Inspektor s velkým mozkem

Inspektor s velkým mozkem
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469960/bmid_inspektor-s-velkym-mozkem-Bov-469960.jpg 4 229 229

Inspektor Prevít série

< 3. díl

Inspektor Timothy Prévit je ve své podstatě stále stejný. Možná vychází z myšlenky, že co je dobré, nemá se měnit, ale spíš je mu to jedno. A pokud se chce změnit někdo jiný, nechť tak učiní a jeho nechá laskavě na pokoji. Také z těchto důvodů je nadále neoblíbený v práci a žije odloučen od své rodiny se svým milovaným dobrmanem Britem a papouškem Esmeraldou. Jenže z klidného pobývání ho vyruší vyšetřování dvojnásobné vraždy. A aby toho nebylo málo, přidá se k tomuto případu ještě jeden únos. Nyní je na Prévitovi, aby našel ten správný konec zamotaného klubka. Jenže Prévit už toho má dost…... celý text

tlllk
27.01.2023 4 z 5

Toho detektíva som si obľúbil, ale autor sa už začal vykrádať. Šikovný autor to cíti, a nesnaží sa ždímať zdochlinu do sucha, o to viac si ho vážim a s radosťou siahnem po ďalšej knižke.

Kackac77
09.01.2023 5 z 5

Škoda, že je to jenom trilogie, inspektora Prévita jsem si opravdu oblíbila. Všechny díly jsou vtipné, zároveň i detektivní zápletky jsou zajímavé a napínavé. Bylo to super počteníčko.

Bubo19
30.12.2022 5 z 5

Tento díl se mi líbil asi nejvíc. Nebyl tak "ulítlý" jako předchozí dva a nejvíc mi připomínal klasické detektivky, i když stále s osobitým přístupem inspektora Prévita. Africkou epizodu bych klidně vynechala, ale jinak jsem se u knihy bavila dobře.

Ailee
18.11.2022 3 z 5

Třetí díl byl bohužel zklamáním. První případ byl nudný a ten "druhý" zase uspěchaný a vyumělkovaný, aby byl ještě "napínavější" a "drsnější" než ty z předchozích dílů. Díky tomu to bohužel působilo nerealisticky a křečovitě. Vtip absurdních situací, do kterých se Prévit většinou dostával, zda výrazně chybí.

hana1039
03.11.2022 5 z 5

Audiokniha:
Přesněji bych to nenapsala,jak píše,,salexice,, pode mnou...jeho prostě nelze,,nemilovat,, a konečně jakoby dospěl do stádia,, drsný polda,, ... doufám, že se dočkáme dalších dílů...a opět musím připomenout Jakuba Saice,jeho hlas už mi navždy bude připomínat Prévita :-)))) !!!!!

salexice
05.10.2022 5 z 5

Joj, prevít Prévit se nám zkultivoval, dozrál a je z něj imponující osobnost a úspěšný detektiv. Zároveň však unavený detektiv, zejména protivenstvím systému. O vtip kniha nepřišla, komentáře i situace jsou stále absurdní. Zkrátka jiná detektivka, než je většina. Baví mě to stále a nezbývá než doporučit.

Prateri
02.10.2022 5 z 5

Tak to byl bonbonek mezi krimiromány. Čtenář nepociťuje tíseň z vyšetřování zločinu, protože inspektor Prévit je opět v akci s humorem, který odlehčuje pátrání a ještě bych dodala, že se z něho stal větší frajer, a tím nemyslím, že nosí lepší oblečení.

Fidibus
30.09.2022 4 z 5

(SPOILER) Třetí díl mi přišel o fous slabší, i když humorných scén i krve je opět dost. Prevít si našel při pátrání parťáka a je úspěšný, přesto je nespravedlivě nařčen a odchází od policie. Věnuje se pátrání po Oskarovo synovi a jeho vrazích, aby na konci opět dostal nabídku.
Moc pěkná scéna, jak se převlékl za domorodce.

