![Hipi Hipi](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/21506/m_hipi-8kS.jpg?v=1676401542)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Skvělá knížka. Sice je v ní pár hluchých míst, ale párkrát jsem se smála tak, že mi tekly slzy. Film byl taky dost dobrý.
![Willandra Willandra](https://www.databazeknih.cz/img/users/17_/17301/willandra-qdB.jpg?v=1540828067)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
"Bylo mi jasné, že setkání Paula McCarneyho s Johnem Lennonem má větší hodnotu než prapodivné přátelství Marxe s Engelsem." Je to skvělá kniha a spolusedící, jež jsem v kupéčku poprskala jogurtem, mi to určitě nemají za zlé, protože to stojí za to. :-)))
![Ikkju Ikkju](https://www.databazeknih.cz/img/users/13_/13548/13548-zec.jpg?v=1500402583)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Četl jsem s obálkou s hovínkem i s princeznou, což mi s přihlédnutím k motivu (rozdíly mezi pohlavími) přijde spravedlivé...
![sachista sachista](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/11544/m_sachista.jpg?v=1729256366)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Mylně jsem se domníval, že po zhlédnutí Pelíšků nemá smysl tuhle knížku číst. Netušil jsem, že do filmu se dostalo pouze pár hlášek a vtípků a možná částečně pár postav. Navíc se jedná o tři na sebe nenavazující povídky. Jsem rád, že jsem po knize sáhnul. Náramně jsem se bavil a myslím, že zvláště v třetí povídce je potenciálu ještě tak na dvě filmové komedie. Petra Šabacha a jeho knihy mám čím dál raději.
![Addie Addie](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/3392/3392.jpg?v=1381127922)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Hlavně prosím mějte na paměti, že Pelíšky (ač je mám i tak velmi ráda) jsou jen kouskem puzzle o nejméně tisíci kouscích!
Pan Šabach a jeho úžasná literární krasojízda...
Co dodat? Výtečné.
![Pan Petr Pan Petr](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Perfektně napsaná knížka. Kromě Františka S. a Občanského průkazu nejlepší Šabachova knížka. Je v ní vtip, který pobaví a neurazí. Knížka je o rozdílu mezi mužem a ženou, tedy o tématu, kde je stále co říct.
Část díla
2006 | ![]() |
2010 | ![]() |
2012 | ![]() |
2009 | ![]() |
Toto je moje první knížka od Šabacha, a musím přiznat, že mě příjemně překvapila - čekal jsem jen nějaké humorné povídky z dob totality, ale povídky byly hlubší, byly především lidské. A je pravda, že jsem v nich viděl Pelíšky skoro na každé stránce :) Ale zároveň mi překvapil naprosto odlišný sled situací - Pelíšky jsou vlastně taková koláž vtipných situací, které jsou přeházené jedna přes druhou, ve srovnání s knihou. Nejednou jsem vyprskl smíchy, dokonce i v prostředcích MHD. Takže se k ní někdy určitě rád vrátím :)