Hvězdy nám nepřály
John Green
Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor i sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Yoli (ČR)Originální název:
The Fault in Our Stars, 2012
Úžasná kniha se skvělým poutavým příběhem... Jsem spíše na horory, ale tohle bylo bezvadné, klobouk dolu...
Velmi krásná kniha. Myslím, že budu mluvit za všechny, když řeknu, že si zasloužili šťastný konec. Ale ne všechny sny se plní.
No....pane jo. Já vím, že tak nějak tušíme, o čem kniha je a jak skončí. Ale....i tak je to nápor na vaše citová a nervová zakončení. Je to moc hezky napsané. Poslední stránky už jsem přes slzy neviděla
Silný a emotivní příběh. Green tohle opravdu umí.. Vezme dvě děti, dá jim mozek intelektuálů, zkušenosti starších generací, emoce trpících, nevinnou lásku a vše okoření přiměřenou dávkou sarkasmu. To vše dohromady výborně funguje. Filmovému zpracování jsem se doteď vyhýbala, ale teď si ho s klidným svědomím pustím.
Přibližně první polovina mi přišla fajn a bavila mě, a to hodně, ale jakmile přišlo na Amsterdam najednou to bylo jiný. Přišlo mi, že ten romantický vztah tam byl trošku, násilně. Podle mě by stačilo, kdyby byli jenom kamarádi. A ano bylo to smutný, to rozhodně, ale nebrečela jsem... Film jsem ještě neviděla, ale možná se výjimečně jedná o knihu, která má lepší filmovou adaptaci.
Jedním slovem nádhera. Krásný příběh plný porozumění a zamýšlení se nad světem. Opravdu k tomu nemám co dodat, myslím, že v knize je to vystihnuto správně: Kniha není o smrti. Je o lásce.
Kniha má silný příběh. Dokázala mě hodně rozbrečet ale každopádně je krásná.
Od začátku v podstatě víte co se stane a jen prohlížíte smrti postavy..
Každopádně knížku opravdu doporučuji
Kniha, která nám ukazuje, jak důležité jsou, zvláště u nemocných, mezilidské vztahy. Přátelství mezi lidmi, kteří prožívají podobné osudy mohou být nesmírně užitečná. I v omezených situacích si máme být na blízku. O tom nás přesvědčuje i tato dojemná knížka. Příběh je poutavý a krásný.
Nádherná knížka! Autor nezklamal a vykreslil dokonalý příběh mladé tragické lásky. Dokázala jsem se do děje vžít a prožívat všechny pocity spolu s postavami tak, jak to má u dobře napsaných děl být. Velmi dojemné a zároveň s nádechem humoru, to nedokáže každý.
Na tuto knihu jsem se moc těšila a dočetla jsem jí do konce se slzami v očích. Osud mladých lidí, kteří ví, že život pomalu končí. Nechybí zde i kapka humoru. Znovu bych jí už ale nečetla kvůli smutného obsahu.
Knize se nedá upřít čtivost a humor. Některé myšlenky byly ale úplně hloupé a vadilo mi, že autor se z každé situace v knize snaží vytřískat ponaučení. Bylo to takové dost nucené a po chvíli mě to už unavovalo. Příběh byl smutný, ale účinkovalo to na mě jen tak málo, že na to ještě dneska zapomenu (a to jsem citlivý člověk). Postavy mi šli lehce na nervy a to zvlášť August. Byli takové strašně přemoudřelé a křečovité.
Že nad stejnojmenným filmem vzdychá parta puberťáků s rozbouřenými hormony, to chápu, ale vyzdvihování této knihy nikoliv.
Především je to nuda.
Jedna z mých nejoblíbenějších knih a jediná, která se mi od Greena fakt líbila, moc doporučuju! :)
Ne vždy se povede film i kniha. Tady to vyšlo. Brečela jsem jako želva u obou. A taky se smála. Tohle citlivě vyvážit neumí každý autor. Tady se to podařilo.
Jedna z těch knih, kterou dočtete a je vám líto, že skončila.
Jak moc velká ostuda jsem, že jsem se k této knize dostala až nyní? :-) Film jsem samozřejmě viděla před přečtením knihy a pamatuji si, že mě rozbil na kousíčky a to samo jsem čekala od knihy. Dobře jsem udělala, že jsem měla po ruce kapesníčky a nečetla ji na veřejnosti :-D
Samozřejmě jde při čtení cítit, že je cílena na mladší čtenáře, ale příběh je krásný a tak moc smutný.. Myslím, že drtivá většina lidí už má ve svém okolí někoho, kdo se potýkal nebo potýká s rakovinou. Kdybych si mohla vybrat, jakou nemoc bych úplně nechala nějakým zázrakem vymizet ze světa, byla by to právě ona.
Dojemný příběh vypráví o dvou až příliš mladých lidech - Hazel a Augustovi. Hazel trpí nevyléčitelnou formou rakoviny a Gus je relativně čerstvě vyléčený a po amputaci nohy. Společně se seznámí v podpůrné skupině pro lidi s rakovinou, zamilovávají se do sebe a snaží se žít přítomným okamžikem, protože Hazel ví, že brzy odejde..
Gus je prostě skvělý, naprosto mi učaroval jeho pohled na svět, jeho šarm a vtip. A stávalo se dosti často, že jsem se u knihy i (kromě slzavého údolí) smála. :-D
Takže pokud máte chuť na čtivou romantiku, která vám zaručeně zlomí srdce, směle do ní.
láska zfilmováno rakovina, nádory Anne Frank, 1929-1945 první láska smrtelné choroby smutek pro dospívající mládež (young adult)
2013 | Hledání Aljašky |
2014 | Papírová města |
2015 | Sněží, sněží... |
2015 | Příliš mnoho Kateřin |
2018 | Jedna želva za druhou |
Krásná smutně optimistická kniha...na životě dvou "dětí" ukazuje, že je potřeba svůj život prostě žít dokud můžeme... držela jsem jim pěsti, ale už z názvu knihy lecos vypovídá...
Já jsem nesmírně šťastná, že nám se synem hvězdy přály, je nesmírně těžké vidět své dítě bojovat s tak těžkou nemocí. Proto se mě tato kniha obzvláště dotýká...