Houby v přírodě a na talíři: Určování a recepty
Renate Volk , Fridhelm Volk
Krémová polévka z hřibů, ryzcový salát, plněné žampiony, řízky z bedly či houbový dort - to je pozvání na pravou hostinu! Nejdříve však musíme vědět, jak jedlé houby bezpečně poznat. Určování: Přesný popis 100 nejvýznamnějších jedlých hub a jejich více či méně nebezpečných dvojníků. Jednotlivé charakteristiky doplňuje 231 názorných barevných fotografií zhotovených Fridhelmem Volkem speciálně pro tuto publikaci. Recepty: Lahodné předpisy na přípravu 75 houbových delikates vám zcela jistě přijdou vhod. Obohatíte svůj jídelníček novými nápady na polévky, saláty, omáčky, předkrmy i hlavní chody. Nechybí rady jak správně houby konzervovat, sušit nebo zmrazovat. Tipy pro houbaře: Z pokladnice dlouholetých zkušeností nabízí autorská dvojice praktické informace o správném zacházení s houbami, jejich sběru, čištění i zpracování.... celý text