Odkaz Hawthornů

Odkaz Hawthornů
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498282/bmid_odkaz-hawthornu-U5C-498282.jpg 4 433 433

Napínavé pokračování bestselleru Hra o dědictví! Dědička Avery Grambesová pátrá po muži, který by mohl zodpovědět její otázky, a to včetně té hlavní: Proč odkázal miliardář Tobian Hawthorne své dědictví neznámé Avery místo vlastní rodině? Test DNA Avery prozradí, že s Hawthornovými není pokrevně spřízněná, a další stopy naznačují, že její spojení s rodinou je hlubší, než si dovedla představit. Grayson a James, záhadní a přitažliví Hawthornovi vnuci, Avery stále zamotávají hlavu, a za každým rohem při tom číhají nebezpeční protivníci, kteří se nezastaví před ničím, jen aby Avery vyřadili ze hry... Doporučený věk 13+.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)

The Hawthorne Legacy, 2021

BellaBernasconi
23.12.2023 3 z 5

Druhý díl není tak dobrý jako první, ale pořád velmi dobrý příběh. Musím říct, že se nemůžu dočkat na ten třetí.

Hatshepsut
01.12.2023 5 z 5

U mě druhý díl splnil všechna očekávání. Je to velmi neotřele zpracovaný námět, kde je spoustu tajemství, záhad a šifer, které vás samotné nutí bádat. Rozvíjí to fantazii čtenáře a to se mi u knih líbí. Jsou zde krátké kapitoly a děj vám rychle ubíhá, není zbytečně natahovaný. Zároveň jsou zde i momenty k pobavení, především od Max a její velké snahy nemluvit sprostě. Přebaly knih jsou nádherně zpracované, to se nedá na pultech přehlédnout! :-) A moc se těším na třetí díl, který jsem myslela, že je poslední, ale všimla jsem si, že bude i čtvrtý.

Vteřinu nato jsem slyšela puštěnou vodu. „Ale nejsi doopravdy ve sprše, že ne?“
„Rodiče nemusejí slyšet, jak mluvím do svýho novýho, tajnýho telefonu,“ odpověděla Max. „Nula nula sedm hadr, fakt že jo, Ave. Já jsem teď úplný zastlaný James Bond, abyste všichni věděli, klokoti. A jo, jsem ve sprše. Lstivosti, tvé jméno je Max.“

Pauvka
30.11.2023 5 z 5

No ty kokos, to byla zase jizda. Rozhodne lepsi nez prvni dil. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout a najednou konec. Vrele doporucuju a tesim se na trojku.

ValiPages
26.11.2023 5 z 5

Tenhle díl mě bavil ještě víc než ten první. Jak to nebylo jenom v Hawthorn House, ale někde jinde. Pořád se nějaké záhady a hry od starého pána nevyřešily a nemohla jsem se dočkat na další díl.
Jamesona mám čím dál radši :) Přemýšlím, že se naučím hrát pokr a šachy, možná se mi to v životě bude ještě hodit :)
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

adela.hol
26.10.2023 3 z 5

Avery už částečně zná důvod toho, proč byla vybrána miliardářem Tobiasem Hawthornem a proč zdědila celé jeho bohatství. Bylo to ale celé jen jedna z jeho her, jež starý Hawthorne tak miloval a zkoušel jimi své vnuky? Nebo je za tím ještě něco víc a Avery má s rodinou společného víc, než si myslí? Jakou roli v tom hraje Tobias Hawthorne II., který má být již několik let mrtvý?

První díl jsem četla před osmi měsíci, takže jsem se trochu bála, že už si nebudu nic pamatovat. Naštěstí autorka v prvních kapitolách vše podstatné připomněla, a tak jsem do toho vplula nakonec snadno. Ale ... pak se něco stalo. Jak mě první díl bavil, užívala jsem si to luštění šifer a odhalování tajemství, tak tímto dílem jsem se bohužel větší částí přímo protrápila. Přišlo mi, že se v každé kapitole toho událo hrozně moc a já to nestíhala vstřebávat. V jedné kapitole se něco řeklo, ve druhé to bylo úplně jinak. Chápu, že to asi mělo vést ke zmatení čtenáře, ale nebylo to tak plynulé a postupné.

V prvním díle lehce započal milostný trojúhelník mezi Avery, Graysonem a Jamesonem. Tehdy jsem ho příliš neřešila, protože mi přišel jen na okraj. Zde se rozvinul o něco více, ale můj problém byl ten, že Avery neměla chemii ani s jedním z nich. Bylo mi úplně jedno, kterému z nich dá přednost. Ale aspoň se mi líbil ten Maxin nápad ohledně zavření očí.

