Pohled ze tmy

Pohled ze tmy
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/476620/bmid_pohled-ze-tmy-Bev-476620.jpg 4 51 51

Inspektor Jonah Sheens série

< 2. díl

Druhý případ inspektora Jonaha Sheense Aidan Poole zapne pozdě v noci počítač s webkamerou a přes Skype zavolá své přítelkyni Zoe. Ke svému nekonečnému zděšení spatří, jak do jejího bytu někdo vejde. Bezmocně naslouchá zvukům zápasu vycházejícím z koupelny a pak už jen tichu. Umírá hrůzou a zoufale touží vědět, jestli je Zoe v pořádku. Tak proč se zdráhá zavolat policii? Když se k inspektoru Jonahu Sheensovi konečně dostane záhadná zpráva o útoku na mladou ženu, okamžitě se případu ujme a nalezne tělo. Brzy zjistí, že dobrosrdečná umělkyně Zoe byla zapletená v podivné síti vztahů, obklopena lidmi, kteří spoléhali na její podporu. Zároveň však všichni ukrývají temná tajemství, antipatie a zášť. Spáchal vraždu někdo z nich? Nebo to největší tajemství ze všech skrývá právě Aidan?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Host
Originální název:

Watching from the Dark , 2020


více info...

Přidat komentář

Mosofa
05.07.2023 5 z 5

Mělo to zápletku, švih, nenudila jsem se. Přestož nejde o žádný objevný nebo artový román, doporučila bych ho každému jako čtení na dovolenou nebo prostě jen na chvíle, kdy si chce člověk odpočinout a nevadí mu temnější náměty.

Maky806
13.12.2022 5 z 5

Dobře se to četlo a teda jako vraha jsem čekala někoho úplně jiného :-)


Vikk
01.11.2022 4 z 5

Další velmi příjemné překvapení z naší obecní knihovny. Vůbec nic jsem od toho nečekala, autorku neznám, ale zápletka z popisu knihy mě celkem zaujala, a jelikož výběr je v naší knihovně žalostný, knihu jsem si půjčila.
A vůbec jsem nebyla zklamaná.
Kniha je slušně napsána, vrah mě sice několikrát napadl, ale je to tak šikovně zakamuflované, že bych rozhodně neřekla, že jsem ho 100% odhalila nějak výrazně dříve, než komisař Sheens.
Postavy vyšetřovatelů jsou sympatické, z jejich soukromí je čtenáři odhaleno tak akorát, aby si k nim udělal nějaký vztah, ale zároveň se v tom nikdo přehnaně nepitvá. Postava oběti, kterou poznáme díky "jejím" kapitolám, je taky fajn. Stejně tak všichni její přátelé, kteří jsou zároveň i hlavními podezřelými. Všichni jsou tak trochu "hráblí" mají problémy sami se sebou a díky tomu jsou i krásně lidští.
Kniha se asi bude líbit hlavně někomu, kdo má ledasco za sebou. Např. velmi nešťastnou lásku (k ženatému muži), nějaké ty "pošahané" přátele s kupou starostí, kteří se rádi svěřují, někomu, kdo se zajímá o lidi kolem sebe, má empatii a nesoudí. Mně kniha opravdu sedla, s postavami jsem soucítila... Opravdu se všemi, dokonce i toho hajzla Aidana jsem dokázala pochopit... Zkrátka se mi autorka trefila do noty.

JustWomen
27.10.2022 3 z 5

Byla to detektivka se zajímavou zápletkou, spousta postav, spousta podezřelých, jen se to vleklo a bylo to zbytečně dlouhé. Konec mě překvapil, takže dobrý.

AlexandraBane
08.09.2022 3 z 5

Zajímavá zápletka, vraha jsem neodhalila a když nad tím přemýšlím, tak jsem ho asi ani odhalit nechtěla. Bylo mi to jedno.

Čmeláček
04.06.2022 4 z 5

Stejně dobré jako předchozí kniha od Lodgeové, akorát že pořád to není to pravé ořechové. Ale chtěl bych ocenit zajímavou zápletku. Takže asi tak :).

Sammy.Boy
02.06.2022 3 z 5

Nejde o pouhý POHLED ZE TMY klíčového svědka, ale zejména o příběh jedné nešťastné lásky s tragickým koncem. Ani tentokrát jsem pachatele neodhalil, ale možná to bylo způsobené i tím, že mě případ Zoe nezaujal tak jako ten předchozí.

ctenarkaEva
14.12.2021 3 z 5

Líbilo se mi to, pachatele jsem neuhodla. Kniha byla čtivá.

Katania
05.12.2021 5 z 5

Napínavý thriller s klasickou detektivní práci. Tahle série mě moc baví.

Jiparis
22.11.2021 4 z 5

Jak moc dokáže ženu ranit nevěra, přestože je atraktivní a úspěšná? Velmi dobrý psychologický thriller, trochu komplikovaně zobrazující vztahy mezi jednotlivými postavami.

