Kníhkupec

Kníhkupec
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318414/bmid_knihkupec-Wyq-318414.jpg 3 154 154

Hugo Marston série

1. díl

Za bieleho dňa unesú v Paríži Maxa, staršieho bukinistu, ako nazývajú majiteľov knižných stánkov na nábreží Seiny. Jeho priateľ, šéf bezpečnosti na Americkom veľvyslanectve, sa len bezmocne prizerá, nemá možnosť únoscu zastaviť. Marston rozbehne vyšetrovanie a o pomoc požiada agenta CIA Toma Greena, ktorý je už jednou nohou na dôchodku. Pri vyšetrovaní vyjde najavo, že Max prežil koncentračný tábor a po oslobodení sa pustil do prenasledovania nacistov. Súvisí Maxovo zmiznutie s jeho minulosťou alebo dokonca s tajomnými knihami, ktoré predáva? Keď dva drogové gangy rozpútajú v meste nemilosrdný boj o územie, v parížskych uliciach to začne vrieť. Čoskoro zmiznú aj ďalší bukinisti a ich telá nájde polícia v rieke. Marston je presvedčený, že vojna gangov súvisí s vraždami kníhkupcov, no strážcov zákona jeho názor nezaujíma. Marston s Tomom po boku napokon poskladá jednotlivé kúsky skladačky a oboch vyšetrovateľov dokonca dovedie do nepriateľského brloha. Presne ako zabijak naplánoval.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

The Bookseller, 2012

Půca4
08.09.2016 4 z 5

Nádherné prostředí zimní Paříže. Napínavé čtení, příjemná hlavní postava a vedlejší role.
Na konci jsem byla mile překvapena, jak úžasně se vše spojilo. A plus je u mě i to, že milenka hlavní postavy do toho nebyla namočená, páč je to tak skoro v každé detektivce :)
Krásné 4* !

Aniga
23.08.2016 5 z 5

Pro mne veliké překvapení. Dle hodnocení jsem čekala spíše průměrnou detektivku.
Jak již někdo psal, není to HH, ale rozhodně to neznamená, že by to nebylo dobré :)
Děj je zajímavý, dýchá na nás Paříž, velice povedená obálka, která mi ihned zaujala a donutila mne si knihu prohlédnout.
Nemohu dát jinak než za pět *.
PS: srovnání s HH mi napadlo vzhledem k tomu, že Hugo a jeho přítel Tom si také občas přihnou něčeho dobrého k pití :D

pagac17
01.08.2016 2 z 5

výborně napsaná detektivka, která mě zaujala až do konce. Děj se odehrává ve Francii, kde existuji t.zv. bukinisté, kteří se zabývají prodejem a koupí knih mimo běžná kamenná knihkupectví. To byl podnět pro celý obsah románu, který se zabýval neobvyklými vraždami. Kromě policie se ujel soukromě vyšetřování zástupce velvyslance USA Hugh Marston a jeh kolega Tom ze CIA. V celém příběhu autor otevírá řadu problémů po světové válce, obchod s drogami a řešení nepotrestaných zločinů z války. Nedovedu lépe komentovat obsah, je nutné si jej přečist. Doporučuji jej.

allebra
25.07.2016 4 z 5

Při čtení na mě dýchla atmosféra Paříže, což bylo moc příjemné! Příběh byl zajímavý a Hugo i jeho přítel Tom jsou sympaťáci. Počkám si na další knihy ze série.

hlina
22.06.2016 4 z 5

Zajímavý námět, krásné prostředí, někdy příliš naivní, těžko uvěřitelné, ale jako celek mě to bavilo.

Vlado84
17.05.2016 3 z 5

Oddychové dielko, situované do Paríža, ktorý mám veľmi rád. Zaujímavá zápletka. No niekedy mi prišli podaktoré situácie až úsmevné, akoby naivné.. Či už išlo o vyšetrovanie.. No. Nemal som vtedy pocit, že ´tak takto to teda funguje´ .. Ale, opakujem, príjemné čítanie, skvelé ako oddychovka po náročnejších knihách ;)

Ellissabeth
13.12.2015 2 z 5

Příjemné čtení. Dobrá kniha myslela jsem hlavně o knihách, ale spíše pátrání, akce v Paříži. Čekala jsem trochu něco jiného, ale líbila se mi.

kalache
07.10.2015 3 z 5

...pomalu a na přeskáčku...

zuzana13
05.10.2015 5 z 5

Krásná kniha. Krásný detektivní příběh. Doporučuji.

danipos
29.09.2015 4 z 5

Nebylo to špatné čtení, ale detektivkou bych to přímo nenazvala ... první půlka bylo spíš hezké čtení o Paříži a skvělých knihách, naštěstí to zachránila druhá půlka knihy, kde děj konečně dostal trošku spád a víc to připomínalo tu detektivku.

