Hry s ďáblem a svítání v pravý čas

nehodnoceno
Hry s ďáblem a svítání v pravý čas
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217836/hry-s-dablem-a-svitani-v-pravy-cas-YQ2-217836.jpg 0 0 0

V knize autor rozebírá známé filmy přelomu 60. a 70. let např. Malý velký muž. aj. V knize je vložen sešitek s fotografiemi z filmů.

Vydáno: , Panorama

Igra s čertom i rassvet v uročnyj čas

Atanone
14.06.2024

Přidávám se k Reacherovi a zároveň děkuji za připomínku této knihy. Stejně, jako on jsem ji četla eště v dobách, kdy mi bylo ...náct a v té době jsem za ni byla docela vděčná, protože přísun informací zpoza zdi byl těžce filtrován. Ale ani tehdejší režim nemohl popřít, že za oponou vznikala díla, hodná zájmu. Netuším, jak bych knihu vnímala, kdybych ji četla teď, protože jsem ji měla vypůjčenou, ale v tehdejší době jsem ji ocenila.

Reacher
25.10.2023

Knihu jsem četl coby třináctiletý žák ZDŠ a zakoupil jsem ji hlavně kvůli tomu, čím se zabývala - světem filmu...
Autor nás provází kontroverzními filmy své doby a na vše nahlíží z pozic marxisticko-leninského pohledu na svět. Přes všechen ten ideologický balast se mu však podařilo upozornit na spousty filmů, které by neměly uniknout naší pozornosti. Musíme ovšem vzít v potaz dobu vydání- začátek osmdesátých let. V té době, tak díky této knize, vzniklo cosi jako kouzlo nechtěného, místo abychom spolu s autorem plamenně odsoudili ty ,,zvrhlé" západní filmy, nadšeně jsme si vypisovali seznam děl, která musíme časem někde vidět:))

Autorovy knížky

Georgij Kapralov