Scandalous: Šokující láska
L. J. Shen
Říkají mu Mute z určitého důvodu. Je tvrdý, chladný, vypočítavý a promluví jen zřídka. Když už to udělá, tak se vyjadřuje s pohrdáním. Když už to udělá, tak nepromluví na mě. Když už to udělá, tak mi v břiše létá hejno motýlků. Je mu třiatřicet. Mně je osmnáct. Je to otec samoživitel a obchodní partner mého otce. Já jsem pro něj i pro jeho dceru jen dítě. On je pro mě citově nedostupný. Ale já k němu cítím to, co bych neměla. Trent Rexroth mi jednou zlomí srdce. To je nad slunce jasné. Přesto si od něj nedokážu udržet odstup. Skandál je to poslední, co moje rodina potřebuje. Ale přesně ten způsobíme…... celý text
Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: 2020 , BaronetOriginální název:
Scandalous, 2017
Moc pěkné napsaná kniha tohoto žánru.Perfektne vymyšlený příběh, zápletky i překvapení ...
Moje první kniha od L. J. Shen a možná proto jsem lehce zaujatá, ale... Když jsem se začetla, rozplývala jsem se samým blahem a říkala si "Jo, takhle to vypadá, když někdo umí svoji práci a udělá ji sakra dobře". Rozhodně nejoblíbenější díl celé série. Normálně nedávám plné hodnocení jahůdkovým knihám, ale tahle si to prostě zaslouží.
Není to moje první kniha od této spisovatelky a určitě ani poslední! I když tento díl není v pořadí první, vrhla jsem se na něj v rámci série přednostně, jelikož mě anotace i recenze velmi nalákaly. Kniha nezklamala, od začátku sice předvídáte konec, místy ovšem umí i překvapit. Líbilo se mi celkové zpracování otázky věkového rozdílu a gradace v podobě enemies to lovers. Také musím ocenit vedlejší linie příběhu, nejde zde pouze o romantiku a jeden vztah, obsah je bohatý i na příběhy vedlejších postav - Trentova dcera, Ediina matka, bratr.. Ve výsledku prostě krásné počtení, kterého nelituji.
Tak jsem si opravdu po přečtení prvních dvou dílů nedovedla představit co bude hlavním dějem. Ufff, .... Jsem překvapená. Každý příběh je jiný a úžasně propracovaný. Každý díl je pro mě příjemným překvapením a úplně úžasně čtivý. Nedá se to přečíst jinak, než na jeden zátah. Tady jsem se maličko obávala tématu věkového rozdílu, ale autorka tomu dala úžasný rozměr. Každý díl je top a každý něčím jiným.
A tady to je. To, co jsem hledal. V těch očích. V těch rtech. Náš příběh není dokonalý. Moje dcera furt nemluví. Já jsem pořád Mute. Theo není vyléčený a Edie je pořád dcera zatracenýho kreténa.
Hezky psaný příběh tentokrát o Trentovi a Edie. Ona byla neskutečná, tak mladá a už tak dospělá. Neopustila svého Thea, ani svoji matku, nakonec se dokázala postavit i proti svému otci. A její vztah k Luně, prostě super. Trent byl, no prostě jeden z HotHoles. V příběhu nechybělo nic, mohu jen doporučit.
Příběhu Edie a Trenta jsem se lehce obávala, protože nejsem zvyklá na #agegaptrope, ale nakonec jsem byla nadšená! Dokonce jsem teď dala šanci i podobné zápletce v další knize. Zamilovala jsem si Edie, její sílu, odvahu a to, jak bojovala za ty, které milovala. Její vztah k Luně mě až dojal. Chování Trenta se mi tolik nezamlouvalo. K Luně se choval jako úžasný otec, ale docela mi vadilo, jak až vulgárně přemýšlel o Edie, o mladé ženě, která nedávno byla také ještě dítě.
Moc, moc se mi líbilo to, jak autorka nakládala s age gap, popisovala to tak citlivě a s prostorem k zamyšlení, že ne věk, ale naše činy vypovídají o tom, jak vyspělí vlastně jsme. Na závěr zmíním úžasný detail mořského koníka na obálce
Trent a Eddie…zajímavý příběh, který se mě osobně líbil a klidně doporučím dál :-) Mělo to šmrnc, jiskru, napětí. Nechybí tu ani sex a láska a nějaké to rozuzlení. Četlo se to fajn.
Dokonalo nedokonale, ale slabe. Vekovy rozdiel ako niesom ziadna puritanka alebo tak, ale v tomto mi to nesadlo, nesadla mi Edie nesadol mi Trent a celkovo nieco mi tam nesedelo, neviem presne co ale bolo to tak aj predtym je to tak aj teraz, ked znova citam seriu. Asi je to opisom postav, sama netusim. Pribeh je dobry je silny, ukazuje ako sa netreba vzdavat a bojovat a ukazuje, ze zivot nieje vzdy krasny, a ze aj ked mate peniaze tak to nieje vzdy skvele a take ako sa zda. Ale nieco mi tam chybalo a nesedelo
Nedokonalost....fakt dobrý.
