Hrubá marže
Laurent Quintreau
Už motto knihy - citát z Božské komedie naznačuje, že se autor inspiroval Dantem Alighierim. Devět kruhů pekla, jimiž si Dante prošel a kde poznal lidské nectnosti, přenesl Quintreau do současného světa, navíc do světa vysokého byznysu.
Celkem mě to mile překvapilo. Božská komedie převedena do dnešní doby. Skvělý popis myšlenek postav.
Souvětí na celou kapitolu, to né, tohleto... Jen pan Alighieri to zachrání, když na něj na konci přijde řada ;-)
Takové corporate verze Božské komedie. Nebylo to nejhorší ale omezit celou knihu jen na podrobný popis postav se mi zdá trošku málo.
Francúzska socialistická literatúra na jedno použitie-prečítanie....alebo absolútna strata času.
V tomto se pozná každý, kdo pracuje "v korporátu". Nikam nevedoucí porady, různé typy kancelářských mysí (a krys)... Jednohubka na jeden večer...
Tuto knihu doporučuji každému, kdo tráví čas na poradách. Ukazuje deset různých kolegů, kteří pracují v nadnárodní společnosti a každý zažívá své "peklo" a nyní sedí na další společné poradě a každý má v hlavě něco jiného. Velmi realistické a strozumitelné.
Zábavné, trefné, skvělé antagonismy, s pointou by přesto šlo možná o něco více pracovat.