Celkové hodnocení nakonec zachránilo posledních sto stran, které konečně měly nějaký ten nádech prvního dílu a já si je opravdu užila. I z toho důvodu nebudu odkládat čtení posledního dílu a budu doufat, že ta pozitivní vlna, kterou jsem chytla na konci, mi zase neuteče.

baru_lienka
09.09.2023 3 z 5

Tak tohle je přesně ta situace, kdy druhý díl není nic extra, spíš jako by autorka ždímala co nejvíce z úspěchu první dílu. A to ani nemluvím o tom, že má být třetí díl a vůbec nevím o čem by měl být. Romantická linka se ku předu taky neposunula, no, uvidíme, jestli se vůbec pustím dál...

knihomolkaMist
03.08.2023 5 z 5

To bylo boží! První díl jsem četla už více než rok zpět, a proto se mi fakt bodlo připomenutí minulého dílu v první kapitole. Trochu jsem se bála, že se po tak dlouhé době nezačtu, ale po pár stránkách jsem se nebyla schopná odtrhnout! Spousta záhad, hádanek a nečekaných zvratů. A hlavně bratři Hawthornovi :) Už se nemůžu dočkat dalšího dílu!

Hanjimka
29.07.2023 5 z 5

Kombinace romantiky, kriminálky, záhad, tajemství, přátelství, tohle vše je tahle kniha. A mě se moc líbila. Těším se na díl 3,4.....

lusitta05
10.07.2023 4 z 5

Aj druhý diel super, ďalšie záhady,ale aj nejaké odpovede. Som zvedavá na pokračovanie.

Dámaskloboukem
10.07.2023 3 z 5

2. Díl populární trilogie. Dá se číst i bez znalosti prvního, ale dlouho jsem se orientovala v postavách.
Snad ještě nikdy jsem nečetla tak překombinovaný příběh - v otcich se lze těžko vyznat, DNA testy, adopce, nenávist, tajemstvi, odhalování záhad, odkazy, šifry - všeho požehnaně. A kdyby vás zajímalo, co ještě potřebuje taková novodobá americká Popelka ke štěstí: luxusní sídlo, fotbalový klub, šperky nevycislitelne hodnoty, nemovitosti po celém světě, ochranku, několik soukromých letadel, spoustu zaměstnanců a dva bratry z význačné rodiny, kteří střídavě usilují o její přízeň.
Pokud už vám není -náct a vyrostli jste na naší umouněné Popelce, které ke štěstí stačily tři lískáče, tak to spis ani nečtěte.

Didi15
03.07.2023 5 z 5

Je to pořád fajn , první díl mě nadchnul asi o něco více , ale nevadí . Rozhodně se těším na třetí díl.

Alíček83
30.06.2023 5 z 5

Po přečtení prvního dílu jsem musela mít i 2. Zde to už nebyla taková pecka, jako první díl. Ale to hlavní zde bylo - stále něco hledali, hádanky, rébusy, takže to se mi líbilo. Moc už ne, jak bylo všechno propojeno geneticky, vždy někdo s někým do rodiny. Fandím druhýmu bratrovi. Takže se moc těším na 3. díl. Kde se snad dozvíme i ostatní věci - další 2 otcové, jak pomohl Nash sourozencům Mellie a Ellie,...

michaela_books
18.06.2023

První díl Hra o dědictví mě naprosto pohltila, a proto jsem se moc těšila na pokračování této série. Co se týče vztahů mezi hlavními hrdiny, tak jsme se nikam neposunuli, ale děj opět neskutečně rychle utíkal a jízda začala už od prvních stránek. Autorce se opravdu nezapře čtivost příběhu a skvělých zápletek, které se tady snažíme odhalit. Styl psaní je opravdu návykový, nabádá nás to ještě mnohem k větší zvědavosti a fantazii. Zbylo nám ale celkem dost nedořešených tajemství a pořád je všechno hodně zamotané. Proto věřím, že ve finále už vše odkryjeme a jsem i celkem zvědavá, jak to všechno bude dávat vlastně smysl Za mě jednička byla určitě lepší, ale líbí se mi řešení rébusů a hádanek, díky kterým je tato série opravdu výjimečná. Doufám, že třetí a závěrečný díl nás ještě překvapí!

kikikrat
09.06.2023 5 z 5

Tenhle díl mi přišel o mnoho lepší než ten první. Od začátku do konce se něco dělo a dávalo to smysl. Byla jsem několikrát dost překvapená a musela jsem číst dál a dál. Tentokrát mi nevadila ani romantická linka. Těším se na třetí díl a jsem hodně zvědavá o čem bude.

