Indiana Jones a poslední křížová výprava
Rob MacGregor

Indiana Jones série
Žádného slavného archeologa nemůže minout hledání svatého grálu. najít ho dokáže jedině Indiana Jones
Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: 1993 , CinemaOriginální název:
Indiana Jones and the Last Crusade, 1989

Za mě NEJ... film série, knížka je klasický přepis film do textu. Jako prázninové čtení docela fajn...

Knihu jsem si užil více, než samotný film. Možná proto, že kniha nabízí jiné pohledy na děj a mnohem více ho odhaluje, rozšižuje a upřesňuje. Celkově, ze všech knih ze série, ukazuje nejvíce scén, které ve filmu neuvidíte. Možná proto jsem si ji tak užil.
Určitě doporučuji milovníkům i milovníkům.
PS: "Neříkej mi Juniore!"

Třetí kniha a opět nezklamala. Pokud jste viděli film doplníte si menší informace, pokud jste ho neviděli budete s Indym prožívat jeho dobrodružství. Jsem rád, že jsem si tuto sérii pořídil...

Na hlavní dvojici Harrisona Forda a Seana Conneryho se můžu dívat stále dokola. Jsou to úžasní herci a zpracování třetího dílu nemělo chybu. Zase plné akce a byla zábava koukat na syna s otcem. To samé u knihy jsem se neskutečně bavila.

Nejlepší kniha o Indiana Jonesovi napsaná dle nejlepšího filmu celé série o Indiana Jonesovi. Při čtení si hned vybavíte Harrisona Forda a Seana Conneryho. Skvěle napsané. Čtivé.

Adaptace scénáře Jeffreyho Boama podle námětu George Lucase a Menno Meyjese. Stejnojmenný film natočil Steven Spielberg a v hlavní roli IndianaJonese zazářil Harrison Ford. Jeho otce Henryho si šamansky zahrál James Bond 1 - pardon - Sean Connery. Malá ochutnávka: Berlín? Ty chceš do jámy lvové?
druhá světová válka (1939–1945) mýty a legendy svatý grál Berlín archeologové dobrodružství nacisté podle filmu/seriáluAutorovy další knížky
1993 | ![]() |
1993 | ![]() |
2014 | ![]() |
Jak po filmové po čtenářské stránce výborné