Knihkupec přehled
Mark Pryor
Hugo Marston série
1. díl
Na březích řeky Seiny prodávají staré knihy – říká se jim bukinisté a patří mezi ně i Max. Toho však právě unesli, přímo před očima jeho přítele Huga Marstona, šéfa bezpečnosti na americkém velvyslanectví. Hugo zalarmuje policii, ta má ale zrovna plnou hlavu vraždy místního drogového bosse. A tak se Hugo pouští do pátrání sám. S pomocí bývalého kolegy ze CIA Toma se noří do případu, kde svou roli sehrají antikvariátní poklady nedozírné ceny i nepotrestané zločiny z válečné minulosti, to vše v elegantních kulisách přitažlivé, divoké a nebezpečné Paříže. První vydání.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , Knižní klubOriginální název:
The Bookseller, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Knihkupec. Přihlašte se a napište ho.
PAŘÍŽ :-)
Unesený bukinista.
Ztracená kniha a kniha za statisíce dolarů.
Jak to všechno souvisí ?
Hugo (šéf bezpečnosti a velvyslanectví), Tom (bývalý zaměstnanec FBI) a krásná novinářka Cladia společně řeší již zmíněné zmizení pouličního prodavače knih - Maxe.
A nejen to...
Tenhle příběh není žádný krvák a není kdovíjak náročný na přemýšlení, ani detailně propracovaný a ani postavy nejsou moc vykreslené, ale četlo se mi to dobře :-) a nelituji.
Na oddech dobrý :-)
Další díl bych si přečetla:-)
Kniha Knihkupec v seznamech
Vcelku ctiva kniha. Začátek se mi trochu vlekl, ale pak se dej stal zajímavý. Na plný počet hvězdiček to není, ale jako oddechovku mohu klidně doporučit.