Návštěvnice
Amanda Stevens
Hřbitovní královna série
Amelia Grayová je restaurátorkou opuštěných hřbitovů, ale poslední dobou začíná věřit, že jejím skutečným životním úkolem je dešifrovat tajemství mrtvých. A legenda praví, že hádankou, kterou se zatím nikomu nepodařilo rozluštit, je Krollův hřbitov. Už přes půl století se odpověď skrývá v podivných nápisech a složitých rytinách na náhrobcích. Následovníci Ezry Krolla ani po desítkách let neodpočívají v pokoji a čekají, až je osvobodí někdo dostatečně silný a chytrý – a zdá se, že mrtví i živí sem volají právě Amelii. Každé vodítko, jehož se drží, každá nápověda, kterou rozluští, ji přivádějí stále blíž k vrahovi i k osudu, který ohrožuje jak její zdravý rozum, tak budoucnost po boku její lásky, detektiva Johna Devlina... celý text
Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
The Visitor, 2016
duchové a přízrakyAutorovy další knížky
2012 | Okřídlená duše |
2013 | Království |
2020 | Probuzení |
2014 | Prorok |
2018 | Návštěvnice |
Vim, že jsem při hodnocení předcházejících dílů byla kritičtější, ale nemůžu si pomoct. Možná radostí nad tím, že se mi tohle pokračování vůbec dostalo do ruky. Jelikož to dlouho vypadalo, že tahle série u nás zůstane nedokončená. A určitě za to může i moje dovolenkové rozpoložení.
Jedna linie příběhu se zabývala Krollovým hřbitovem, ta mě fakt dost bavila. Byla správně tajemná. I když ze začátku se příběh rozjížděl velmi pozvolna. Druhá se týkala Devlina. Zase mě tenhle tajemný detektiv spíš rozčiloval. Hlavně to opětovné vzdychání hlavní hrdinky jen nad tím, že se objevil na scéně.
Velký dík patří Ikaru za to, že dodržel prozatímní duch obálek i za to, že vydá další díl a doufám, že i ten poslední.