Hrad v Škótsku

Hrad v Škótsku
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527284/bmid_hrad-v-skotsku-6565b237722b8.jpg 4 1564 1564

Romantické úteky série

Schúľte sa do svojho obľúbeného kresla, zababušte sa do huňatej deky a pri vôni vanilky sa začítajte do ďalšieho romantického príbehu z krajiny tisícich hradov a drsnej vysočiny. V jednom škótskom hrade na vás čaká príbeh o dvoch nedokonalých ľuďoch, ktorých spojí dokopy priam dokonalá láska. Keď sa Izzy vráti z vychýrenej kuchárskej školy Killorgally späť do škótskeho hradu, ktorý zdedila, čaká ju tam hneď niekoľko prekvapení. Okrem toho, že vo svojej kuchyni objaví príťažlivého profesora histórie Rossa, jej mama sa počas Izzyinej neprítomnosti pustila do rozsiahlej rekonštrukcie a navyše hrad na Vianoce prenajala skupinke zámožných hostí! A tak Izzy zostáva len niekoľko týždňov na to, aby chátrajúci hrad premenila na kúzelný hotel. Našťastie má hneď niekoľkých pomocníkov a jedným z nich je na prekvapenie všetkých aj Ross. A hoci si to Izzy vôbec nechce pripustiť, začína na neho myslieť čoraz viac...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Cosmopolis

The Christmas Castle in Scotland, 2022

petrulkaa
včera 5 z 5

Opět krásná a zajímavě napsaná oddechovka od mé oblíbené autorky, která mě nikdy nezklame,když si chci přečíst odpočinkovou knihu a zároveň poznat nějakou novou krajinu.

ČanteAhiyaWin
včera 5 z 5

Tohle byla moje první kniha od Julie Caplin a četla se mi dobře. Krásně popsané prostředí krajiny a hradu. Mezi hlavními hrdiny to fungovalo a i sem se sem tam zasmála. Takže za mě fajn. U dalších těchto knih už to bylo horší.

lucyinka06
předevčírem 4 z 5

Moje první knížka od Julie Caplinové. Mám jí v knihovně již od roku 2022, kdy vyšla, ale k jejímu čtení jsem se dostala až před loňskými Vánocemi. Koupila jsem si jí proto, že jsem v roce 2022 poprvé navštívila Skotsko, i s jeho Skotskou vysočinou a chtěla jsem se vžít do vánoční atmosféry zasněženého skotského venkova. I po dvou letech od mé návštěvy se to této knížce dokonale povedlo. Nic moc se v ní neděje, řekla bych, že jde téměř čistě o atmosférickou knihu a to jí jde perfektně. Navíc dokázala téměř nemožné - popsat skotskou kuchyni tak, že jsem na ní dostala chuť, což se v realitě nestalo, nepřirostla mi příliš k srdci. Nestanu se asi takovou fanynkou autorky, abych přečetla všechny knihy, ale ráda sáhnu po těch, které se odehrávají v místech, které mě zajímají.

Caprik.M
13.01.2025 5 z 5

Moc se mi líbila. Život na starém hradě, bláznivá matka... sice scénář u autorky téměř stejný ve všch knihách, ale rozhodně milá zábava.

lou63
12.01.2025 4.5 z 5

Kniha mě opravdu bavila. Skotská krajina, hrad a tajemství, která se odkrývají, byly naprosto fascinující. Hlavní hrdinka měla své vnitřní konflikty, které mi byly blízké a její cesta ke změně byla dobře vykreslená. Bonus za kulisy příběhu – autorka skvěle využívá skotské tradice a atmosféru, která knihu ještě více oživuje. Je to příjemné, lehké čtení s trochou romantiky, které vás pohltí, aniž by to bylo přehnané. Skvělý útěk do jiného světa!

RipaRiba
10.01.2025 4.5 z 5

Další ze série únikových knih, je dobrá, hezká , čtivá, scénář je naprosto stejný jako ve všech těch knihách, ale přesto mě pořád baví číst, takže doporučuji, lehké,oddechové čtení s motivací něco vařit a navštívit. Půl hvězdy dávám pryč za tu příšernou scénu s mečem na závěr knihy, naštěstí to čtu v angličtině, tak to bylo trochu více snesitelnější, i když i tak, to byl děs :D

Margarett_Lindd
05.01.2025 5 z 5

Hrad ve Skotsku jsem četla podruhé a jedná se o jeden z mých oblíbenějších dílů. Skotská Vysočina je jedno z míst, které se chystám letos navštívit.
Příběh je v podstatě stejný, téměř ve všech autorčiných knihách. Jednoduchá romantická zápletka, kdy se na začátku hlavní aktéři nesednou až se na konci dají dohromady. To doplněné o velmi zdařilé popisy lokalit a jídla.
Kniha není nijak převratné dílo, ale je milá a ideální k odpočinku.
A jak už to bývá, některé díly jsou lepší a některé slabší. Hrad beru jako jeden z těch zdařilejších.

