Hra na želania

Hra na želania
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545500/bmid_hra-na-zelania.jpg 5 59 59

Niečo si želajte, no buďte opatrní, mohlo by sa vám to splniť. Lucy Hartová vie, aké je vyrastať bez milujúcich rodičov. Jej detstvo poznačilo zanedbávanie a osamelosť a Lucy nachádzala útechu v čítaní kníh o Ostrove hodín od Jacka Mastersona. Teraz ako dvadsaťšesťročná pomocná učiteľka sa delí o lásku k čítaniu so svojimi malými žiakmi, najmä s bystrým sedemročným Christopherom Lambom, ktorý po tragickej smrti rodičov osirel. Lucy by dala čokoľvek, aby si mohla Christophera adoptovať, ale myšlienka, že sa oni dvaja stanú rodinou, sa bez finančných prostriedkov a stabilného bývania zdá nedosiahnuteľným snom. Keď sa Lucy už takmer vzdá svojho sna, Jack Masterson oznámi, že konečne napísal novú knihu. A čo je ešte lepšie, vyhlási súťaž na skutočnom Ostrove hodín, kde býva.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni

The Wishing Game, 2023

Klímuška
včera 5 z 5

Lucy Hartová ví moc dobře, jaké je žít bez rodičovské lásky. V dětství byla osamělá
a odstrkovaná kvůli stále nemocné starší sestře Angie. Útěchu nacházela hlavně v sérii knížek z Hodinového ostrova od Jacka Mastersona. Teď je jí šestadvacet, pracuje jako asistentka učitele a svou lásku ke knihám předává dětem. Hlavně šestiletému osiřelému Christopherovi, který žije u pěstounů. Lucy šetří každou korunu, aby ho mohla adoptovat a splnit jim tak velké přání. Ale musel by se stát zázrak, aby sehnala dost peněz.

Lucy už se málem vzdá, když Jack Masterson po šesti letech napíše další knížku a vyhlásí
o ni soutěž. Vítěz může rukopis předat nakladatelství a získat hromadu peněz.
A Lucy dostane pozvánku na Hodinový ostrov a možnost si
o rukopis zasoutěžit. Neváhá ani vteřinu a vrací se do míst, kde už jako malá jednou byla.
Vyhrát ale nebude lehké. Jack má zapeklité otázky a úkoly, soupeři se chystají vyhrát za každou cenu a navíc Lucy rozptyluje příliš hezký ilustrátor Jackových knih.
Má vůbec Lucy šanci splnit sobě
a Christopherovi přání?

Tak tohle bylo tak krásný čtení. Hodinový ostrov mě hned získal. Autorka ho dokázala krásně popsat. Úplný ráj pro malé dobrodruhy.
Jenže teď na ostrově žijí dva muži co mají v srdci stíny. Když připlují čtyři soutěžící nikdo netuší, že životy všech se změní.
Sledujete jejich boje s hádankami a mě bylo úplně jasné, že já bych byla marná.
Poznáváte osudy všech postav
a některé vás vezmou za srdce.
Zvláštní, že v tak milém čtení je ukryto i hodně bolesti. To se mi na knize moc líbilo.
Konci nechybělo drama a já byla spokojená.
A jak se na Hodinovém ostrově určuje čas, to bylo dokonalé.
Rozhodně tohle neotřelé čtení doporučuji.

"Jak můžete přimět dospělé čelit jejich strachu, když být dospělý neznamená nic jiného než se každé ráno se strachem už probouzet?"

Runinka
03.01.2025 5 z 5

Mně se tedy kniha líbila, byl to takový hezký příběh na vánoční svátky.

MartinaCh27
01.01.2025 3 z 5

"Hra na přání" od Meg Shaffer je kouzelný a dojemný příběh o síle lásky, naději a magii knih. Lucy Hartová, která sama vyrostla bez láskyplné rodiny, se upíná ke své lásce k literatuře a touze dát domov osiřelému chlapci Christopherovi. Shaffer mistrně propojuje prvky pohádkového vyprávění se skutečnými životními výzvami, kdy Lucy čelí nejen byrokracii, ale i nečekaným překážkám na cestě k vysněné adopci.

