Hrabě De Monte Christo. Díl I.–II. (třísvazkové vydání)
Alexandre Dumas, st.
![Hrabě De Monte Christo. Díl I.–II. (třísvazkové vydání) Hrabě De Monte Christo. Díl I.–II. (třísvazkové vydání)](https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78590/hrabe-de-monte-christo-i-ii-78590.jpg?v=1307559001)
Hrabě Monte Cristo série
Pro své okolí je Edmont Dantés úspěšný muž, věrný snoubence Mercedes a oddaný otci. Nenávist, sobectví a chamtivost Dantése zabíjí: vězeň z pevnosti If je ztracen. Touha po svobodě, přátelství s abbé Fariou a bohatství zrodí Monte Crista, symbol romantického ideálu, synonymum pro spravedlnost. Villefort, Danglars, Caderousse v něm poznají démona pomsty. Monte Crista určuje zrada. Monte Cristo znamená sílu a sebevědomí. Monte Cristo je podobenstvím o nekonečné moci peněz. Zosobuje velkolepé dobrodružství života, oslavuje mimořádného jedince. Monte Crista naplňuje očistná láska. Třídílný román Hrabě Monte Cristo je snad i fiktivní autobiografií Alexandra Dumase staršího, v níž skryl autor to, čím a kým chtěl být.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 1925 , Ústřední dělnické knihkupectví a nakladatelství (Antonín Svěcený)Originální název:
Le Comte de Monte-Cristo, 1844
![MayB2 MayB2](https://www.databazeknih.cz/img/users/45_/45058/mayb2-YPo.jpg?v=1540890671)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Po Třech mušketýrech můj nejoblíbenější Dumas, svižně napsaný. Kromě pár nezbytných historických odboček se pevně drží hlavních postav a neskončí, dokud není dokonáno.
![Makaja Makaja](https://www.databazeknih.cz/img/users/11_/111065/m_makaja-ah1.png?v=1541000537)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jedno z děl (myslím teď všechny tři knihy), které jsem četla jako dítě a se zájmem jsem se k nim vrátila i v dospělosti. A vždycky jsem si tam našla něco jiného. Bravurně promyšlená pomsta, výborně vykreslené postavy i prostředí, dobře napsané. Co chtít víc.
![tomas5557 tomas5557](https://www.databazeknih.cz/img/users/55_/55345/m_55345-3Fx.jpg?v=1505914582)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Od poloviny to začíná být celkem nuda. Promítá se do toho způsob, jakým to Dumas psal - do časopisu. První část, kde je Dantes ve vězení, je úžasně popsaná. Druhá část zobrazuje Dantese v jeho nové roli, což je právě trochu nudnější, ale věřím, že to zase grády nabere.
![karelk karelk](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Žasnu, jak krásné a dobrodružné knihy tu byly dávno před námi. Na Hraběte de Monte Christa jsem se chtěl "podívat" už dávno, ale až teď n něj v mém čtenářském pořádku přišla řada. A po prvním díle nezklamal, právě naopak.
(obsahuje spoilery)
Skvěle vylíčený zvrat od bezproblémového života ED, přes naprosto nesmyslné obvinění, neuvěřitelnou těžkost samoty v pevnosti If, přes světélko ve tmě v podobě setkání s Abbé Fariou, až po dobrodružný útěk...
Hurá na další díl...
![AndreaD AndreaD](https://www.databazeknih.cz/img/users/58_/58093/m_58093-wn3.jpg?v=1476274442)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvost medzi historickými románmi. Nemilosrdné, trpké, vťahujúce. Pozor ale na výber filmovej podoby...
![Yorika Yorika](https://www.databazeknih.cz/img/users/75_/7529/7529.jpg?v=1381127933)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
První díl úžasné triologie o jedné velkolepé pomstě nás přivádí k mladému Edmondovi Dantesovi.Příběh je teprve na začátku a Dantes má před sebou skvělou budoucnost v podobě kariéry námořního kapitána a svatby s krásnou Mercedes.Všechno se ale nějak zhatí...Literární klasika.
![Jack Bauer Jack Bauer](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15037/15037.jpg?v=1381127954)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Jeden z mých nejoblíbenějších historických románů. Různé filmové podoby jsem viděl několikrát snad všechny, nikdy si tento obehraný příběh točený stále dokola a nová filmová zpracování nenechám ujít. Pomsta je naprosto dokonalá, takhle bych se mstil všem politikům a kriminálníkům, aby poznali to utrpení co způsobují jiným. Šibenice by byla pro ně vysvobozením.
![pakoshka pakoshka](https://www.databazeknih.cz/img/users/15_/15755/m_pakoshka-uZp.jpg?v=1679390547)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Klobouk dolů před autorem, tohle dokáže jenom mistr. Všechny tři díly jsem zhltla jedním dechem.
![Lucie123 Lucie123](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kniha se mi velmi líbila a pomsta hraběte byla dle mého dokonalá =D. Velmi čtivě napsaná kniha, i když občas na úkor historie a pravdivosti. Přesto velký zážitek a určitě doporučuji.
![kowalenska.m kowalenska.m](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33444/kowalenska-m-LSP.jpg?v=1617221919)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Byla jsem velice příjemně překvapena. Miluji Danteho. Je takový, jaký má být a je v něm víc a víc. Navíc je stále trochu záhadný. Historické romány miluji a tak tedy i tento. Vřele doporučuji ! :)
![WEIL WEIL](https://www.databazeknih.cz/img/users/46_/4690/4690.jpg?v=1381127927)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Vše začíná jako v pohádce, ale pak to utrpení, a přece sse ze zajetí dostane, a vše se obrací k dobrému konci.
![Langosh Langosh](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Nádherná kniha, perfektní příběh! Mohu doporuit každému! Myslím, že by se každému mohl líbit, sice dluhý,ale to mám rád! Nemám rád krátké knihy, které skončí po 200 stranách a napětí z knihy trvá chviličku.
![Siginek Siginek](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10444/10444-W8f.jpg?v=1433426101)
Cetla jsem nekdy v 15-ti letech, takze pro me byla malinko obtizna a zdlouhova ta cast, kdy je hrdina v kobce...tak jsem tuto cast preskocila a zhruba v polovine knihy se k ni zase vratila - diky bohu.
![Adriana.82 Adriana.82](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Sice jsem film viděla,ale kam se hrabe na tohle vydání ... úžasný,rozsáhlý ,napínavý příběh psaný starou češtinou :) někdy se vyplatí zahrabat na půdě po literatuře po předcích :)
láska 19. století Francie francouzská literatura zrada nenávist pomsta dobrodružství utrpení odsouzení nevinnéhoAutorovy další knížky
1974 | ![]() |
2003 | ![]() |
2008 | ![]() |
1957 | ![]() |
1972 | ![]() |
Začátek nuda, pak se konečně začalo něco dít a pak mě zase nudila, jsem z této knihy zklamaná a nemám chuť číst další díly, ale možná mě překvapí, pokud ano, tak mě povzbuďte :D :D :D