Hvězdy nad Afrikou
Ilona Maria Hilliges
Lékařka Amélie se připojuje k expedici do východní Afriky, aby pomáhala prozkoumat a potlačit nebezpečnou epidemii. Osud ji zavede až k jezeru Tanganika, do kraje plného tajemství, nebezpečí a nečekaných zvratů. Amélie se hrdě vypořádává s muži, kteří jí dávají jasně najevo, že v této zemi dobrodruhů nemá žena se svými city co pohledávat. Ale když se ocitne v ohrožení života, zachránit ji mohou jen čáry domorodého šamana.... celý text
Hned na první stránce rok 1985, teprve ve druhé kapitole jsem si uvědomila, že tam mělo být 1885-tím se pro mě kniha stala zajímavější. Začátky transplantace krve, operace dělohy, žena lékařka, v té době nepředstavitelné, příjezd do Afriky byl zajímavý a akční, potom nastala dlouhá a celkem nudná cesta, šaman hlavní hrdice sice zachránil život, toto však proběhlo asi na třech stránkách knihy, ale nebylo to hlavní téma, tím byl výzkum a léčba spavé nemoci,nebyly však za tím zcela čisté úmysly.
Jenom mě zarazil konec-tak nějak chyběl :-)
Afrika mě vždy fascinovala a tak jsem se s chutí začetla do téhle knížky. Už od prvních pár stránek mě pohltila a nemohla jsem se do ní odtrhnout. Občas se tam vyskytly scény, které jako by se daly čekat, trochu připomínající dobré konce v pohádkách. Přesto mě moc bavila, tudíž dávám plný počet bodů/hvězdiček.
Tak do tří čtvrtin se to četlo pěkně, ale konec byl tak rozplizlý, že mi to naprosto zkazilo dojem z celé knihy a vzalo chuť číst pokračování
Byla to moje první knížka od této autorky a myslím, že nezklamala, ale zároveň ani ničím nepřekvapila :-) Četla se celkem pěkně, jen jsem čekala rozšířenější příběh :-) Ale i tak dávám 4 hvězdičky :-)
2006 | Bílá čarodějka - Moje africké dobrodružství |
2007 | Volání Afriky |
2010 | Dcera Afriky |
2008 | Hvězdy nad Afrikou |
2012 | Skryté srdce Afriky |
Celkem drsný začátek, špatně uvedený rok (má být 1885), tak mě to trošku zmátlo... část knížky trošku nuda, ale některé části zase super, chyběl mi více propracovaný závěr