denis.danielova
05.01.2025 5 z 5

Vánoční příběh, který napsala Julie Caplin = záruka, že to budu milovat. Ostatně jako všechny knihy od Julie Caplin. Asi už jsem zaujatá, ale nemůžu hodnotit jinak, než že kniha byla opět skvělá.
Nevím, jak vy, ale já mám ráda, když vím, co od knihy můžu čekat. A u Julie to vím, proto po jejích knihách sahám, když je potřebuji. :)
Když potřebuji krásný klidný příběh bez obrovských dramat s mírnou zápletkou a jistotou šťastného konce. Tohle vždy dostanu a jsem nadmíru spokojená.
Nyní jsme se podívali do krásného Skotska a dokonce i do mého milovaného Edinburghu. Vánoční atmosféru, hromadu jídla, milé postavy a lásku... to vše vám tento příběh dá.
Izzy, hlavní hrdinka, je postava, která se nejvíc rozvíjí. Stane se z ní osoba, která si je konečně vědomá své hodnoty. Ross je mrzout, který si kolem sebe staví hradby, ale nakonec se také dokáže otevřít a pustí do svého života lásku. :)
Svým životním přístupem si mě získal, Rossův táta, který se v příběhu mihl krátce, ale sehrál důležitou roli. Není důležité, co si myslí okolí o našem chování nebo o chování našich blízkých, důležité je, jací jsme uvnitř, co pro sebe navzájem znamenáme a jak se spolu cítíme. :)

alexvera
30.12.2024 4.5 z 5

(SPOILER) Moje první přečtená kniha od paní autorky a hádejte co, ona je dokonce i podepsaná! Tenhle zázrak se stal letos, když měla paní Caplinová autogramiádu v Brně. Navíc tento příběh je tematicky laděn do období Vánoc.

Izzy se splní to, o čem někteří jen sní. Díky prastrýci zdědí hrad ve Skotsku a jako správná milovnice odkazů a historie nemůže dopustit, ale hrad chátral. Nedávno dodělala skvělý kuchařský kurz a tak se nabízí fakt, že z hradu udělá prvotřídní hotel a fantastickou kuchyní. Hrad ovšem potřebuje spoustu péče, dřív než do něj můžou pustit hosty. O toto se s Izz stará její poněkud ztřeštěná matka Xante, která okamžitě vyvěsí do věže pirátskou vlajku a podle pověsti se kdesi na hradě skrývá opravdový poklad.
Naši hrdinku ovšem víc než poklad zajímá to, jak hrad uvést do provozu. Krom toho, mají prvního hosta. Xante v její nepřítomnosti ubytovala spisovatele Rosse, který potřebuje klid na svoji novou knihu. Do toho se blíží první oficiální hosté, kteří zaplatili ohromný balík peněz. Myslíte, že to vše naši hrdinové zvládnou? A co bude s romantickým jiskřením mezi Izz a Rossem? Do toho všeho autorka skvěle vykresluje skotskou vysočinu, pokrmy a kouzelnou zimu... Tak na co ještě čekáte, mazejte si pro svůj kousek Skotska! Jinak nezjistíte, jak to celé dopadne.

Příběh mě vtáhl hned po první kapitole a nemůžu se dočkat, jak mě budou bavit další příběhy ze série Romantické útěky. Moc se mi líbilo, jak autorka vykreslila krajinu a poklad schovala doslova všem na očím.

kristijan
28.12.2024 4 z 5

Půjčil jsem si to ze zvědavosti od mámy a překvapilo mě, jak moc se mi to nakonec líbilo. Romantická linka sice není zajímavá a točí se okolo dost nelogického chování hlavní mužské postavy, ale příběh je daleko spíš o něčem jiném, a to se daleko víc povedlo. O přípravách na Vánoce, vzájemné pomoci všech zúčastněných, krásném prostředí zasněžených kopců ve Skotsku a o tom, že můžete být exot jako matka hlavní hrdinky a na první pohled všem lézt na nervy, ale když máte dobré srdce, ostatní to nakonec přivede k tomu, že vás budou mít rádi takové, jací jste. Krásné, milé, pozitivní, se skvělou předvánoční atmosférou.

Karolina43
26.12.2024 5 z 5

Moje první kniha od Julie Caplin, která mě vtáhla do celé série. Četla se lehce a byla milá. Doporučuji.

marrie5227
19.12.2024 3 z 5

Vánoce jsou za dveřmi a to doslova vybízí k zasněženým, vánočně laděným romancím! Já bych se proto dnes ráda vrátila k jednomu z Romantických útěků, který jsem četla letos v lednu.

Na zasněžené skotské vysočině se setkáváme s jednou z hlavních hrdinek z mého nejoblíbenějšího dílu série, Domku v Irsku - Izzy. Zdědila skuteclný hrad a teď se z něj snaží spolu s matkou Xanthe vybudovat hotel.

