Okřídlená duše
Amanda Stevens
Hřbitovní královna série
1. díl >
Amelia Grayová od dětství vídá duchy. Aby se před nimi chránila, dodržuje určitá pravidla. Jedno z nich nyní bere za své – detektiv John Devlin, jemuž Amelie pomáhá při vyšetřování série krutých vražd, ji abnormálně přitahuje, ačkoliv ho doprovázejí dva duchové. Mrtvola na hřbitově, který má Amelia restaurovat, je jen prvním článkem v řetězci matoucích stop. Vodítka obsažená v náhrobní symbolice, jež Amelii zanechává vrah, ji sice dovedou blíž k pravdě, ale také k zjištění děsivé úlohy, kterou má v celém případu sehrát ona sama. Žal a zoufalství dokáže k člověku připoutat melancholickou duši, ale i bytost naplněnou děsivou nenávistí… a ta může sahat až za hrob.... celý text
Literatura světová Horory Pro ženy
Vydáno: 2018 , Ikar (ČR)Originální název:
The Restorer, 2011
Detektivka, fantasy a trocha romantiky v jednom je opravdu báječnou kombinací. Nemůžu se dočkat až vyjde další díl a já se dozvím, co má osud pro Amálii a Johna nachystaného. Škoda, že další díl vychází až v prosinci 2013.
Velmi povedená duchařská detektivka,. :o) Určitě se těším na další pokračování, napínavé čtení od začátku do konce,..
Začátek byl trochu zdlouhavý, ale celkově se mi kniha moc líbila (až na některé zdlouhavé popisy). Kdy vyjde druhý díl? Už se moc těším.
Knihu jsem otevřela, když jsem si chtěla ukrátit 20min času s tím, že zkusím pár stránek. Za několik hodin později jsem ji dočetla. Absolutně mě dostala!!
Moc mě zaujala obálka, ponurá a tajemná a přitom jakoby uklidňující. Knížka skvělá. Děj napínavý, měl spád. Ze začátku trošku pomalejší, ale pak se to rozjelo a troufám si tvrdit, že se to ani ukončením prvního dílu nezastavilo. Dalo by se říct, že tam nebyla hluchá místa. Hlavní hrdinové nevyrovnaní, ale i přesto velmi sympatičtí. Jsem zvědavá, kdy vyjde další díl.
No knížky s touhle tématikou moc nečtu a tak mě to docela překvapilo a líbilo se mi to. Bylo to napínavý. No uvidíme co přinese další díl.
Kniha supr, jen na můj vkus se hlavní hrdinka moc zaobírá svými pocity. :) Já osobně bych si přečetla příběh, kde je detektiv Devlin hlavní postavou. :)
Kniha se mi četla velice dobře. Pravda, že začátek trošku kolísal, ale čím víc jsem četla, tím víc jsem byla zvědavá, jak kniha dopadne. A závěr? Opravdu mě překvapil a těším se, až budu číst druhý díl ;-)
detektivní a krimi romány sérioví vrazi duchové a přízraky hřbitovy městská (urban) fantasy dark fantasy strašidelné příběhy fantasy kriminální thrillery záhrobí
2012 | Okřídlená duše |
2013 | Království |
2020 | Probuzení |
2014 | Prorok |
2018 | Návštěvnice |
Skvělá knížka, není co dodat... a to sem se zapřísahla, že odmítám číst knížky u kterých ještě nevyšly všechny díly, to čekání je opravdu dlouhé :-)