Hra svalů
Simona Monyová (p)
Román Hra svalů autorka věnovala všem nešťastníkům, kteří hloubku kaluže zkoumají tak, že do ní vstoupí - podobně jako hrdinka knihy Darja, která se zamiluje do pana ,,nepravého" a na své cestě kalužemi ztratí věrného ctitele, dobrou přítelkyni, zaměstnání, několik kilogramů živé váhy a spoustu iluzí...
Vztah muže a ženy má opravdu tolik podob, že by se jich člověk nedopočítal. Jsou vztahy, které člověka obohatí a provází jej celým životem. To však není případ Darji, kterou vztah připraví o mnohé... Další z příběhů Simony Monyové,, která vypráví o jedné takové podobě lásky. Čtení pro ženy na jeden večer.
Knihy Monyové mám velmi ráda, maji v sobě vždy nadhled a humor, i když se jedná o vážné téma.
Láska je opravdu slepá, jen škoda, že hlavní postava si to uvědomila pozdě...jen mi pořád nešlo do hlavy, jak takový vzdělaný člověk může propadnout závislosti...asi nějaké trauma...
Život není žádná pohádka. Nečekejte žádnou přeslazenou romantiku, ale celkem drsný osud zamilované ženy.
Souhlasím s názorem, který tu opakovaně zazněl - i podle mne kniha patří mezi ty zdařilejší od Simony Monyové. Velmi oceňuji, že způsob, kterým je kniha napsána, odpovídá záměru, který podle slov hlavní postavy Darji, autorka sledovala: "Že je to banální příběh? Berte to prostě tak, že je mi smutno, co s dlouhými víkendy, a občas se potřebuju vypovídat."
Krátký příběh o Darje, která si své pobláznění kulturistou vyžrala až do hořkého konce, patří mezi ty lepší práce autorky.
Autorka umí napsat příběh, který se vám odvíjí před očima rychlostí jednoho odpoledne. Čtivé a reálné, smutné a trochu přemýšlivé. Stačí však jednou.
Přečteno jedním dechem během odpoledne. Doporučuji jako povinné čtení pro mladé dívky i ženy. Závěr mě dorazil.
Příběh dívky, která přes svou zamilovanost nevidí chyby svého miláčka. Až když jí postihne smrt jejího synáčka, pochopí, že je její miláček obyčejný narcis.
Kniha je opravdu "ze života", moc se mi líbila. Zaobírá se zajímavým tématem, nutí čtenáře přemýšlet, co všechno jsou lidé pro lásku schopni obětovat. Doporučuji přečíst.
Kniha mě absolutně dostala. Přečteno za jeden den, byla jsem naprosto vtažena do děje. Tak reálně napsaný příběh....skvělá knížka.
2011 | Srdceboly |
2003 | Tchyně a uzený... |
2006 | Sebemilenec |
2005 | Krotitelka snů |
2011 | Citová divočina |
Příjemný návrat k autorce příběhů, které píše sám život.
Forma, kterou zvolila, byla příjemně osobní, jako když sedíte s kamarádkou u sklenky vína a ona se vám svěřuje slovy: "Poslechni si, jaká jsem byla kráva."