Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřály
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/214700/bmid_hvezdy-nam-nepraly-zSn-214700.jpg 4 7958 7958

Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor i sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Yoli (ČR)

The Fault in Our Stars, 2012

wir
06.09.2016

O co míň slov může člověk ke knize říci, o to víc slz člověk při čtení uronií ..

andyksandy1199
05.09.2016 3 z 5

Knížka se mi líbila, asi jsem od ní čekala více, takže mě trochu zklamala. Moc se mi líbí nápad s rakovinou.

Linda007
05.09.2016 5 z 5

Moc hezká smutná knížka, neznám nikoho, komu by se nelíbila.

RoseThrone
03.09.2016 5 z 5

No reknete kolik knih Vas dokazou rozesmat a zaroven Vam zlomit srdce a to ve stejnou chvili?
Nejlepsi na tom je, ze ona neni kralovna krasy, ktere se stala hrozna vec a on neni nejhezci muzsky zastupce fotbaloveho tymu, ktery se objevi s kvetinkou a s dolickovitym usmevem na tvari a vse je i pres to hrozne, tak vsechno uzasne. Ne, nasi hrdinove jsou naprosto normalni lidi, kterym se proste deje zivot. Pravdivy zivot, ktery proste ne vzdy je krasny. Ale sakra o tom to je. Protoze "svet neni tovarna na splnena prani" Okay? Okay.

DatabazeKnih100
02.09.2016 4 z 5

Za mě opravdu povedená kniha. Nepůsobí vůbec prvoplánově. Naopak, kniha má hloubku, vše je vykreslené velmi realisticky a přesto, že jsou hlavní hrdinové teenageři, jistě příběh osloví všechny věkové kategorie. Přiznávám, že i nějaká ta slza ukápla, což se mi stává velice zřídka.
Doporučuji jak knižní zpracování, tak i to filmové, které je taktéž opravdu vydařené.

papaja1288
01.09.2016 5 z 5

John Green je skvělý spisovatel a tato kniha je jedna z jeho nejpovedenějších děl. Film je velice podobný knize. Vřele doporučuji přečíst i podívat se.

katajanci
30.08.2016 4 z 5

Už dlouho jsem chtěla něco od Greena zkusit. Ze zvědavosti a taky proto, že se mi líbí přebaly jeho knih. Pořád jsem zvažovala co, a jistě věděla jen to, že tuhle zrovna ne, protože jsem viděla film a tím pádem už jsem si nemohla tak úplně vytvořit vlastní postavy ani příběh, znala jsme konec, a tak vůbec... Ale pak jsem jí dostala jako dárek (a já si fakt ráda přečtu každou knížku o které si někdo z mých přátel myslí, že bych si jí měla přečíst). A tak jsme jí otevřela a stalo se přesně to co jsme čekala, četla jsem příběh, který jsem vlastně už znala a nijak zvlášť mě to nebralo. Jenže stačilo pár dalších stránek a já se začetla, pomalu a pak najednou docela. Bylo to vtipné, hrozně milé a taky hrozně smutné a hlavně to bylo zblízka. Takže díky za tenhle dárek, protože jinak bych jí určitě nečetla, a to by byla velká škoda!

little_emilly
30.08.2016 4 z 5

Kniha mě příjemně překvapila. Čekala jsem prvoplánové hraní na city, ale celý příběh je vyprávěný civilně, hlavní hrdinka je vlastně normální holka :)
Konec mě srazil na kolena, tohle jsem opravdu nečekala... Přestože nejsem žádná "plačka", obrečela jsem to.
Určitě doporučuji!

AWKWARD.
28.08.2016 4 z 5

Jak moc silná kniha! Kniha popisující život umírajícího. Život někoho, kdo už nemá umřít, ale vše se zvrtne. Hazel Grace miluje knihu o umírání a přitom čtenář čte to samé. Knihu o umírání. Ale hlavní pointa toho všeho byla jiná než smrt. Ale to, že se člověk zaměřoval i na to hezké, že i v těch nejhorších chvílích jsou věci, kvůli kterým stojí za to bojovat!
Opravdu tahle kniha vezme za srdce. Ani sebesilnější člověk se podle mého neudrží a slza mu ukápne. Zajímalo by mě, jestli autor má nějaké zkušenosti se ztrátou někoho. Protože tolik emocí co je do knihy vloženo, nechápu.
Proč když už to vypadalo že je vše v pořádku a že Hazel bude s Gusem šťastná se to tak zvrtlo. Proč nás autor tak trápil..!