Nuttelka
22.07.2022 5 z 5

(Audiokniha)
Jednoznačně Prévita miluju! :-) Pořád i nadále se budu opakovat, že je to skvělá postava a děkuji za výbornou interpretaci Jakuba Saice, který mu vdechl život. Jsem opravdu nadšená a doufám, že série bude pokračovat. V tomto díle Timothy řeší jeden případ za druhým, má 100% úspěšnost, jeho taktiky, povaha, "velký" mozek a že je prostě svůj, mě neskutečně baví. Je to vtipná detektivka, u které se opravdu nudit nebudete.

Atara16
06.07.2022 4 z 5

Škoda,že se tam pořád omílají věci z předchozích dvou dílů.
Díky tomu mi tento díl přišel slabší.
Doufám že bude ještě další pokračování.

pepa4081
27.05.2022 5 z 5

Celá minisérie je skvělá, škoda, že nemá pokračování. Doporučuji všem, kdo mají rádi detektivky s velkou dávkou humoru.
Nanejvýš uspokojivé.

Schamila
31.03.2022 5 z 5

Prévit je fakt pořádný prevít, nemusel by ještě do důchodu, ještě by mohl něco podniknout, protože se to čte fakt moc dobře!!!!!

iceVS
17.03.2022 5 z 5

Úžasný sledovat, jak se z podivného strejce stává elitní a chladnokrevný zabiják.
I jeho humor je smrtící :-)
A vůbec nejvíc se mi líbí ta boží nekorektnost v každém ohledu.
Balzám.
Chci další díl - pokud možno ihned :-)

Jenny46
30.01.2022 5 z 5

Kniha je na jeden večer, skvělé vyprávění s humorem. Timothy P. je podivín, ale já mu fandím a opravdu si ho zamilovala. Jeho postava se v každém díle rozvíjí...
Odpočinková kniha a doufám, že bude další díl .o)

čef
25.01.2022 5 z 5

Jako v předcházejících dílech řeší zdánlivě potrhlý inspektor Previt ladně jeden případ za druhým a rozhazuje při tom okolo sebe svoje sarkastické bonmoty, občas možná trochu násilné, někdy i vtipné. V druhém plánu je příběh sympaticky zaměřen na rasismus naruby tak, jak to čím dále více pozorujeme okolo sebe, o státních médiích nemluvě. Po několika psychologických neštěstích z předchozích románů docela osvěžení.

4xbabča
05.12.2021 5 z 5

I třetí kniha o dalších případech inspektora Prévita je plná zajímavých a napínavých situací, které svým svérázným způsobem inspektor Timothy Prévit řeší. Opět super čtení!

intelektuálka
20.11.2021 4 z 5

Timothy Pévit se nemění - zůstává svůj - se svým svérázným humorem i zvířectvem ....
dobrmanem Britem a papouchem Esmeraldou ....

Případy vražd řeší s nadhledem /a sympatická je i postava čínského spolupracovníka /
a nakonec se ještě pouští do pátrání po zmizelém synovi strýce Oskara ....

V závěru se mu rýsuje trochu jiná budoucnost - a my jsme zvědaví, jak to bude dál ....

To bylo zábavné čtení- doporučím.

Mickhesh
05.10.2021 5 z 5

Třetí díl a zdá se že i nejlepší. Trochu mi vadí to retrospektivní vracení do minulosti, kdy se vypráví, co bylo v jedničce, co ve dvojce.. nasrat! Buď ať si to lidi přečtou a nebo je na začátku knihy nějaké sesumarizování předchozích dílů a potom ať už se s tím neotravuje, ptž pokud někdo čte ty díly hned po sobě, tak je to neskutečnej opruz. Jinak fakt fajne kniha! Těším se na pokračování.

sadlo
19.09.2021

Podobně jako u předchozích knih, skvělé odpočinkové čtení.

1bublina
17.09.2021 5 z 5

Skvělé jako předchozí díly. Snad bude brzy pokračování.

František Niedl
česká, 1949