Soutěž o rukopis nové knihy Jacka Mastersona přináší napětí, dobrodružství a špetku tajemna, zatímco Jackův ostrov se stává místem, kde se setkává minulost s budoucností. Romantická linie s ilustrátorem a magické prostředí Hodinového ostrova dodávají příběhu něžný nádech a prohlubují jeho emocionální sílu.

Tato kniha potěší milovníky příběhů o druhých šancích, kouzlu knih a lidskosti, která dokáže měnit životy.

PetraBery
31.12.2024 3.5 z 5

Nemůžu říct,že by mě kniha zklamala, spíš jsem od ní čekala něco jiného. Taková pohádka pro dospělé s fantasy nádechem.

majisek
30.12.2024 4 z 5

Milé a originální. S pár dobrými myšlenkami k zamyšlení. "Život se musí žít dopředu, ale pochopen může být jedině zpětně."
Søren Kierkegaard

JessieEx
29.12.2024 4.5 z 5

Originální, skoro až pohádkový příběh, který je mixem žánrů. Místy tajemný až mysteriózní, obsahuje i romantickou linku. Po úvodních rozpacích se skvěle četl a byl plný citátů a zajímavých myšlenek. Doporučuju!

KK22
23.12.2024 5 z 5

Nikdy jsem nic podobného nečetla. Jak zde již zaznělo, je to takový mix žánrů, trochu pohádka, fantasy, romantika... Možná i částečně souhlasím s tím, že je to přeslazené, ale mně se to prostě líbilo. Taková oddechovka příjemná, četla se moc hezky. Moc se mi líbily postavy, zejména Huga Reese jsem si úplně zamilovala...

Kniholenka9
23.12.2024 3.5 z 5

Chtěla jsem před Vánoci něco milého a to jsem dostala, ale dle vysokého hodnocení a spousty pozitivních recenzí jsem tedy čekala víc. Kniha ve mě nevyvolala žádné emoce a řadím jí do kategorie JEDNOU STAČILO. Rozhodně od ní neodrazuji, pokud máte chuť na pohádku plnou knih pro děti.

Šánka
22.12.2024 3 z 5

Když se tak dívám na to vysoké hodnocení, tak se mi ani ten komentář nechce psát, tak tedy do toho, ať je to za mnou.
Na tuto knížku jsem se opravdu moc těšila a většinou se při výběru knih trefím do svého vkusu, tady jsem několikrát chtěla knihu odložit nedočtenou. Až ta poslední třetina mě trošku chytla. Z počátku jsem čekala společenský román, pak to dělalo dojem fantasy příběhu a skončilo jako romantická pohádka pro děti i dospělé, takové přeplácané. A ty hádanky mě nějak úplně minuly. Vážně jsem romantik (se sklony ke čtení drsných thrillerů :-)), dojímám se u knih, mám ráda silné příběhy navíc se sluníčkovými konci, ale tady to na mě nějak nefungovalo, emoce nula.
Podle hodnocení i komentářů jsem v menšině, přeji ať se příběh i nadále líbí, nedejte se odradit, já jsem moc zvědavá na další komentáře...

Marekh
22.12.2024 5 z 5

Kniha má 5 částí. Hlavní postavou je LUCY HARTOVÁ, která ve svých 13letech utekla z domova, aby mohla potkat slavného autora dětských knih JACKA MASTERSONA. O 13 let později se s ním znovu setkává, aby se mohla zúčastnit soutěže. Nutně potřebuje vyhrát peníze, aby získala peníze k adopci malého CHRISTOPHERA.

Lucy byla v dětství osamělá a zanedbávaná svými rodiči, proto nacházela útěchu v sérii knížek z Hodinového ostrova od Jacka Mastersona. V současné době (26 let) pracuje jako asistentka učitele. Zamiluje si šestiletého kluka Christophera, který žije u pěstounů. Pěstouni dávají Christopherovi materiální zabezpečení, ale nedávají mu lásku, jakou by si zasloužil. Lucy by si z celého srdce přála dostat chlapce do svého péče. Jestli se jí to podaří či nikoliv se už dočtete v tomto románu.

