Graciana: tajemná tvář perly
Gabriele Marie Schuster
Dlouho chovaly jeptišky v Auray v tajnosti, jaký poklad ukrývají ve zdech kláštera. Ovládat Bretaň může jen ten, kdo vlastní kříž z Ys, onen legendární klenot, zdobený pěticí vzácných drahokamů. Nyní však představená kláštera kříž zničila a drahé kameny věnovala pěti mladým ženám, čímž nastal v jejich životech dramatický obrat. Nic nenasvědčuje tomu, že mladá otrhaná dívčina, kterou Kerven des Illes zachránil z rukou drsných vojáků, je ve skutečnosti mladá šlechtična, která vyrostla v klášteře. Kerven ji považuje za markytánku, a taky s ní tak zachází. Graciana před ním úporně skrývý svou totožnost a raději by si ukousla jazyk, než připustila, že se do šlechtice zamilovala. Utíká tedy před ním i před svými city, dostává se však z bláta do louže..... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2000 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Graciana: das Rätsel der Perle, 1999
Naprosto zasloužených pět hvězd. Velkou dávkou emocí mi kniha připomněla mou favoritku J.Garwood. Ikdyž obálka je ošklivá, naštěstí mě neodradila od čtení a stálo to za to! Rozhodně znovu přečtu. Dlouho jsem nenarazila na tak skvělou historicko-romantickou knihu. Děj má vášeň, city i dobrodružství. Hlavní hrdinka je statečná, chytrá a úžasná a pan pravý taktéž. Těším se na další díl.
Zase jeden romantický příběh, který se dá přirovnat k naší Popelce. Chudá dívka najde to, po čem v životě nejvíce touží - po lásce. Navíc začíná pomsta tomu nejhoršímu z nejhorších.
Moc krásná romantika i erotické vzrušení, vylíčené přesně podle mého gusta, takové příběhy od této literatury očekávám!
Narazila jsem na tuto knihu náhodou. Četla jsem ji jako jednu z mých prvních e-knih a musím přiznat, velice mě upoutala, každou chvíli jsem se těšila az ji zase budu číst. Někdy i tak napínavé, že jsem četla při chůzi. Hlavně vztahy a emoce postav autorka líčila moc hezky. Plný počet vsak nemůžu dát, chvílemi se mi zdálo, že je příběh trochu pubertalní, hezky řečeno :).
14. století Bretaň romance historické romance
2006 | Marie Terezie: mezi trůnem a láskou |
2006 | Graciana: tajemná tvář perly |
2001 | Zlatá nevěsta |
2001 | Ysobel: srdce z diamantu |
2000 | Viviane - otrokyně pomsty |
Já si sice romantiku občas přečtu a do této knihy jsem šla, protože má dobré hodnocení, ale přece jen nejsem cílovka. Celé je to takové moc pohádkové, rytíř na bílém koni zachrání špinavou a potlučenou dívku, okamžitě se do ní zamiluje a ona mu ihned podlehne. Pak následuje klasické nedorozumění, kdy ani jeden neví, co chce a ve finále dojde k prohození rolí a z nemanželské dívky je šlechtična a z drsného rytíře vycukaný chudák. Postavy jsou hodně černobílé, klaďasové jsou úžasně hodní a ohleduplní a lotrové jsou prostě lotrové.