Margarete
14.06.2015 3 z 5

Na první román to nebylo špatné, ale asi je to tím, že jsem odkojená na HH. Začátek byl táhlý až nudný a chvílemi jsem přemýšlela jestli má cenu vůbec pokračovat, ale jakmile se člověk dokope minimálně k půlce, už je tempo svižnější a kniha najednou čtivější, alespoň mně to tak přišlo. Ale určitě dám autorovi ještě jednu šanci, hned jak se něco objeví!

Peter.Melon
20.05.2015 3 z 5

Tato detektivka se mi docela líbí,není špatná a autor je bystrý...

MiaVanAcid
19.03.2015 1 z 5

Nedočetla jsem...

hanap
15.03.2015 3 z 5

No , nic moc , námět dobrý , ale kniha se mě nelíbila, naivní bývalý detektiv FBI nyní pracující na ambasádě v Paříži , přítel z CIA , bohatá domácí krásná novinářka , oběti- bukinisté , ....škoda.

DenisePartridge
25.01.2015 3 z 5

Na knihu jsem se těšila a prvních několik kapitol bylo vcelku dobrých, ale prostředních 100 stránek bych zkrátila nebo vynechala úplně, protože nebyly příliš záživné a prokousávala jsem se jimi nejméně dva týdny. Nicméně závěr knihy byl celkem čtivý, proto dávám 3 hvězdičky.

Nuny
21.01.2015 5 z 5

Námět této knihy se mi moc líbí. Hugo je velký sympaťák a moc mě baví číst o jeho krocích a životě. Je pravda, že to není plné nasilí a masakru, ale o to právě jde. Napsat poutavou detektivku, aniž byste použili mnoho násilí.
Je to odpočinkové, nenáročné na přemýšlení a oceňuji využití postav. Nemám ráda knihy s mnoha postavami, které se tu a tam objeví a Vy musíte obracet stránky, abyste věděli kdo je kdo, tady jich bylo pár a lehce zapamatovatelných.
A samozřejmě tečka na závěr je téma, knihy, knihy a zase jen spousta knih.

Hella
21.10.2014 1 z 5

No bída. Začátek strašně "šroubovanej", věty neplynou tak lehce, jak by si člověk představoval, spíše to budí dojem těžce utrápenýho autora, kterej už rychle potřebuje dopsat odstavec/stránku/kapitolu. A narozdíl od některých jiných komentářů si myslím, že toho popisu pařížských ulic bylo až přehnaně moc (pro našince).
Nebavilo mě to a dočetla jsem to spíše ze setrvačnosti.

Gabetka
12.10.2014 2 z 5

Lákavé téma i prostředí, krásná obálka, ale uvnitř zklamání. Styl psaní mi příliš nesedl, přišel mi takový kostrbatý a některé věty byly složitě šroubované. Děj byl nevyvážený, napínavé scény střídaly vcelku nudné pasáže a bohužel asi převládaly. Zápletka a její vyústění mě také nijak neoslnily.

lalaserka
05.10.2014 5 z 5

Ahoj, tahle kniha mě zaujala Četla se moc dobře.Na to že to byla první knížka tohoto autora tak byla moc dobrá,už se těším na další pokračování a knihy tohoto autora. Atmosféra Paříže mě chvilkami lákala navštívit jí. Příběh poutavý.Doporučila bych aby jste si jí přečetli.

fraste
16.08.2014 5 z 5

milé překvapení, snad proto,že jsem nic nečekal, knížka mě strhla,velmi rád jsem se k ní vracel,líbila se mi atmosféra Paříže,uličky,kavárny....i příběh měl hlavu a patu,bukinisty jsem neznal,ale v Paříži jsem byl jen jednou,tak jsem si jich nevšiml....

Autorovy knížky

Mark Pryor