Aby to byla správná romance, nechybí ani tajemný a občas poněkud zamručený Ross, spisovatel, na kterého Izzy nedokáže přestat koukat.

I přes potíže s financováním hradu však počet hostů nečekaně narůstá a jak jsme u knih Julie zvyklí, vše opět dobře dopadne.

Už dlouho se mi nic nepsalo tak špatně, jako tenhle příspěvek. Knihy Julie jsem vždy přečetla jedním dechem a upřímně, tady mi to vůbec nešlo. Miluju cokoliv britského a letos se mi povedlo i Edinburgh navštívit, kniha mne však vůbec nenaladila ani na Vánoce, ani na zemi samotnou.

Chyběl mi nějaký spád, chemii mezi postavami jsem nenašla snad žádnou a konec mi přišel poměrně uspěchaný a na můj vkus trochu přeplácaný, když se z ničeho nic objevilo tolik původních postav.

Nevím, zda jsem knihu četla ve špatném rozpoložení nebo mi tento příběh opravdu nesedl, ale určitě si ji někdy přečtu ještě jednou a třeba v tom najdu něco lepšího, protože přes to, jak jsem se na celý příběh těšila, tak mě finální dojem opravdu mrzí.

alishek
17.12.2024 4 z 5

Oddechové čtení s vánoční atmosférou a ještě Skotsko k tomu, přečteno během chvilky. Sice hlavní dvojice trochu postradala chemii, ale i tak mě to bavilo.

katerina3633
16.12.2024 3.5 z 5

Na vánoční čas úplně ideální čtení. Atmosféra knihy člověka opět přenese jinam, starý hrad v zasněžené krajině, přípravy na Vánoce, parta přátel. Romantická linka mi tentokrát tolik nechytla, byl trošku pomalejší rozjezd, vlastně se asi rozjela až na konci, ani ta chemie mezi hlavními postavami nebyla tak nabitá. Ale to vůbec nevadilo, tyto knihy už vlastně nečtu kvůli romantice, ale hlavně té ATMOŠCE.

LuckaDea
15.12.2024 5 z 5

Další, tentokrát převážně zimní, Romantický útěk byl opět skvělý. Prostředí i hlavní postavy se mi líbily. Vedlejších postav (na hradě) je hned několik (včetně postav z knihy Domek v Irsku) a všechny byly zábavné, zajímavé a pozitivní. Nechybí samozřejmě popis nejrůznější dobrot. Tentokrát v této knize není moc popisů přírody a země jako takové, ale to mi vůbec nevadilo. Místo toho se autorka hodně věnovala popisu atmosféry, která byla vánoční. Knihu jsem četla před Vánocemi, a tak jsem si ji opravdu moc užila.

ivousekk
14.12.2024 3.5 z 5

Prijemne odpocinkove cteni, ktere vas prijemne naladi na nadchazejici Vanoce. Idealni pro velke holky, co maji chut na romantickou pohadku.

gattousti
14.12.2024 4.5 z 5

Dalsi uzasne odpocinoove cteni. Pribeh se mi moc libil a obe hlavni postavy mi byly moc sympaticke narozdil.

kaca1530
12.12.2024 4 z 5

Pohádkové Skotsko mě vždycky lákalo a to spojení romantického hradu, Vánoc a dobrot je prostě neodolatelné. Nádherná obálka jako vždy.

kanitsuj
10.12.2024 3 z 5

Tento díl mne příliš nezaujal navzdory tomu, že se odehrával v krásném prostředí odlehlého hradu kdesi na Skotské vysočině a ve sváteční atmosféře, která už nemohla být vánočnější. Hlavním hrdinům jsem jejich sblížení bohužel nevěřila a to Rossovo gesto v závěru... s takovým kýčem jsem se už v romantické literatuře dlouho nesetkala. Myslím, že autorka má rozhodně vydařenější kusy. Linka s trochu šílenými matkami byla asi nejlepší, ale i v rámci ní jsem pocítila zklamání nad rychle vyřešeným problémem.

marti7729
05.12.2024 4 z 5

Julie Caplin opět přináší kouzelnou romantickou atmosféru, tentokrát zasazenou do malebného Skotska. Hrad ve Skotsku je kniha, která okouzlí zejména svou atmosférou, popisy přírody a samotného hradu.

Největší síla příběhu však spočívá ve vypracovaných postavách. Hlavní hrdinka Isabella je milá, přirozená a snadno se s ní ztotožníte. Vedlejší postavy jsou taktéž propracované a každá přispívá k celkové dynamice příběhu.

Na druhou stranu příběh samotný nepřináší žádné velké zvraty. Děj je přímočarý a předvídatelný, což ale nemusí být nutně na škodu, pokud hledáte odpočinkovou četbu. Kniha je ideální volbou, když si chcete dopřát chvíli klidu a ponořit se do romantického světa bez větších dramat. Celkově jde o průměrný příběh, který neurazí, ale ani vás neohromí.