Jack Masterson vyhlásí soutěž a Lucy se jí zúčastní s dalšími soutěžícími. Výherce získá jediný rukopis nové knihy, kterou Jack napsal jako novinku. Knihu mohou prodat nakladateli a získat velké množství peněz.

V tomto románu se nacházejí různé hádanky, na které soutěžící musejí přijít. Soutěžící, který získá minimálně 10 bodů, vyhraje soutěž.

Líbila se mi postava Jacka, který píše knihy pro děti a v knihách dává dětem naději. Někteří malí čtenáři jsou smutní a zoufalí ve svém životě a rozhodnout se napsat Jackovi dopis. Jack na jednotlivé dopisy odpovídá a snaží se dětem pomoci.

Líbila se mi také postava HUGA, ilustrátora knih od Jacka Mastersona. Zajímavé byly také jednotlivé životní příběhy soutěžících a také příběhy Huga a Lucy. Každý hrdina má nějaké trápení, které ho potkalo v životě, a postupně se o všem dočteme. Ne vždy musí všechno vypadat na první pohled tak, jak se zdá. Lépe řečeno není všechno zlato, co se třpytí.

V knize se nacházejí části z knihy Hodinový ostrov, kterou napsal Jack Masterson. Sledujeme příběh ASTRID a jejího mladšího bratra MAXE. Tyto části se mi také líbily.

Kniha je moc pěkná. Je to pohlazení po duši. Určitě knihu doporučuji k přečtení. Je vhodná pro všechny věkové kategorie.

Kniha obsahuje PROLOG a PODĚKOVÁNÍ. Na počátku knihy se nachází mapa Hodinového ostrova. V závěru knihy se nachází výpis všech knih, které napsal Jack Masterson. Tato kapitola se jmenuje DOBRODRUŽSTVÍ NA HODINOVÉM OSTOVĚ. POŘIĎTE SI JE VŠECHNA!

Přebal knihy je pěkný.

Lidusaaa
16.12.2024 5 z 5

To bylo tak krásné. Dojemné, laskavé, vtipné i smutné. Sny se plní, a ne že ne. Doporučuji, pokud potřebujete pohlazení po duši. Něco, kde se nebudete stresovat, kde vás nebude čekat drama se zlými padouchy a kde se vrátíte zpět do dětství, i když s dospěláckými starostmi.

barbora2863
14.12.2024 4.5 z 5

Krásna, čarovná rozprávka pre dospelých, a najmä pre milovníkov kníh, ktoré sa týkajú kníh :-) Uverila som autorke všetko, skvelo vykreslená atmosféra, pocity, úvahy a aj všetko okolo slávneho Hodinového ostrova (aj knižnej série, kt. sa týka príbeh). Pre mňa boli trošičku neuveriteľné záverečné stránky, podľa mňa tu dosť nechala autorka uletieť svoju fantáziu... a nesadlo mi to k príbehu, ale vôbec to neskazilo môj celkový dojem z knihy, a isto siahnem po iných knihách autorky.

KatieKuli
14.12.2024 3.5 z 5

Na začátku poznáváme Lucy a její život, práci a touhu adoptovat malého Christophera. Lucy bohužel nesplňuje podmínky pro pěstounskou péči a nemá dostatečné zázemí, aby jí Christophera dali. V bezvýchodné situaci se objeví nečekaná mediální bomba - populární autor dětských knížek Jack Masterson vyhlásí soutěž o svou poslední knihu a veřejně pozve 4 kandidáty k sobě na Hodinový ostrov. Lucy je jedna z nich. Lépe řečeno je jedno z dětí, které kdysi za svým hrdinou na ostrov dorazily. A teď jsou zpět, všichni mají své problémy a výhra by jim hodně pomohla a ulehčila život.

Neumím to vysvětlit, ale celou knihu jsem na něco čekala. Prvně jsem si nebyla jistá žánrem. Pak tu hned od začátku byly odkazy na Alenku a na Karlíka. Nebudu lhát, nejsem fanda těchto děl, přesto jsem to chtěla zkusit. I když se autorka snažila vměstnat do života Lucy řadu traumat (možná až moc) a "donutila" mě s ní soucítit, nijak zvlášť jsem nad výsledkem netrnula. Dokonce jsem se přistihla u poslední "hry", že ani nepotřebuji znát konec.

