Hvězda naděje
Lenka Lanczová
Ve svěžím příběhu čtyř sourozenců - Michaely, Moniky, Vika a Romana - se čtenářky setkají se vším, co tvoří život dnešní mládeže: s prvními láskami i s prvními zklamáními, s úspěchy ve sportu i ve studiu, stejně jako s průšvihy, jež nemají daleko ke kriminalitě. Prostředí škol a učilišť, tenisového oddílu i pochybných hospod, diskotéky i primitivní mejdany, to vše tvoří pestrou kulisu knihy, která nesoudí morálku jednotlivých charakterů.... celý text
Příjemné čtení do postele k horkému čaji. Doporučila mi jí mamka, za což jí děkuji, protože knížka je doopravdy krásná. Líbí se mi pohled na příběh z různých perpektiv. Opravdu jedna z nejlepších knížek od paní Lanczové, která zaujme i ty, kteří se dívčím románkům příliž neoddávají. Já mohu jen doporučit :)
Ke knize jsem se vrátila po x letech a vzpomínám si, že mě dřív nebavila. A popravdě můžu říct, že teď jsem jí četla znovu a bohužel nevím jaký mám názor. Zní to divně, ale nemohu si pomoc. Knihu jsem přečetla, že by byla nějak dobrá to ne ale zase dobře se četla a nemůžu říct, že by mě nebavila, je to takový střed.
Je pro mě těžké hodnotit zpětně knížky, které jsem před Xxx lety četla, ale na Lanczovou se nedá jen tak zapomenout. Provázela naši generaci:) Dnes bych sáhla po jiné literatuře :))
Tahle kniha mi sedla si nejvíc ze všech, které jsem od Lanczové četla. Jestli jsem si z ní jako holka něco vzala, tak jistotu, že když se jeden snaží, může od života čekat víc a že každý má to, co si sám zařídí. Mám pocit, že to nebylo tak úplně růžové lehoučké čtení, na jaké jsem si zvykla v jejích dalších románech, možná právě to mne zaujalo.
česká literatura pro dívky české romány
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Ze začátku jsem si myslela, že kniha nebude tak dobrá, když není psána ich-formou, ale pak jsem zjistila, že je skvělá i tak. V této knize mě zaujal hlavně osud Michaely a byla jsem ráda, že se Viky změnil a konečně si uvědomil, že korálky nejsou všechno.. :)