Imogen, pochopitelně

Imogen, pochopitelně
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538049/bmid_imogen-pochopitelne.jpg 4 31 31

Přestože je Imogen stoprocentní heterosexuálka, titul nejlepšího spojence na světě má jistý. Nevynechala žádné setkání Pride klubu. O queer tématech toho ví víc než její queer mladší sestra. Její kamarádky jsou taky queer: Gretchen, která hlídá, aby se Imogen nenechala unést předsudky, a Lili, jež právě prošla coming outem a ve společnosti nových queer kámošů z vysoké vyloženě září. Když navštíví Lili na kampusu, slíbí jí, že ji bude podporovat, jak to jen půjde – udělala by pro ni cokoli. I kdyby to znamenalo trochu lhát. Lili totiž všem řekla, že s Imogen chodila. Všem, včetně své nejlepší kamarádky Tessy. A čím víc času Imogen s praštěnou, pihovatou Tessou tráví, tím víc zpochybňuje, jestli se jí skutečně líbí jen kluci…... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Yoli (ČR)

Imogen, Obviously, 2023

Kiwicatko
09.12.2024 4 z 5

Velmi mila a roztomila knizka s bajecnymi postavami.
Uznavam, ze je to pro daleko mladsi ctenare nez jsem ja, ale i presto jsem si to uzila. Bylo to vazne miloucke. Az na Gretchen! To byla desna mura.

Luccinda
06.12.2024 4 z 5

Ačkoliv už tyhle ňuňu YA contemporary zpravidla jdou mimo mě, novince Becky Albertalli jsem prostě musela dát šanci. A nebylo to jen kvůli překrásné obálce nebo proto, že se autorka objevila na letošním HumbookFestu, ale zkrátka jsem chtěla zjistit, kam se Becky od dob Simona Spiera posunula.

A musím říct, že jsem si čtení téhle knížky neskutečně užila. Bavilo mě prostředí vysoké školy i romantická linka, která sice byla ňuňu, ale ne zbytečně přeslazená. Nejvíc mě ale překvapily postavy, které byly tak hodné a kamarádské! To jsem asi v žádné YA ještě nezažila. No a Imogen? Ta byla úplné zlatíčko.

Nejlepší knížka Becky Albertalli? Rozhodně! Pokud jste váhali, jestli tuhle novinku číst nebo ne, já vám ji za sebe můžu jen a jen doporučit.

DK197
05.12.2024 4 z 5

KNIHA: Příběh o tom, že se člověk může poznávat celý život. Příběh o tom, že za nás nikdo nemůže rozhodovat, kým jsme. Do kdy se musíme rozhodnout o naší sexuální orientaci? Do kdy máme právo to změnit? A máme právo se mýlit? Je to kniha o křehkosti lidské duše. A samozřejmě o lásce a přátelství.

lena.o.knihach
18.11.2024 4 z 5

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s @knihkupectvi_luxor za účelem recenze. #spoluprace

Nejnovější kniha Becky Albertalli má nejvíc roztomilou obálku ze všech předchozích. Po setkání se samotnou autorkou, kdy o tomto příběhu ještě mluví a vy se dozvíte, co pro ni Imogen znamená, jsem se na to hrozně moc těšila.

Příběh se odehrává o jarních prázdninách, kdy jede Imogen navštívit kamarádku Lili na vysokou školu a poznává tak celou partu queer přátel. V této komunitě se hlavní hrdinka pohybuje neustále, přestože ona sama je heterosexuálka.

V knize vystupuje spoustu postav, takže není možné, že byste si žádnou z nich neoblíbily. Pravděpodobně vám do oka padnou úplně všichni, protože jsou prostě a jednoduše skvělí. Umí si ze sebe udělat srandu (ano, smích zaručen), podporují se navzájem a kdykoli jsou tu pro ostatní.

I když jsem Imogen, pochopitelně přečetla jedním dechem, Simon je prostě jen jeden a už ho asi žádná kniha nepřekoná.

Niamh15
12.11.2024 5 z 5

Čekala jsem od toho další "tovární" YA přeplácanou duhovku, ale... wow! Becky Albertalli je zase o krok napřed. Nastoluje téma, které jsem v tomhle žánru ještě nepotkala, a to navíc ohromně vtipně a citlivě. Nebojí se do toho šlápnout. A potěšil mě i skvělý překlad.
Velké překvapení!

RužovýKaktus24
06.10.2024 5 z 5

Milá a citlivá jednohubka.