JitkaHambi
20.11.2024 4 z 5

Úžasné!Po všech těch kriminálkách a thrillerech hezká oddychovka.
Moc milý a dojemný příběh, taková "pohádka"díky pohádkovému prostředí dětských knih a Hodinovému ostrovu.
Je to taková kniha o knihách:-)
Doporučuji všem, hlavně v tomto ponurém počasí je to takové zahřátí a pohlazení na duši:-)

AaandYs3k
04.11.2024 5 z 5

Tohle byla taková nádhera! :) Dojemný, milý, vtipný a místy i smutný příběh o knihách a lásce k nim. Střídají se kapitoly z pohledu Lucy a Huga, ilustrátora knih. Dostáváme také ukázky z knížky o Hodinovém ostrově. Příběh plyne a různé pohledy a vložky nutí číst dál a dál.
Máme tu pohádkové prostředí dětských knížek, srdečného autora, který miluje děti a hádanky, těžké osudy dětí i dospělých, kteří se snaží mít v životě lépe a bojovat se svými strachy.
Dočkáme se i jemné romantické linky a několika úžasných činů a vztahů. Nejsem na citáty a tady jsem lepila a fotila jako u Domu v blankytně modrém moři od Klunea. Mé oblíbené si můžete přečíst v komentáři.
Tuto knihu doporučuji každému čtenáři jako pohlazení po duši a podněty k zamyšlení. Osobně mi příběh velmi sedí do Vánočního období díky tomu svému pohádkovému pozadí.

Ivuska.09
04.11.2024 5 z 5

Zvláštní příběh, ale opravdu krásný. Mix několika žánrů, na první pohled pro děti, ale to je jen zdání, protože je pro dospělé. Tajemný, láskyplný, nadějeplný. A originální!

Kristulda
02.11.2024 5 z 5

Nevím co dodat k tomu co už to bylo řečeno.
Je to milé, krásné, kouzelné, laskavé, pohladí vás to po duši, není tam nic co by to narušilo. Nejradši bych si ji nechala v knihovně, ale po přečtení jsem přesně věděla komu tu knihu daruji, protože je přesně pro ni.

Gibis
30.10.2024 5 z 5

Jedna z nejkrásnějších, nejlaskavějších a nejmilejších knih letošního roku. Pokud chcete v těchto nadcházejících pochmurných podzimních dnech pohlazení po duši, rozhodně se pusťte do čtení tohoto úžasného příběhu. Těšila jsem se na každou chvilku s Lucy, Christopherem, Hugem a Jackem, i když došlo i na slzičky lítosti a dojetí. Jasně...byla to pohádka, ale nečteme právě proto, abychom mohli prožívat i krásné pohádky? Doporučuji!

Hatshepsut
27.10.2024 5 z 5

Opravdu krásná kniha. Přečteno jedním dechem. Nalákala mě anotace, ovšem samotný příběh byl mnohem lepší. Vyprávění, které mě dojalo, ale přesto jsem po celou dobu cítila naději v dobrý konec. Děj, inspirovaný dětskou knihou Karlík a továrna na čokoládu, má své až pohádkové kouzlo, které si mě plně získalo. Právem plných pět hvězd!
Pravdou je, že v každém z nás je část dětské duše!

"Vždycky si pamatuj, že jediná přání, která se kdy vyplní, jsou přání statečných dětí, které si vytrvale přejí, i když se zdá, že nikdo neposlouchá, protože někdo někde vždycky poslouchá…"

Kaduri
27.10.2024 5 z 5

Zbožňujem knihy o knihách. A keď som videla obálku a prečítala anotáciu "Hry na přání"... tá knižka na mňa volala.
Chvalabohu - nesklamala. Vytrha ma z mojej čitateľskej stagnácie, prečítala som ju za dva dni.
Je to trochu rozprávka, trochu detektívka, trochu romantika, trochu hádanka, trochu magický realizmus... a je to hlavne skvelý príbeh.
Knižka v druhej polovici už občas skĺzavala do klišé, ale vlastne mi to nevadilo. Bolo to kúzelné čítanie a bodka:).
Nikdy neprestávajme byť deťmi:
"Když musíte ječet, tak prostě ječíte."