Pekárna v Brooklynu přehled
Julie Caplin
Romantické útěky série
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhodne přijmout stáž v americkém časopise. Odjezd do New Yorku je pro ni spíš útěk než životní příležitost. Naplno se vrhne do práce a nemyslí na nic jiného. A už vůbec ne na lásku. Ubytuje se nad maličkou pekárnou sympatické Belly, která peče ty nejúžasnější dortíky v celém Brooklynu. Spřátelí se a Sophie začne volný čas trávit v její pekárně a pomáhá jí s pečením sladkostí i svatebních dortů. Jenže Bella má bratrance Todda, obletovaného, šarmantního a naprosto neodolatelného. Má jen jednu chybu – odmítá jakýkoliv vážný vztah. Jenže ten nehledá ani Sophie, takže jejich přátelství zdánlivě nestojí nic v cestě… Další romantický příběh od Julie Caplinové, autorky oblíbené Kavárny v Kodani, vás tentokrát vezme na výlet do životem kypícího New Yorku a přesvědčí vás, že z útěku se může vyklubat dobrodružství a že lásku někdy najdeme, až když ji hledat přestaneme.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
The Little Brooklyn Bakery, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pekárna v Brooklynu. Přihlašte se a napište ho.
Je to taková ta milá, voňavá romantika, která mě na chvilku přenesla do úplně jiného světa. Brooklyn tu působí docela útulně, i když jsem čekala trochu víc detailů, aby to město fakt ožilo – spíš mi připadalo, že je jen lehce načrtnuté. Příběh samotný je fajn, ale jo, docela předvídatelný. Na druhou stranu, ta atmosféra pekárny, nové začátky a hledání sama sebe mě bavily, i když to není nic, co by mě úplně ohromilo. Takže pokud máte chuť na něco odpočinkového a sladkého, tohle určitě neurazí.
Kdo sáhne po jakékoliv knize JC tak ví, tedy většina co pak nepíše "očekával/a jsem něco jiného", že má v ruce jak romantiku (nepíše "až moc sladké"), tak lokalitu - výstavní jídlo a místo.
Nevím, jak reálně vypadá NY a život v něm, ale líbilo by se mi na nějakou dobu zažít to štěstí jako v této knize a mít tam tak dobrou práci, bydlení a lidi kolem sebe.
Autorka pro mne uměla vytvořit atmosféru města. Předala mi pocit dobrého místa, kde žijí lidé jako já, jen mluví jinou rodnou řečí a "nakazila" mne radostí z jídla a pití, nemluvě o následném pocitu hladu a žízně z té vůně linoucí se z řádků. A nesmím vynechat, že vzbudila pokušení si objednat první letenku do Států a ověřit tak jaké jsou nejen pekárny v Brooklynu.... I když budu muset počkat na další US volby až nebudou každého cizince považovat za vetřelce nutného vystrnadit ze země, pokud možno i za oceán:-))
100 nejčtenějších knih roku 2023
27.12.2023
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Julie Caplin: Miluji cestování a užívám si různé kultury
09.12.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Dnešek má 86 400 vteřin. Využil jsi už alespoň jednu k úsměvu?“
„Každé ráno se probudíš se dvěma možnostmi, spát dál a snít, nebo se vzbudit a zkusit si sny splnit. Volba je na tobě.“
„Statečnost je, když se něčeho bojíš, a přesto to uděláš, když tomu strachu čelíš. To je pravá statečnost.“
Kniha Pekárna v Brooklynu v seznamech
v Přečtených | 3 236x |
v Mé knihovně | 856x |
New York láska milostné romány kavárny USA (Spojené státy americké) romantika dorty cukrárna Brooklyn anglické rományAutorovy další knížky
2018 | Kavárna v Kodani |
2020 | Hotýlek na Islandu |
2021 | Chata ve Švýcarsku |
2019 | Cukrárna v Paříži |
2019 | Pekárna v Brooklynu |
Po Čajovně v Tokiu, kterou jsem poslouchala nedávno, jsem měla chuť ještě na nějaký díl ze série "Romantických útěků", tak jsem sáhla po Pekárně v Brooklynu. Pravda, přišlo mi to trošku slabší než Čajovna, ale pořád takový klasický průměr.
Už se tu budu opakovat, ale i tady autorka jede podle stejného mustru, ani ho tu nebudu znova zmiňovat - kdo jste četl jiné díly této série, víte. Je to každopádně dost svižné a narátorka Veronika Lazorčáková, která celé této sérii v audioknihách propůjčila svůj hlas, je skvělá. Pravda, zrovna USA mne jako země moc neláká, ale autorka tu ten Brooklyn uměla vykreslit docela fajn, takže jsem to uměla vzít na milost.
Líbilo se mi, jak se tu hlavní hrdinka uměla vypořádat se svým bývalým a postavit se sama za sebe, to jsem si dost užila. A za to chci autorku pochválit.
Ale jak jsem psala v úvodu, zrovna Čajovna v Tokiu, kterou jsem poslouchala pár dní před touto knihou, na mne udělala o trochu větší dojem. Obě knihy teda hodnotím stejným počtem hvězd, ale v případě Pekárny v Brooklynu to jsou 3 hvězdy o trochu slabší.