Cynia
27.08.2016 5 z 5

Jedna z těch knížek, které přečtete na jeden zátah a celou dobu probrečíte. A pak si jí otevřete znovu a zase jí celou probrečíte... Dle mého názoru nejlepší Greenovo dílo.

Ančísek
25.08.2016 5 z 5

Představte si množinu krutých knížek, množinu knížek romantických a množinu těch zábavných. A na samém středu leží The Fault in our Stars.
Od samého začátku víte, jak to skončí. Přesto vás hned první kapitola vcucne a nepustí, dokud není opravdu přečtena poslední tečka. Uznávám, že jsem čekala trochu jiné pořadí katastrof a nebylo to hezké překvapení s "vánočním stromečkem". Zkrátka to byla ta nejcyničtější a nejdojemnější knížka, kterou jsem měla možnost číst. Nikdy nezapomeňme na Guse a Hazel, statečné duše, kterým hvězdy nepřály.

teer.h
24.08.2016 5 z 5

Knihu jsem četla až poté, co jsem viděla film. Je velmi krásná, velmi se mi líbila. Je to kniha zase o něčem jiném, než všechny. Člověk se nad sebou zamyslí, jak někteří lidé nemají život lehký a snaží se to zvládnout a být stateční. A to je důležité:)

To, že je knížka lepší než film, tak to bývá vždy, film nikdy nebude stejný. Jedna z knížek, která mě opravdu hodně rozbrečela. :) Doporučuji!

kiki999
21.08.2016 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Četla jsem ji dvakrát a četla bych ji klidně znovu. :) Je to jedna z mých oblíbených knížek a podle mého názoru je lepší než film.

moudivlacek
21.08.2016 5 z 5

Příběh mladých lidiček, kterým nebylo dáno štěstí dospět a mít svůj obyčejný život. Velmi dobře vylíčeny pocity jak nemocných, tak jejich blízkých.
Sama trpím rakovinou, tak jsem se dost dokázala vcítit do rolí hrdinů. Celou knihu jsem proplakala. Název knihy je tím nejvýstižnějším vyjádřením osudu hrdinů.

Janeee
20.08.2016 5 z 5

Krásná dojemná kniha, od které se nebudete moci odtrhnout.!

markulka
20.08.2016 4 z 5

Nevím, jaké měl autor v plánu vzbudit ve čtenářích pocity a celkem by mě to zajímalo. Jestli nám chtěl ukázat, jak je rakovina zrádná, nebo že se s ní dá bojovat, nebo to není ani tak o té nemoci jako o mladé lásce...těžko říct. Musím souhlasit s předchozími komentáři. Hlavní postavy se na svůj věk chovaly až nereálně dospěle a svou nemoc přijali stylem: umřu, no tak co... Ale popravdě řečeno, jejich filozofování nad věcmi a vyřčené citáty se mi líbily. Na závěr už bych jen chtěla říct, že tato kniha mě donutila zamyslet se nad životem.

evka33
19.08.2016 4 z 5

Kniha určitě patří k mým oblíbeným. Čtivá, vtipná. dojemná, citlivá... Film pro mě byl zklamáním, ale ke knize se ráda vrátím.

Maggie704
17.08.2016 2 z 5

Spíš než samotná kniha mi vadila její popularizace. Než jsem se k ní dostala, čekala jsem bombu, nějakou knížku, která změní můj život. Dostala jsem se za 240 stran a žádná změna.
Nejvíc ze všeho mi vadila lhostejnost postav ke smrti. Je mi šestnáct, můžu každou chvíli umřít a je mi to jedno. Ne, takhle normální šestnáctiletý člověk nepřemýšlí. Když už, tak jeden, a ne všichni v celé knize.
Další výtku mám k nereálnosti. Všichni jsou strašně chytří, velcí filozofové. Opět jako v předchozím bodě. Taková koncentrace géniů na metr čtvereční je jen v Greenových knihách, nikde jinde.
Některá zklamání jsou větší, než jiná. TFIOS obrovská. Takový potenciál, a vznikne z toho tohle.
Ale kniha si našla své čtenáře, a to je důležité.

michalmatousek
12.08.2016 5 z 5

Úsměvné. Dojemné. Inteligentní.

Zrzka2
09.08.2016 3 z 5

Dobrá kniha, při které si odpočnete, zasmějete se, pobrečíte a zamyslíte se nad svým život. Na lásce dvou lidí s rakovinou Green ukázal, že si nevážíme života a že často jen mrháme časem, který je omezený :)