Mrtvý v kostele

Mrtvý v kostele
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517815/bmid_mrtvy-v-kostele-2bY-517815.jpg 4 57 57

Když je inspektorka Anjelica Henleyová povolána k vyšetřování vraždy oblíbeného pastora v jeho vlastním kostele, objeví druhou oběť, mučenou a přivázanou k posteli. Je sice naživu, ale stav tohoto člověka naznačuje, že byl podroben temnému náboženskému rituálu. Henleyová, na niž se upírá pozornost médií a jejíž seznam podezřelých se stále mění, má více otázek než odpovědí. A potom, co najde další tělo, případ se rázem stane ještě naléhavějším. Autorka Nadine Matheson čerpá ze svých zkušeností právničky a obratně zkoumá problémy rasy, třídy, moci a spravedlnosti prostřednictvím akčního příběhu, který vás udrží v napětí až do poslední děsivé stránky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr

The Binding Room, 2022

Hella
30.07.2024 3 z 5

Já inspektorce Henleyové zkrátka nemůžu přijít na chuť, vadí mi hodně i to, jaká je to "matka roku" nebo její chování k manželovi.... my zkrátka na jedné vlně nebudeme. Odhlédnu-li od téhle své averze, příběh mi přišel vysloveně přehlcený všemi možnými odbočkami a jmény a dočítala jsem ho jen s přemáháním. Za mě zkrátka nic moc.
Na DK aktuálně 84%.

Forest66
13.07.2024 2 z 5

Zajímavá zápletka a celkem dobře napsané. Bohužel knihu kazí přílišné zabředávání do osobních problémů, zvlášť vzhledem k tomu, jak moc otravné ty postavy jsou. A taky rasismus. Kdyby si tohle dovolil bílý autor, knížku by mu nevydali

WaN635
13.07.2024 5 z 5

Více než dobré čtení, opravdu pecka. Drastické, děsivé, ale zároveň opravdu mimořádně čtivé dílo z pera britské spisovatelky. I přesto, že kniha je fakt tlustá, tak Vám to při čtení vůbec nepřijde, protože se pořád posouváte v ději a hlavně chcete číst pořád dál. Za mě kniha neměla žádné hluché místa, pachatele se přiznám, jsem tentokrát neodhadla.

Jediné mínus vidím v tom, že u nás je pokračování v nedohlednu.

85098211
11.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Tak tahle autorka vážně psát umí! Také tento druhý případ, který vyšetřuje inspektorka Anjelica Henleyová spolu se svými kolegy, je jedna velká jízda od začátku až do konce - a to navzdory poměrně velkému počtu stránek ;-). Ze všeho nejdřív je nalezen brutálně zavražděný pastor ve svém vlastním kostele a současně je zde i druhá, krutě mučená oběť, nedaleko místa činu. Tento muž ovšem řádění pachatele (či pachatelů) přežije, přestože to tak původně vůbec není jisté. Později se najde ještě další mrtvý a stopy začínají vést určitým směrem. Je totiž jisté, že všechno do určité míry souvisí s exorcismem...
Tak a dost, víc už prozrazovat nebudu ;-). Henleyová se poměrně dlouho víceméně motá v kruhu, aniž by měla nějakou tu pořádnou stopu. Podezřelých je sice hned několik, ale toho pravého pachatele, včetně motivu vraždy pastora, odhalí až téměř na konci. No a pokud jde o ostatní oběti, o tom už nenapíšu ani slovo ;-). Knihu si přečtěte sami, je opravdu vynikající, i když zároveň také dost drastická. No a já budu pevně doufat, že brzy vyjde další, kterou autorka napsala letos...

katerina28349
05.07.2024 5 z 5

(SPOILER) Čtivá knížka z prostředí kostela, církevních praktik a zvláštní ohavné chování otce církve vůči ženám.
Nenluvě o lidech této církve a jejich přesvědčení o tom že duševní onemocnění neegzistuje a daná osoba je posedlá dáblem a je třeba dábla vymítat za každou cenu.
Za mě část vymítání dábla je děsivá církevní praktika. Tým který to vyšetřoval byl super osvěžení bylo v podobě náhledu do soukromí vyšetřovatelů. Super napínavý thriller dávám 5*

Evule *
17.06.2024 4 z 5

Čtivé a napínavé, téma církve a církevních rituálů moc nemusím, ale tohle mě celkem bavilo. Konec za mě překvapivý.

hanap
08.03.2024 5 z 5

Kniha se mě líbila, zajímavý námět.

Duchoslp
15.02.2024 4 z 5

Celkový dojem z knížky je dobrý. Skvělé téma, nechybí ani několik zvratů, ale místy jsem měla problém se knížkou prokousat.

Šárka88
14.02.2024 5 z 5

Úplný přesný komentář jako Katuska88 bych napsala tak, nepopsala bych to jinak, pocity z přečtení. Potvrdila jsem si též názor na církev a sekt.
Těším se na další díl.