Silencia
05.06.2023 4 z 5

Fakt mi to přišlo lepší, než jednička. Takové jasnější a rozumnější. Obešlo by se to, samozřejmě, i bez té romantické linky, ale chápu, že je to pro náctileté. Sama bych to před 10 lety uvítala.
Nejvíc oceňuji absenci cliffhangeru.

Ovecka_Saki
31.05.2023 3 z 5

Trošku mám problém s těmi trilogiemi zaměřenými na náctileté čtenáře. Ten druhý díl je prostě vždycky tak trochu zklamání. Stejně je tomu i teď, kdy se dostaneme během knihy do dalších a dalších hádanek, ale nějaký vývoj postav a jejich charakterů, nebo přiblížení jejich smýšlení a chování není. Stále tedy máme holku, která se nevyzná ve svých citech a její milostný trojúhelník, Xandera, u kterého bych čekala MNOHEM více prostoru, když měl záhadu vyřešit on a třeba bych se ráda dozvěděla, jak se služka od Nashe vůbec dostala k práci, když nakonec ona a její bratr sehráli takovou roli. Tak snad v příštím díle? Úplně nemám chuť číst další díl, ale je to už poslední díl série a ten je vždycky lepší, než druhý. Dala bych dvě hvězdy, ale přidám třetí, protože se to aspoň četlo hodně rychle, tak s tím člověk nepromarnil tolik času.

Wajny
22.05.2023 5 z 5

Neskutečný! Na druhý díl jsem se hrozně těšila a jeho čtení jsem si opravdu užila! Jsem hrozně ráda, že třetí závěrečný díl má vyjít už na podzim.

Jednotlivé kapitoly, které jsou velmi krátké, vám utíkají rychlostí blesku a vy máte během pár hodin přečteno! Autorka dokázala vymyslet tolik tajemství a záhad, které byly smysluplné a propojené. Jednotlivé hádanky jsou propracované, dávají smysl a posunují hrdiny blíž k odhalení obřího tajemství. Všechno je pěkně vyvážené a odhalení záhad není zbytečně protahováno, ono by to ani nešlo přitom všem množství. Jedno z těch obřích se odhalilo, já tedy jen očekávala trochu jiný průběh.

Atmosféra záhadného domu je perfektní a skvěle podtrhuje příběh. V knize nechybí nepřátelé, pár mi jich přišlo nedotažených a nevýrazných a některé situace mi nedávali smysl.

Hlavní postava Avery je skvělá, jen mi v některých situacích přišla trochu naivní. Bratři Hawthornovi jsou jiná kapitola - líbí se mi, jak je každý jiný a přesto si jsou podobní. I já mám svého oblíbence - Xander

Jediné, co mi malinko vadí je, že zde není trochu víc romantiky, protože já ji prostě potřebuji všude...a kluci i Avery by si ji taky zasloužili. Neočekávám žádné erotické jiskření (což mi vyhovuje), ale pro trochu víc citů a emocí je zde určitě prostor #teamgrayson

Takže konečná otázka - Grayson nebo Jameson?

Instagram - Nikmakbooks

Debbra
14.05.2023 5 z 5

I tento díl je opět plně nabitý hádankami a hlavně se už i víc zaměřuje na pocity hlavních postav, což za mě je super. Dějová linka ohledně Tobyho a jeho záhadného života mi přišla trošku zbytečně náročná, ale rozhodně nemůžu říct, že by mě nebavila.

Nieroccoon
01.05.2023

Už semi asi nechce číst třetí díl

Zetuška
22.04.2023 3 z 5

První díl byl zajímavý, hádanky super, ale druhý už bylo na mě těch hádanek až příliš, navíc mi přišly již dosti překombinované. Děj mě ani nenutil extra číst a zvědavě nakukovat, co bude dál jako v předchozí části. Čekala jsem, že se dozvím více o postavách a vztazích mezi nimi, toho se mi mnoho nedostalo, bylo utopeno v hledání, hádankách a tajemství, nebyl zásadní posun v postavách a málo o rodině (současné) a jich samotných. Do třetího dílu ale jdu. (+Suprové obálky knih.)