85098211
18.11.2021 4 z 5

Tato druhá autorčina kniha je možná o něco málo slabší než ta první, ale samozřejmě záleží na úhlu pohledu a potom také na tom, co od ní čtenář očekává. Kromě toho bych určitě tento případ inspektora Sheense neoznačila za thriller, do toho měla kniha opravdu na míle daleko ;-). Autorka spíš popisuje poctivou detektivní práci a právě z tohoto důvodu se popisy mohou zdát někomu zdlouhavé a možná i nezáživné? Mně se ale kniha docela líbila, užívala jsem si každý detail a líbilo se mi, že je vyprávěna ve dvou časových rovinách. Střídá se zde to, co se odehrává nyní, s dobou, začínající 20 měsíců před Zoeinou smrtí, a postupně se příběh posunuje opět do období teď. Zoe je sympatická mladá žena, která se po seznámení s Aidanem Poolem po hlavě vrhne do milostné aféry s ním - a to ji ve finále bohužel stojí život... Podezřelých je hned několik, sám Aidan se chová také hodně zvláštně, ale předpokládala jsem, že vrahem nebude on ;-). A naopak jsem se domnívala, že to bude nakonec někdo jiný - dost dlouho jsem měla silné podezření jiným (a jak se ukázalo naprosto mylným) směrem :-). Každopádně mne tato autorčina kniha zaujala stejně jako její prvotina a časem bych se s ní zase ráda potkala, pokud ještě napíše něco dalšího.

sgjoli
31.10.2021 2 z 5

Tuto knihu jsem vyhlížela hodně dlouho, protože první díl této detektivní série se mi líbil fakt hodně. Jenže když jsem Pohled ze tmy rozečetla, přišel bohužel dost brzy nečekaný náraz. Tento příběh mi bohužel příliš nesedl a já jsem z toho vlastně smutná.
Zatímco předchozí díl byl dost svižný, napínavý a jeho zápletka mne do sebe vtáhla velmi rychle, tady jsem měla problém se pořádně začíst a zápletku si vůbec nějak užívat. Vlastně jsem se mnohokrát přistihla, že se docela nudím a že mne to vlastně tolik nezajímá.
Jedná se o typickou detektivku, v níž se velmi silně klade důraz na vyšetřování případu. Ta tvoří jednu z dějových linek. Druhou dějovou linku pak tvoří příběh z minulosti oběti. Problém ale byl, že mne ani jedna z dějových linií příliš nepohltila a mně to bylo celé tak nějak jedno.
Jak mi obvykle u detektivek vůbec nevadí sledovat to vyšetřování, tak tady mi to prostě moc nesedlo. Bylo to na mne suché, ne příliš zajímavé. Zdálo se mi, jako by autorka u toho až moc tlačila na pilu. Nesedělo mi ani to, jak se snažila přiblížit a jaksi tím zlidštit členy vyšetřovacího týmu - dát jim nějaký osobní příběh. Působilo to trochu neforemně, uměle a vlastně dost zbytečně. Postavy si mne k sobě nijak zvlášť nepřipoutaly.
Pointu příběhu jsem teda sice neodhadla, ale nijak mne to v závěru neohromilo a celkově mi to přišlo docela překombinované. Vlastně celá druhá půlka a všechny teorie, s nimiž policisté pracují, mi tu jaksi připadaly přitažené za vlasy. Měla jsem nutkání přeskakovat, což se bohužel dostavilo brzo a nepustilo mne to až do konce.
Takže kniha byla pro mne ve výsledku docela zklamáním. 2 hvězdy z 5, prostě jsem se tentokrát sekla s výběrem.

Andrea7272
21.10.2021 2 z 5

Kniha se četla dobře, ale na můj vkus bez akce bez napětí. Podobné tomu prvnímu dílu. Nevím zda sáhnu po další knize od autora ......

ArwenAragorn
08.10.2021 3 z 5

50%
"Seženeme vám vodu," nabídl jí mohutný policista. "Nebo čaj. Přála byste si čaj?"
Přikývla, i když na něj chtěla zakřičet, že čaj nic nespraví.
"Zoe je mrtvá, že jo?" zeptala se, ale nikdo jí neodpověděl.

Slušný psychologický thriller. Čtivý a uvěřitelný. Líbilo se mi, že se v něm střídají kapitoly z vyšetřování smrti Zoe a kapitoly o Zoe a lidí okolo ní od posledních 20 měsíců jejího života až do pár hodin před její smrtí. V knize jde především o vztahové záležitosti, proto si myslím, že se bude líbit hlavně ženám a jim bych ji taky doporučila.

Štítky knihy

vraždy policie

Autorovy další knížky

Gytha Lodge
anglická
2019  79%Ukrytá
2021  75%Pohled ze tmy