Hledání Aljašky přehled

Hledání Aljašky https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144816/bmid_hledani-aljasky-QmT-144816.jpg 4 3655 3655

Románový debut dnes už známého Johna Greena je strhujícím vyprávěním o dospívání a hledání sama sebe. Šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní... Živý, naléhavý a nekonečně dojemný příběh. Americkou knihovnickou asociací byl zařazen mezi deset nejlepších knih pro dospívající.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Looking for Alaska , 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hledání Aljašky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (667)

Věra91
13.05.2024

První kniha J. Greena, kterou jsem četla a musím uznat, že autor si umí čtenáře u čtení udržet. Donutil mě zapřemýšlet i na svým vlastním životem. Jsou v ní emoce, které mě dokázali rozbrečet aniž bych to já osobně čekala. Neskutečně se mi líbila.

Gabriela_K
09.03.2024 4 z 5

Přiznám se, že ten zvrat jsem neodhadla. Měla jsem nějaké nápady, co by se mohlo stát, ale tenhle mě nenapadl.
Aljaška je postava u které nedokážu říct, jestli ji mám ráda nebo ne. Někdy byla fajn, někdy mi naopak dost vadila svým chováním. Ve výsledku to nikterak neovlivňuje moje finální hodnocení.
Kniha byla čtivá, styl psaní se mi líbil. Není to asi nic k čemu bych se chtěla ještě někdy vracet, přesto jsem ráda, že jsem se ke knize dostala.


IrenaMikerová
07.02.2024 5 z 5

Knížku jsem dostala jako dárek, ale nevěděla jsem do čeho jdu když jsem jí začala číst. Knížka je o přátelství, o bolesti když někoho ztratíte, ale také o vyrovnání s tím když někoho ztratíte, je o sebepoznávání. Silný, ale zároveň jednoduchý příběh. Myslím, že rozhodně stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2006 - YALSA Book Awards (Michael L. Printz Award)


Kniha Hledání Aljašky v seznamech

v Právě čtených66x
v Přečtených5 969x
ve Čtenářské výzvě582x
v Doporučených436x
v Knihotéce1 246x
v Chystám se číst1 041x
v Chci si koupit244x
v dalších seznamech32x