Hrana

Hrana
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471228/bmid_hrana-4FL-471228.png 4 231 231

Inspektor Van Veeteren série

Komisára Van Veeterena si zločin nájde aj na dovolenke. Keď v neďalekom pobrežnom mestečku Kaalbringen nájdu dvoch mužov brutálne zavraždených sekerou, miestne autority ho privolajú na pomoc. Vyšetrovanie komplikuje skutočnosť, že medzi obeťami neexistuje očividné spojenie. Situácia sa vyhrotí, keď bez stopy zmizne Van Veeterenova kolegyňa – brilantná mladá detektívka. Pátranie po vrahovi sa stáva zároveň záchrannou misiou, v ktorej sa hrá o čas. Strhujúca Borkmannova teória je ako partička šachu, v ktorej môže byť každý ťah posledný.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

Borkmanns punkt, 1994

tamila
13.01.2014

Moje první knížka od tohoto autora, jakožto milovník severské detektivky jsem asi čekala víc, ale zas tak zklamaná jsem nebyla. Zajímavá postava komisaře a hodně překvapivé odhalení vraha. Nejsem ani nadšená ani zklamaná.

vrzd
19.12.2013 4 z 5

Četl jsem předchozí knihu "Síť", ta byla lepší.
"Čtvrtá oběť" není tak špatná, trochu do psychologična, ale dobrá.
Podle mě příliš tlačí na pilu ve směru závěrečného překvapení ohledně pachatele a až příliš opakovaného tématu současných detektivek, útoku na jednoho z detektivů (nejlépe ženu) a jejího uvěznění, vedoucího k zdramatizování děje. Kazí to podle mě celkový dojem z knihy.

evelinaevelina
04.11.2013 4 z 5

Klasická "severská krimi" - alespoň podle mých měřítek. Nevyčnívá, ale ani nijak zvlášť nezklame. Jen ten konec je podle mne dost laciný...

Aja12
31.10.2013 3 z 5

Průměrná detektivka. Ale dá se přečíst.

kvarkan
22.10.2013 2 z 5

No, čekala jsem víc... Sice knížka napínavá byla, ale na konci nějak vyšuměla... Škoda.

pavlina361
12.10.2013

Severské detektivky zbožňuju, ale tato knížka mě zklamala, nedočetla jsem ji. Od autora jsem předchozí romány nečetla, a asi ani nepřečtu :-)

Jarka 55
06.10.2013 4 z 5

Dobrá detektivka ve které Vás překvapí totožnost vraha.J

Boboking
10.09.2013 4 z 5

Já jsem byl z knihy nadšený! Typicky severská krimi, dost osobní, spousta detailů ze života jednotlivých aktérů, přesto drsná. Vždyť lakonicky řečeno: někdo chodí po městě a stíná lidem hlavy. To je dost brutus. A postava komisaře Van Veeterena je skvělá- chytrý, arogantní, hulvát atd. A ten konec celkem překvapil.

MartinaF
05.08.2013 4 z 5

Já bych tu knížku zas až tak moc přísně nehodnotila. Je sice pravdou, že napínavá nebyla a předchozí román jsem od Nessera nečetla, takže nemám srovnání, ale můžu zase srovnat s jinými severskými detektivkami podobného typu a Čtvrtá oběť patří k těm lepším.

Pajčula
29.06.2013 2 z 5

"Kriminální román trojnásobného držitele ceny Bästa svenska kriminalroman (Nejlepší švédský krimiromán)". Na rozpacích. Síť byla rozhodně napínavá. Tohle tedy ne. Vše mi připadlo takové uspěchané, prázdné.
MaLoMe - tak u mě tedy Håkan Nesser ještě jednu šanci má ;-) Relativně brzy má vyjít Hlavolam..

MaLoMe
24.06.2013 2 z 5

Dosť slabé. Má to len 240 strán ale z toho je veľká časť popísaná len takými úvahami, vnútorným myšlienkami a pocitmi. Hakan dal som ti druhú šancu, ale ďalšiu už nedostaneš.

vekune
16.05.2013 2 z 5

Další z řady severských detektivek. Má první od tohoto autora. Čte se to dobře, rychle, ale kniha nenadchne a ani neurazí. Podle mě prostě je "nijaká". Zapomenu na ni ve chvíli, kdy ji zařadím do knihovny. Na některé typy knih by si člověk mel pořídit čtečku, některé kupovat a skládat do knihovny.