Hrbáč
Paul Féval
![Hrbáč Hrbáč](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33805/hrbac-33805.jpg?v=1271448585)
Historický román s množstvím dobrodružných a romantických prvků, odehrávající se ve Francii na přelomu 17. a 18. století. Dějově barvitý příběh se rozehrává kolem Filipa de Nevers a životních příběhů jeho dcery, krásné dívky, vystavené mnoha dvorským intrikám. Kromě napínavého příběhu s řadou dramatických situací je kniha i dobovým obrazem Paříže doby Ludvíka XV. Známý román sloužil i jako předloha ke stejnojmennému filmu... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2000 , JotaOriginální název:
L Bossu, 1857
![Dandulka Dandulka](https://www.databazeknih.cz/img/users/19_/19830/19830.jpg?v=1381127956)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tuhle knihu mám v knihovničce psanou ve slovenštině, ale to vůbec nic neubírá síle klasického příběhu.
![Renava Renava](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/10193/renava-3iR.jpg?v=1599137789)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Kto by nečítal a nevidel film s legendou, akou bol Jean Marais. Ja oboje aspoň stokrát :-)
vraždy zfilmováno 18. století Francie francouzská literatura šerm dobrodružství historický šerm regentství historické romány přelom 17. a 18. století mstiteléAutorovy další knížky
2008 | ![]() |
1972 | ![]() |
1968 | ![]() |
1972 | ![]() |
1928 | ![]() |
Nádherný príbeh, plný rinčania mečov, o povinnosti a cti, o láske a zrade, pomste. Od tejto knihy som nečakala veľa a o to bolo väčšie moje prekvapenie po dočítaní. Je v tom všetko, čo potrebuje takýto román, číta sa jedným dychom. Zaradil sa medzi moje najobľúbenejšie knihy a Lagardére medzi najlepších knižných hrdinov :) ... Na záver: "To jsem já!"