím doporučit tenhle příběh.

ČAS
Tři písmena. Jedno jediné slovo a přitom tak důležitý pojem, Neovlivníš ho, nepodplatíš.

Autorka píše poutavě a díky krátkým kapitolám příběh dáte na jeden zátah. Kniha si mě tak zaháčkovala, že mě vyplivla až s poslední přečtenou stránkou.

Každý si oslavu čtvrtstoletí udělal podle svých představ, tak proč by si Nika neužila svůj narozeninový den po svém? Milovnice hororů a strašidelných míst uspořádá výlet do jedné z nejděsivějších destinací Evropy.

To prostředí které nám autorka vykreslila, páni to pošmourné tajemno na nás dýchá skoro z každé stránky.

Už dlouho se mi nestalo, abych se při čtení knihy za bílého dne tak bála. A víte co, já to mám tak ráda, ten adrenalin když se příběh rozvíjí, když se bojíte otočit další stránku, ale ta nutkavá zvědavost tu stránku za vás otočí.

Kniha má za mě vše co správný horor mít má......napětí, zvraty, paranormální jevy, menší až větší krveprolití, odhalování historie a skvělý konec. Ten byl totiž hodně nečekaný.

,,Čas pohltil vás, čas najde každého z nás. Není úniku z našeho bytí, je konec vašeho žití."

Janettaku
06.01.2025 5 z 5

(SPOILER) "Čas pohltil vás, čas najde každého z nás. Není úniku z našeho bytí, je konec vašeho žití."
Přesně po tomhle jsem dychtila a vyhledávala u většiny hororů. Tohle byla neskutečná jízda, tady o strach a napětí nebylo nouze! Takhle úžasně a skvěle napsaný příběh jsem naposledy držela a zažila u Balady pro Emily, která byla stejně senzační jako Hotel času.
Parta Nikčiných přátel se vydává oslavit její narozeniny, jelikož je vášnivým příznivcem paranormálních jevů, přímo dychtí oslavit narozeniny v dávno opuštěném a zapomenutém místě hluboko v lesích, kde se onen hotel Wrona nachází. Najít takový hotel nebylo lehké, jelikož se nenacházel nikde vyznačený na mapě, avšak s úsilím za přítomnosti přátel se jim hotel podařilo najít a dobrodružství mohla započít!
Strašně mě to bavilo číst, mělo to drive, příběh se četl svižně jednak kvůli dávce napětí, že prostě musíte vědět co se bude dít dál ( už kvůli Markétce a jejímu přehnanému občas vtipnému strachu) - " Tak ale toto už je kur*a divný ne " ?? a taky styl psaní a kratší kapitoly mě velmi vyhovovali.
Ke každé postavě získáte nějaký vztah a uděláte si o něm lehce obrázek. Samotné prostředí kolem hotelu vám nažene hrůzu ať už rozpadlými zříceninami, mauzoleem nebo hřbitovem.
Aby toho nebylo málo, hotel Wrona nebyla prolezlá jen zatuchlinou, ale i čistým zlem! Pobyt v hotelu ač proti vůli všem, skrze zavřené dveře a zatlučené okna nebylo cesty zpět. Začali se dít děsivé věci! Paranormální? Souhra nešťastných náhod ? Nebo, že by zub času zakusil jaké to je mít opět živé hosty ? Odejde vůbec někdo živý?
Nemůžu a především nechci více prozradit.. Ochudila bych každého z vás o tento tajemný, hororový zážitek.
Na závěr snad jen : " Lov začíná"...
Nedá mi to se s vámi nepodělit o jeden úsudek po přečtení Hotelu času od Emilly Ross - nezrodila se nová česká Darcy Coates?

TerkinKnižnySve
04.01.2025 5 z 5

Úžasné mrazivý horor.

Partia priateľov na čele s milovníčkou nadprirodzena si vybera na oslavu narodenin naozaj neobvyklé mieste.

Starý hotel v Poľsku, ktorý naozaj nema dobrú povesť a duchmi by sa to tam malo len tak hemžiť.

Po ceste, kedy si už mysleli, že hotel nenájdu sa pred nimi objavil, jeho krása a zachovalost im vyrazí dych, prejdú zahradami a nakoniec don vstúpia.

A tu sa začína jedno famózne dobrodružstvo, ktoré ani naša milovníčka nedokáže rozdýchat.

Perfektný horor, krásne vyvážené postavy - hysterka, salamista, racionalista, nervák a dokonca aj kreten ktorý kope len sám za seba.

A čo je hlavné! Duchovno! - Dlho sa mi nestalo, že by som si nohy schovavala pod perinu od strachu, úžasné vykreslená atmosféra, ktorá vás pomaly pohlcuje až máte pocit, že prízraky si prídu i pre vás!

Túto knihu rozhodne odporúčam všetkými desiatimi a určite by som autorke odporúčala dať si repete a napísať este minimalne jednu takúto knihu

Náměsíčník, Ztracená koruna a další knižní novinky (48. týden)

24.11.2024

Kniha Hotel času v seznamech