Jemná lyrika připomínající poletování motýlů nad loukou. Dojem sice hezký, leč prchavý. Zlatá střední cesta poezie - solidní, neurážející, ničím neprovokující, snadno zapomenutelná. V poklidných verších se občas najde vtipný postřeh či nápad. Předjarní ritornely: "Do marastu a činy jíva si vzala světlé kožíšky, ale sedmikráska vyběhla jen v mini." Salvy: "Rudolfinum poslouchá koncert pro sklářskou píšťalu. Křídlo Petrof se rozletělo a hejno hrdliček unáší zurčící černé klávesy." Moc pěkná je závěrečná část básně Ediční plán: "Ej hory hory hory černé - jen pro mne jedou papírny - koupil jsem tužkárnu v Budějovicích - do stroje buším všemi desetitisíci - s kadencí nadzvukovou - a Klub přátel poezie - i po zániku Mléčné dráhy - v masovém nákladu bude chrlit zpěvy rostlin a kamení a světla." Této sbírky bylo vydáno 4.500 výtisků. O takových masových nákladech si dnešní autoři poezie mohou jen nechat zdát.