Maniak
Martina Cole
Inspektorka Annie Carrová série
1. díl >
George Markham má za sebou trpké dětství, jeden kriminální škraloup, pětadvacet let nudného manželství a ještě nudnější práce. Útěk před bezútěšnou realitou nachází v pornografických časopisech a filmech. Jednoho dne mu to však přestane stačit, a tak vyrazí do ulic s nožem v kapse… Případ sadistické sexuální vraždy dostane na starosti inspektorka Kate Burrowsová a vyšetřování brzy ovlivní i její soukromý život. Obětí novodobého rozparovače se totiž stává i jediná dcera krále londýnského podsvětí Patricka Kellyho, který se rozhodne najít vraha na vlastní pěst. Kate a Patrick k sobě nacházejí cestu a oba usilují o totéž, jen metodu mají rozdílnou… Martina Cole v této knize zavádí čtenáře do prostředí londýnských nevěstinců a sexshopů, do světa ostrých hochů, korupce a velkých peněz, ale zároveň nabízí i ojedinělé nahlédnutí do duše psychopatického zabijáka.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2009 , DominoOriginální název:
The Ladykiller, 1993
Trochu jsem se knize bránila, neb mi jí doporučila sestra a ta drsné detektivky miluje (Hani, promiň, jestli to čteš :-))). Nicméně dávám za pravdu těm, kteří tvrdí, že je čtivá i přes svůj velký počet stránek není unavující. Příběhy i postavy vypracované realisticky, jen motiv červené knihovny v jedné linii příběhu knihu za mě trochu odlehčí (až jakoby jí naušoval. . . :-((((. . Každopádně fakt "maso" :-(, jak by to titulovala moje dcera, . . .drsné. . . můžeme po přečtení polemizovat, do jaké míry zapříčinilo chování vraha jeho dětství, přestože v anotaci je uvedeno "trpké dětsví", za mě to bylo tedy "maso 1" :-(((( !!!!!!!. Jen bych Martině (myslím spisovatelku :-)))) vyčetla tu smrt dítěte, to bylo pro mě fakt moc . . . .:-((((
. . ..takže se těším, že se zase vyspím, poněvač mi kniha pár probdělých nocí vzala. . .určitě si zase od této autorky něco zase přečtu, ale chce to pauzu (teď zvolím lehčí žánr :-)))
První z mých knih od M.C. a jedna z nejlepších. Napínavý, čtivý příběh. Celá jsem několikrát a ještě číst budu
Po dlouhé době Martiny dílo, které nemohu kritizovat. Vypiplané postavy, děj napínavý, kniha "neodložitelná". Za mně perfektní.
Drsné příběhy z pera Martiny Cole čtu vždy s odstupem několika let. Pak potřebuji nejméně "pětiletku" na vydýchání všech těch krutostí, nevěr, podlostí, alkoholu, drog, trápení a ubližování, co si lidé navzájem mohou způsobovat. Vzpomínám si, že jsem si rozečetla zhruba před 20 lety Maniaka a byla jsem v šoku od začátku knihy až do konce. Mistrně vykreslený pohled na činy a jednání narušeného zabijáka. Nebo Hanebná kráska, ukazující zblízka nevěstince, život a osudy zneužívaných dětí, pasáků, prostitutek, hazardu a vše, co s tím souvisí. Knížky Martiny Cole se čtou jedním dechem, nedají se odložit a zpravidla velmi ukrajují ze spánku !
Tak to bylo hodne husty. Neskutečně napínavý a nervydrasajici.
Skoda ze toho George si nekdo nevychutnal vic. Zmrda....
Za mě plný počet. Zase ve mě dlouho zůstane, stejně jako Hanebná kráska. Takhle čtivou, šokující, krutou a mrazivou knihu si nejde nezapamatovat. I když musím napsat, že konec mi trošku nesedí, ani vypořádání Patrika s tím, že svěří jeho smrt nakonec někomu jinému. Na mě to bylo zbytečně moc stránek, mohlo by být méně milostného románku mezi Kate a Patrickem, ke konci mě ti dva už vůbec nebavily. Ale jinak všem doporučuji.
Čtivá, na můj vkus ale příliš mnoho červené knihovny. Navíc rozhořčení komisařky, že tzv. král podsvětí chce nechat zabít vraha své dcery je hodně absurdní.
Kniha se mi velmi líbila,byla opravdu napínavá. Jen konec se mi zdál uspěchaný a trošku jako "červená knihovna", čekala jsem, že finále bude více propracované.
Četla jsem snad tisíckrát. Je to jedna z mých oblíbených knih, sázka na jistotu. Vřele doporučuji! :)
Moje první setkání s Martinou Cole. A bylo to velice příjemné setkání. Jak jsem se jednou začetl už mě to nutilo číst pořád dál. Parádní čtení s nečekaným koncem. Už teď se těším na další setkání.
.... tedy, ačkoli jsem knihu četla dlouho, jelikož nebyla zrovna čistá, se mi příběh líbil. Četl se sám. Souhlasím s názorem, že Kate skutečně moc nevyšetřuje.
Kniha se čte sama. Akorát mi tedy přišlo, že komisařka případ nijak nevyšetřuje, čeká až se vyřeší sám :-), což se nakonec stane...
Maniak je skvělá, dech beroucí kniha. Všem, kdo mají rádi tento žánr velice doporučuji. Po přečtení jsem si této knihy jsem si začala kupovat i další knihy od M.Cole. Všechny jsou dobré, ale na tuto žádná nemá.
Tuto knihu jsem četla od Martiny Cole jako první a hned se autorka stala moji oblíbenou spisovatelkou a doma už mám několik jejích knih.Maniaka vřele doporučuji.
Tak od týhle knížky jsem se nemohla vůbec odtrhnout, nejvíc mě ale dostalo, jak umlátil i toho chlapečka. Do poslední chvíle jsem si myslela, že si ho nechá nebo ho nechá ležet vedle jeho mrtvý mámy. Rozhodně napínavá detektivka od začátku až do konce...
Tuto knihu jsem dostala jako dárek a přečetla ji jedním dechem. Příběh vás vtáhne. Některé pasáže jsou zbytečně zdlouhavé.
Moje první kniha od spisovatelky Martiny Cole a zaujala! Zatím jsem nečetla nic podobného, tento žánr se mě dosud moc nedotkl, ale třeba se to do budoucna trochu změní. Jednu hvězdičku strhávám za konec, protože mě příliš nezaujal a kniha mě ke konci trochu nudila. Začátek byl rozhodně lepší. Ale což, celkový dojem je opravdu dobrý a co nevidět si ráda přečtu další knihy od této autorky.
Toto nie je krimi kniha. Skôr psychologický triller a z dost veľkej časti harlequinka. Veľmi a zbytočne rozťahané, naivné, opakujúce sa motívy, skôr paródia na kriminálne knihy. Napriek tomu všetkému, však zaujme námet, odvážne otvorený popis sexuálnych scén, ako aj netradičný rozprávačský štýl. Treba skúsiť a buď po 200 stranách hodiť na policu, alebo dočitať. Ja som ju dočítal.
Anglie vraždy detektivní a krimi romány zneužívání znásilnění sérioví vrazi domácí násilí psychologické thrillery organizovaný zločin
Jako vášnivá čtenářka thrillerů Maniaka řadím mezi TOP. Čte se jedním dechem! Skvělé propracování postav i děje. Člověk neví, zda George litovat nebo nenávidět. Pokračování příběhu Zabiják leží přede mnou, tak snad nezklame.