Mě vlastně překvapilo, že se mi nakonec tenhle díl líbil víc než Vicious, což už jsem nečekala. Celá tahle série je prostě paráda. Před tímhle dílem jsem si říkala, jestli vůbec budu ten díl s Banem číst, ale tenhle díl mě na to dost navnadil :)
Takže hurá do toho. :))
Velmi dobre napisane ...uzila som si kazdu stranku...kniha patri medzi moje oblubene a urcite sa k nej znova vratim
Autorka mě touto sérií opravdu nadchla. Příběh Trenta a Edie se mi moc líbil.
Věkový rozdíl podle mě žádný problém. Moji rodiče od sebe byli třináct let. Patnáct let mezi partnery není nijak závratné číslo.
O Trentově minulosti před tím, než se mu narodila dcera toho mnoho nevíme a já jsem předpokládala, že se o ní dozvíme trochu více. Třeba proč ho HotHoles přijali mezi sebe, i když jako jediný pocházel z chudých poměrů. Ale řešily se jiné části jeho minulosti. Také jsem v prvních dílech nepostřehla, že je míšenec. Tedy, ne že by mi to nějak vadilo, ale v této knize to bylo několikrát zmíněno.
Luna byla skvělá. A Trent jako otec byl velice obětavý.
Edie mi bylo moc líto. Její otec byl vážně hajzl. Není se čemu divit, že na svůj věk byla dost vyspělá, když byla nucena se o všechny starat a přebírat zodpovědnost za ně i za sebe.
Společně to Trentovi s Edie ladilo. Jak romantické, tak i sexuální scény. Velice jsem jim přála šťastný konec.
Opět čteno velice rychle, na jeden zátah. Moc chválím autorku, která tak skvěle píše, ale i překladatelku.
Jen musím ještě zmínit, že za mě je stále nejlepší Vic a jeho příběh s Em.
Doporučuji.
Od začátku až do konce Vás vtáhne děj knížky. Žádné zbytečné popisování, ale rovnou k zápletce. Od autorky jsem četla více knížek a tuto řadím mezi jednu z nejlepších. Doporučuji.
Pane jooo, díl od dílu lepší.. barvitější, napínavější a emočně silnější.. věkový rozdíl mi nevadí, hold Amerika shlíží jinak než Evropa a Luna byla kouzelná. Jsem zvědavá na Bane.
Na tento díl jsem byla zvědavá, protože anotace zněla velmi zajímavě a na Trenta jsem se těšila. Avšak právě Trent byl kámen úrazu. Jak jsem měla ze začátku problém s Vicem, tak jsem měla problém i s Trentem, protože se choval jako prvotřídní kretén. Nicméně oceňuji jeho vztah k Luně. V tomhle světle milujícího otce se mi totiž zamlouval. Proto jsem byla ráda za částečnou změnu v závěru knihy, kde působil jako celkem milý chlap. S Edie jsem to také měla tak napůl, přece jen to byla ještě mladá holka, ale oceňuji její vytrvalost a starost co se týká Tea. Za to palec nahoru.
Teď už mi zbývá jen Bane, abych to měla kompletní.
Přiznám se, že první dva díly se mi moc nelíbily, a i proto jsem si s tímto dala na čas. A vida! Za mě super! Pokud se do knihy nenutím, těším se na ni a zároveň nechci, aby skončila, je to znamení, že je vše OK. A tady se to všechno stalo. Naladilo mně to tak, že jdu okamžitě na Banea.
Tak z téhle knihy jsem byla tak trochu zklamaná. Ani jedna z postav mi nebyla moc sympatická a mě nebavil ani samotný děj.
Báječná kniha,nemohla sem se od ní odtrhnout.Edie otec nakonec dostal,to co si zasloužil, Edie a Trentovi sem moc fandila,velmi mě bavili.Nejdřív jak kočka s myší a pak to propuklo v lásku.Malou Lunu sem si zamilovala,jako ona hned přirostla k srdci Edie,a tím dostala i Trenta.Knihu všem doporučuji.Akorát věkový rozdíl,ale ten v lásce nemůže bránit.
Myslíte,že odolate Hříšníkům...ne!!!
Láska ta děsná mrcha, dostane se prostě všude i tam kde je velký věkový rozdíl.Ale stejně to s ní vždy stojí za to.
Krásný příběh otce roku a surfařky.
Rozhodně doporučuji!!!!
sex autismus erotika vydírání mutismus, oněmění problémové rodiny pro dospívající mládež (young adult) chůvy otcové a dcery zakázaná láska věkový rozdíl partnerů (age gap)
2019 | Vicious: Divoká láska |
2019 | Barva půlnoci |
2020 | Ukradený polibek |
2020 | Scandalous: Šokující láska |
2020 | Ruckus: Šílená láska |
Edie a Trent...na první pohled absolutní nesourodá dvojice, u které přemýšlíte, jak se spojí dohromady. Edie je citlivá holka, který myslí především na druhé, Trent si je toho vědom a ví, že v ní nakonec najde spřízněnou duši...co mi vv této knize vadilo a vadí mi to kdykoliv na to narazím, je překlad ,,soap opera" pro českého čtenáře doslovně ,, mýdlová opera" mám na toto slovní spojení alergii a překladatel by mohl použít označení telenovela, nekonečný seriál atd...