Hubové kráľovstvo
Radomír Socha
Kniha rozprávkových príbehov o kráľovstve húb. Sú v nej neobyčajné a mimoriadne dobrodružné príhody o honbe hubových škriatkov za ukradnutými semienkami húb. Dočítate sa v nej o úsilí dobrých hubových škriatkov zachrániť semienka jedlých húb, ktoré im ukradla Jedovatá hubová baba a jej pomocníci v čase, keď sa v lese premnožili jedovaté huby. Knižka vás naučí rozpoznať mnohé jedlé a chutné druhy húb od jedovatých, s ktorými by ste si ich mohli pri nepozornosti zameniť. Nájdete v nej aj veľké množstvo rozličných zábavných úloh, osemsmerovku aj krížovku, prostredníctvom ktorých si získané vedomosti upevníte. Môžete si z nej tiež vystrihnúť obrázky húb a vytvoriť si svoj vlastný malý atlas húb, pomocou ktorého budete vedieť na svojich výletoch do lesa určovať nájdené huby. Ak budete knižku pozorne čítať, určite všetky zábavné úlohy hravo zvládnete a budete poznať aj odpovede na jednotlivé cvičné otázky.... celý text
Absolutně úžasná kniha pro děti a to hlavně svým neobvyklým tématem a to jsou houby! Můj syn je nadšený houbař a tuto knihu teď čteme stále a stále dokola. I když jsem každý příběh četla snad už 10x, tak se mě ještě neomrzely, natož jemu : )
Moc pěkná kniha pro děti. Dcera miluje houby tak jsme ji museli pořídit.
Čteme si ji s dcerou na dobrou noc. Fajn ilustrace. :)
Kniha, která je napsaná vědeckým pracovníkem. Krásná pohádková knížka...nápad, láska k přírodě, poučení, laskavost, podpora fantazie....vše, co dětská kniha má mít. Doporučuji nejen milovníkům hub.
2017 | Vílí býlí |
2014 | Encyklopedie léčivých hub |
2007 | Sbíráme holubinky |
2016 | Pozoruhodný svět hub |
2013 | Pojďte s námi na houby! |
Kniha zaujme děti hlavně tématem. Příběhy jako takové se jinak poměrně opakují, respektive sledují stejný vzorec. Jde více méně o to, že jedna jedlá houba je nahrazena jinou jedovatou/nejedlou, s níž je zpravidla zaměnitelná. K tomu mají děti ještě různé úkoly zaměřené právě na rozeznávání hub. No...nevím, netroufla bych si to podle těch popisů uvařit a skutečně sníst. Úkoly mi přijdou poměrně složité v porovnání s jednoduchostí příběhu samotného. Pro menší děti bude zajímavý příběh, ale úkoly nezvládnou. Pro větší (2 třída a výš) budou úkoly tak akorát, ale nevím, jestli pro ně ten příběh nebude už moc pohádkový, schématický a opakovaný. Celkově je to ale povedená kniha.