Hovor so smrťou
Chris Carter
Robert Hunter série
Jedna nesprávna odpoveď a čakaj krutý koniec. Po náročnom týždni sa Tanya Kaitlinová teší na odpočinkový večer, ale keď vyjde zo sprchy, začuje zvoniť mobil. Žiadosť o videohovor prichádza od jej najlepšej kamarátky Karen Wardovej. Tanya prijme hovor a nočná mora sa začína. Karen má zapchaté ústa a sedí pripútaná na stoličke v obývacej izbe svojho bytu. Hlboký chrapľavý démonický hlas na druhom konci linky sľubuje Tanyi, že ak preruší hovor alebo čo i len na okamih odvráti pohľad od kamery, bude ďalšia na rade. Detektívi Robert Hunter a Carlos Garcia sa pri vyšetrovaní nového prípadu ocitnú na horskej dráhe zla. Prenasledujú predátora, ktorý si vyberá svoje obete v uliciach Los Angeles a na sociálnych sieťach, doberá si ich tajnými správami a živí sa ich strachom.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , AktuellOriginální název:
The Caller, 2017
Carter opět nezklamal. Ačkoli mě zaráží fakt, kam na ty brutální vraždy chodí. Jak ho to jen může v mysli napadnou? Protože někdy je té brutality prostě příliš a z knihy se tak stává opravdu temné počtení na dva večery. Mě osobně to nevadí, ale pro slabší povahy by mohlo.
Jinak se mi příběh líbil a už se těším na dalšího sadistického vraha.
Po přestávce několika autorovo knih opět uděluji 5*. Ano, vzorec knihy se v určitých aspektech opakuje, ale přece jen je vidět určitý vývoj i u samostatných hlavních postav a to alespoň za mě v tom pozitivním. Co mě však i nadále irituje, jsou stále se opakující tvrzení typu !nejděsivější místo činu", "nejsložitější případ", "největší vražedná bestie" ... to mi moc v příběhu nesedí
Bijte mne, mlaťte mne, ale tohle je brak hrubého zrna a úchylným navrch. Zkusila jsem audioknihu, je načtená pěkně, nicméně po scénce zarážení hřebíků jsem odpadla, na Cartera je můj život krátký.
Další případ - další epizoda. Tracy jen vata jako ostatně vždy vše co je mimo případ (nulový vývoj postav). A tento byl asi nejslabší - motivy absurdní a vyřešení jen náhoda.
Opět výborně propracovaná zápletka, která vyústí ve zcela logický závěr. Skvělé. Pouze popis vražd přeskakuji.
Čtivé, bavilo mě to, i když místy trochu přitažené za vlasy...Carter má fantazii více než bujnou. Ale proč ne, svůj účel v daném žánru kniha zcela splňuje.
Někdy si říkám, že samotnej Carter je snad cvok a blázen, když dokáže hodit na papír takový šílenosti a stvořit tak neuvěřitelný monstra. S každou další knížkou vymyslí psychopata a šílence, kterej se vymyká lidskýmu chápání. Nicméně je naprosto boží, jakou těmhle holoubkům dokáže vtisknout inteligenci a rafinovanost. Protože ale klasicky na druhý straně stojí nejchytřejší mozek Losangelského policejního sboru detektiv a šéf Útvaru ultranásilných zločinů Robert Hunter s parťákem Carlosem Garciou, je už na začátku jasný, komu pomyslně skončí hlava na špalku. Brutální, šílený i zvrácený a přesto žádná depkapárty, po který začnete trpět jakoukoliv fóbií a budete se bát vytáhnout paty z domu :)
Jako všechny předchozí díly je i tento velice dobře propracovaný, co se týče zápletky, popisů vražd a rozuzlení. Budu se ale bohužel znovu opakovat, protože přímé řeči jsou tak amatérsky napsané, že se mi z toho chce brečet. Prostě... proč?? Takhle nikdo nemluví..
IG: @hanybooks
Akosi dlhšie mi trvalo prečítať ju ako iné zo série, do poslednej chvíle som nemala tušenie kto je vrah...
Opět super.. netřeba dalších slov... Knížky od Chrise jsou jistotou napínavého čtení, kdy neskončíte, dokud nepřečtete poslední písmenko.. už teď se hrozím toho, že mi zbývají poslední jeho 3 knížky... než budou další :-)
GENIÁLNÍ jako vždy :-)
Napínavé, mrazivé a díky panu Carterovi čtu snad čím dál rychleji :-)
Nemůžu se dočkat dalšího dílu a doufám, že další Hunterovo rande opět nepřeruši nějaká vražda :-)
Co dodat, tuhle sérii prostě miluju!!!
jsem asi zmlsaná, ale tento díl mi přišel slabší :/ nicméně pořád geniální****SPOILER!!! už by se ten Hunter mohl naučit nechodit za vrahy sám :D
Propracovanost nemá chybu, už dlouho mě žádná kniha tak nechytla jako od tohoto sisovatele
Kniha se mi moc líbila, dej i styl psaní :) bohužel mě trochu zklamal konec proto o jednu hvězdu méně.
trochu slabší díl a Hunter by díky té krvi nic neobjevil ale jinak moc zajímavé tím že Carter přidal druhou hlavní postavu pana J.
Opět super...Už nevím, jak jinak bych knihy pana Cartera vychválila,ptz to dělám po každé jeho přečtené knize ;) Za dva dny hotovo. A poprvé jsem správně tušila vraha :-D
psychologie thrillery pomsta krev sociální sítě
2013 | Dvojitý kříž |
2016 | Zloba |
2015 | Jeden za druhým |
2013 | Noční lovec |
2016 | Já jsem smrt |
Další mrazivé vraždy geniálním způsobem zpracované. Mistrné.