Katuska88
09.02.2024 5 z 5

Kniha měla pár slabších míst, kvůli kterým jsem uvažovala hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Reálně ji nyní po dočtení vnímám spíše na 4,5*, takže zaokrouhluji na 5.
Série patří mezi mé oblíbené. Těším se na další díl. Policejní tým je mi sympatický. Po prvním díle jsem nadšeně vyhlížela druhý, který mne rozhodně nezklamal.

zazvorka
05.02.2024 5 z 5

První díl se mi příliš nelíbil, druhý jsem číst neplánovala. Nakonec na něj došlo a nelituji, zaujal mě více než předchozí kniha. Mám sice raději salonní vraždy, ale i tohle bylo dobré čtení. Na třetí díl jsem zvědavá.

Jiparis
02.02.2024 5 z 5

Skvělé, napínavé, nepředvídatelný konec. Znovu jsem si potvrdila obavu z podivných sekt a církví.

astra3
15.01.2024 5 z 5

Napínavé, zamotané, lepší než první díl.

Zuzana215
12.01.2024 3 z 5

Krvavé skládanky měly svižné tempo. Tohle bylo chvílemi taaak dlouhé, neříkám nudné... Ke konci zamotané. I přesto všechno se těším na další setkání.

Mandlevest
10.12.2023 5 z 5

Takže:-). Kdyby detektivku s tímto námětem (exorcismus, církevní rituály, zneužívání) napsal někdo jiný než Nadine Matheson, asi bych byla v hodnocení přísnější, tato témata jako nosnou zápletku nemám příliš v oblibě. Ale tato autorka mě zaujala již v první knize Krvavé skládanky a ani tato kniha nebyla, navzdory námětu, který příliš nepreferuji, o nic horší. Je pravda, že i zde jsem vynechala několik odstavců v popisu nalezených mrtvol, v tom si autorka dosti libuje a ne každý na to má žaludek, ale jinak je to výborné, napínavé čtení se zajímavou inspektorkou Anjelicou Henleyovou, která mě baví. Souhlasím s názorem, že přirovnávat tuto sérii ke knihám Angely M. anebo Patricie G. není příliš šťastné. Tohle je hutnější, pomalejší a temnější čtení, autorka je právnička a tak se nesoustředí pouze na samotný případ, ale v knize narazíte i na další ožehavá témata této doby. Ale to mě vůbec nevadilo, právě naopak, já tento typ detektivek vyhledávám. Za mě tedy výborné, napínavé čtení, které jsem si užila a případné pokračování série určitě nevynechám.

JustWomen
19.10.2023 3 z 5

Vraždy, mučení, exorcismus, zneužívání, ukradené dítě, to vše tam bylo, a to několikanásobně víc, než se dalo snést. Za mě zkrátit a ubrat, jinak těžké téma - duševní poruchy, dočteno s velkým úsilím.

Ivulka432
30.09.2023 3 z 5

Opět půjdu "proti proudu". První díl se mi líbil, tenhle mi přišel "dlouhý a utahaný" a já se už těšila na konec. Musím přiznat, že jsem se občas ztrácela i ve jménech. Na přebalu píšou "pro čtenáře a čtenářky A.Marsons či P.Gibney" - podle mého tato autorka jim "nesahá ani po kotníky". S největší pravděpodobností si další díl ráda nechám ujít - 3*.

Čmeláček
24.09.2023 5 z 5

Zase výborné počteníčko, na další knihu s Anjelicou Henleyovou jsem se těšil jak malej :). A fakt jsem nebyl zklamanej, takže to vidím na pět stars a velké doporučení milovníkům dobrých thrillerů! :)

Jenny46
20.09.2023 5 z 5

Jak jsem přečetla první knihu od autorky, netrpělivě jsem vyhlížela další díl z nové série. Podle obálky mě bylo jasné, že příběh bude temný a to opravdu byl. Děsivé rituály a tajemství církve vzájemně propojí složitý děj!!!

Rozhodně kniha stojí za přečtení, autorce se opět povedla vystihnout atmosféra temného příběhu se spletitou zápletkou, která se čte sama. Určitě se dá číst kniha samostatná, něco málo se zmíní z minulého dílu. Sympatické postavy a moc se mi líbil osobní život inspektorky, který se začíná měnit...
Doporučuji!!!

hana1039
17.09.2023 4 z 5

Další napínavý příběh je za mnou a doufám, že několik dalších přede mnou...jen bych klidně ubrala 100 stránek, zdálo se mi to trochu moc natažené,skoro 500 stran je už moc někdy... ale jinak se těším na další vývoj všech zúčastněných ( parta vyšetřovatelů a blízkých )...

2021  84%Krvavé skládanky
2023  83%Mrtvý v kostele