Hvězdy nám nepřály
John Green
Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor i sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2014 , Yoli (ČR)Originální název:
The Fault in Our Stars, 2012
Úžasná kniha, která se čte naprosto sama. Co víc říct, než jedním slovem...Úžasná!!!
J.Green me jako vždy nezklamal.
Hviezdy boli prvou knihou, ktorú som od Greena čítal. A hoci ma vo výsledku "nezničili" tak ako film, stále boli výbornou knihou, po ktorej som objavil môjho najobľúbenejšieho spisovateľa. Len ten koniec mohol byť kratší.
Kniha byla opravdu čtivá a místy i trochu zábavná. Avšak naumělkované metafory všude kolem a i menší naivnost už člověka začne štvát. Kniha byla přeslazená a i konec mě trochu zklamal. Kniha rozhodně není nejhorší, ale větší pozornost si zaslouží i jiné.
Zpočátku docela nudné, nakonec mě ale příběh vtáhl a bylo to fajn čtení. Ale tedy žádná bomba jak jsem dle komentářů čekala :-( Autor na můj vkus dost tlačí na city.
Bohužel největší chyba, kterou člověk může udělat, je nejdříve vidět film, než přečte knihu! Jsem zrovna ten případ....příběh jako takový je úžasný, na takové smutné téma místy velice humorný, u filmu jsem probrečela polovinu, ale u knihy bohužel ne.... Emoce v knize jsou velmi dobře popsané a zachycené, číst knihu jako první, určitě si ji užiji víc..... Každopádně hvězdička dolů je asi za závěr knihy, který mi přišel oproti filmu docela zdlouhavý a už mě i přestal bavit..... Nicméně vřele doporučuji všem!!!!
Štěstí, že jsem knihu přečetla dřív, než byl natočen film. Užila jsem si ji v nevědomosti a na 100%!
Moje vůbec první Greenovka... Popravdě jsem si knihu vypůjčila jen z hecu mé sestřenky, že je mou povinností knihomola přečíst alespoň jednu Greenovku. Nevím jestli to bylo tím, že už jsem viděla film, nebo jestli jsem ten příběh slyšela už tolikrát, až mě kniha samotná tolik nepřekvapovala. Myslím, že je i dost přeceňovaná. Rozhodně jsem četla lepší!
Teď ale k samotnému příběhu. Je určitě jedinečně sepsán. Opravdu se spisovatel trefil do mého humoru a musím přiznat, že jsem se často zasmála. Ale ani ten častý humor mě nepřesvědčí ke koupi této knihy. Přesto dávám 4*, svým způsobem i jako omluvu za to, že jsem jako první viděla film, a tak se připravila o jedinečnost příběhu z knihy.
Podle mě jedna z nejlepších knížek. Strašně moc se mi líbila,četla jsem ji hltavě a pak si stáhla i film. Potěšilo mě,že se od sebe příliš neliší jak to bývá zvykem u zfilmované knihy. A nejlepší hodnocení pro něj je, že jsem ho pustila mamce, která se moc dívat nechtěla s tím, že ji to nebude bavit, že je to pro mladý. V půlce filmu vstala,dala si přes rameno noční košili,že jde spát. Řekla jsem ji ať chviličku počká,že zrovna tohle je zajímavý....jak na ně byl jejich oblíbený spisovatel sprostý...tak si znovu sedla na krajíček křesla a zůstala tam až do konce filmu, už nedokázala odejiít jak ji to nakonec bavilo. Ale zpět ke knize,prostě super,nemám co dodat,ať je to naivní nebo ne,jak tu někteří tvrdí...příběh je to krásnej a k zamyšlení,třeba ta Gusova metafora s cigaretou nebo jejich OK značící Navždy..moc se mi líbí to,jak Gus říká,že si nemůžeme vybrat jak nás život zraní,ale můžeme si vybrat kdo nás zraní a on je se svou volbou spokojen,pak si člověk uvědomí,že jsou důležitější věci než to,že se mi třeba zrovna v práci nedaří nebo nevypadám jako modelka nebo mám chudáček malej deprese ze svého pupínku.
Knihu jsem četla spíše ze zvědavosti. Chtěla jsem posoudit, jak se tento známý autor literatury pro mládež vypořádá s tak smutným tématem. Nevím, jestli vůbec se mám do hodnocení pustit. Mám již něco za sebou, s problémem chemoterapie jsem se setkala jak profesionálně, tak i osobně. Bohužel něco tak zkresleného a tím pádem naivního jsem již dlouho nečetla. Jediné, co bych v této knize vyzdvihla je NADĚJE, nevzdávat se ani za těch nejnepříznivějších okolností. Nepřestat doufat, protože naděje umírá poslední.
Je mi líto, ale žádná literatura na světě vás opravdu na realitu chemoterapie nemůže připravit, ale za naději dávám tři hvězdy.
Moc hezky se to četlo: jak Augustus řekne Hazel: Ty jsi tak moc ty, že ti ani nedochází, jak jsi výjimečná. Filozofie života a lásky v jedné větě. Komplikuje to jen jedna věc: smrt sama.
Nádherný a veľmi dojímavý príbeh. Koniec som preplakala. Dala by som aj desať hviezdičiek, keby to bolo možné.
Knížka se mi hodně líbila, protože byla plná emocí a místy i filosofie o životě. Některým lidem se to nemusí líbit, protože si řeknou, jak můžou asi šetnáctiletí lidé myslet jako čtyřicetiletý lidé.
Dlouho jsem knížku odkládala. Všichni mi říkali, že podle filmu to není nic pro mě. Ale pod vlivem kamarádky jsem se do ní pustila. Skvělá knížka. Jsem ráda, že hlavní pointou není láska.
Neřadím Hvězdy k dílům, které nějakým způsobem zasáhly můj život, možná za to především může BOOM, který vůči Johnu Greenovi vypukl. A nebudeme si lhát, jsou daleko lepší autoři, než právě J. Green. Avšak kniha byla pěkná, dojemná a na odpočinek jako dělaná.
Knížka jsem četla asi měsíc, jelikož těch emocí by na mě v jednom tahu bylo moc. Je velmi čtivá, rozdíl od absolutně nečitelných Kateřin.
Je to krásný příběh o mladých lidech, kteří i přes nepřízeň osudu, nic nevzdávají. Snaží se s životem rvát, dokud mají síly.
Ke knize jsem se dostala přes kamarádku, která mi doporučila si ji přečíst. Už podle obalu mě zaujala, tak proč to nezkusit.
A abych pravdu řekla, kniha měla opravdu krásný/smutný příběh, velmi citlivý a silný.
Byla přečtena během chvíle a hltala jsem její obsah až do konce. Byly tam krásné slovní spojení a spousta vět, nad kterými se člověk opravdu zastaví a přemýšlí- Proč? Jakto? Je to vůbec možné?
Poté jsem viděla film, i ten neměl chybu.
Je to spíše pro mladší čtenáře, ale myslím, že každý si v tom najde svoje.
láska zfilmováno rakovina, nádory Anne Frank, 1929-1945 první láska smrtelné choroby smutek pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2013 | Hledání Aljašky |
2014 | Papírová města |
2015 | Sněží, sněží... |
2015 | Příliš mnoho Kateřin |
2018 | Jedna želva za druhou |
Tahle kniha se mi moc líbila, i když byla na to téma, které zrovna moc nevyhledávám, tak se mi přesto strašně moc líbila, nemohla jsem se od ní odtrhnout, prostě super knížka.